katarzyna86
Fanka BB :)
Ja mam białko 2,5 mom a beta 0,600 mom więc lekarz powiedział, że bardzo dobry wynik. Ciśnienie to mam za niskie bo na poziomie 100/70 czasami 110/80 mierzę cały czas w domu. Właśnie wszędzie są i formacje, że co w przypadku jak białko jest niskie a beta wysoka a co jak jest na odwrót białko wyższe niż beta? Dobrze, że tak bo mniejszy stres, ryzyko wad mam niskie, ale i tak dodatkowo zrobię NIFTY.Białko jest ok chociaz moglo by byc troche wyzsze, beta2,5 to gorna granica normy wiec moglo by byc z kolei nizsze. Najlpeiej jakby obie wartosci byly w okolicach 1. Najwazniejsze ze bialko jest wyzej niz 0,5 jak jest nizej to moze swiadczyc o niedomogu np łozyska - musisz tez kontrolowac cisnienie. Czy lekarz ci cos powiedzial o ryzyku stanu przedrzucawkowego? Bo ja mialam bialko 0,73 i juz bardzo mi na to zwracal uwage. Jesli chodzi o bete to czasami nawet genetycy nie wiedza dlaczego ma wyzsza wartosc. Ogolnie jest ok i raczej nie ma sie czym martwic. Ale znam dziewczyne, ktora miala identyczne wyniki do twoich, byla mlodsza i robila Sanco bo jej sytsem wyliczyl ryzyko ZD 1:200 czyli wysokie bo 1:300 jest posrednie. Ogolnie ja nie wierze w pappa - moje zdanie jest takie ze wprowadza za duzo błędów i niepotrzebny stres. Nie jest ona dla mnie zadnym badaniem wyznaczajacym czy ciaza ma wady genetyczne jak i w druga strone czy jest zdrowa. Jak dla mnie to takie wrozenie z fusow. Ale takie jest moje zdanie a duzo na ten temat czytalam dlatego napewno nie posilkowalabym sie akurat tym badaniem. Najwazniejsze jest USG i badania z dna plodowego typu, sanco, Nifty, Harmony czy panorama.