reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Białko jest ok chociaz moglo by byc troche wyzsze, beta2,5 to gorna granica normy wiec moglo by byc z kolei nizsze. Najlpeiej jakby obie wartosci byly w okolicach 1. Najwazniejsze ze bialko jest wyzej niz 0,5 jak jest nizej to moze swiadczyc o niedomogu np łozyska - musisz tez kontrolowac cisnienie. Czy lekarz ci cos powiedzial o ryzyku stanu przedrzucawkowego? Bo ja mialam bialko 0,73 i juz bardzo mi na to zwracal uwage. Jesli chodzi o bete to czasami nawet genetycy nie wiedza dlaczego ma wyzsza wartosc. Ogolnie jest ok i raczej nie ma sie czym martwic. Ale znam dziewczyne, ktora miala identyczne wyniki do twoich, byla mlodsza i robila Sanco bo jej sytsem wyliczyl ryzyko ZD 1:200 czyli wysokie bo 1:300 jest posrednie. Ogolnie ja nie wierze w pappa - moje zdanie jest takie ze wprowadza za duzo błędów i niepotrzebny stres. Nie jest ona dla mnie zadnym badaniem wyznaczajacym czy ciaza ma wady genetyczne jak i w druga strone czy jest zdrowa. Jak dla mnie to takie wrozenie z fusow. Ale takie jest moje zdanie a duzo na ten temat czytalam dlatego napewno nie posilkowalabym sie akurat tym badaniem. Najwazniejsze jest USG i badania z dna plodowego typu, sanco, Nifty, Harmony czy panorama.
Ja mam białko 2,5 mom a beta 0,600 mom więc lekarz powiedział, że bardzo dobry wynik. Ciśnienie to mam za niskie bo na poziomie 100/70 czasami 110/80 mierzę cały czas w domu. Właśnie wszędzie są i formacje, że co w przypadku jak białko jest niskie a beta wysoka a co jak jest na odwrót białko wyższe niż beta? Dobrze, że tak bo mniejszy stres, ryzyko wad mam niskie, ale i tak dodatkowo zrobię NIFTY.

reklama
Gorzej jak ci nawet nie powiedza,ze sa chore🙈nie wiem jak trzeba byc zdeterminowanym zeby na takie cos sie zgodzic.
Nie no raczej nie mogą nie powiedzieć. Ja myślę że je niszczą, jak tylko para odda do adopcji. Może niektóre kliniki zrobiły sobie stałe źródło dochodu z tytułu mrożenia chorych zarodków? Nie ma prawnych przesłanek do mrożenia chorych zarodków , zresztą niektóre kliniki nie mrożą blastek z literką C i co wtedy mozna?

Już rok czasu nie odwiedzałam forum nie czytałam co sie tu dzieje odpoczywałam i robiłam badania dlaczego 6 inseminacji poległo , 2 razy in vitro nie udane . w tym roku robiłam biopsje endometrium w styczniu wyszła źle okazało się ze mam ostre zapalenie dostałam antybiotyki tak silne że na wymioty mnie brało . powtórzenie biopsji drugi raz czy już nie ma zapalenia wyszło na jaw że moje endometrium jest młodsze niż wynika z badan klinicznych . Lekarz u którego sie leczę dr. Sieg z Gdańska kliniki Invicta stwierdził ze w tym momęcie są mi potrzebne wlewy . wizyta i Pierwszy wlew dożylny INTRALIPIDÓW miałam w 2dniu cyklu wraz z badaniem progesteronu oraz ekstradiolu . nastepną wizyte miałam 16dniu cyklu i oznaczenie ekstradiolu oraz progesteronu i tylko brałam tabletki ekstrofem 2*1 . 26,10,2020 kolejny wlew z INTRALIPIDÓW oraz do maciczny wlew Z PBMC PLUS CRH PLUS HCG DO JAMY . 28,10,2020 wczoraj wlew LEKU ATOSIBAN DOŻYLNIE oraz transfer 2 zarodków w trakcie wlewu . ciesze sie bo udało sie aby zabieg robił mi lekarz prowadzący mnie . teraz czekam na 31,10,2020 na pierwsze badanie hcg potem mam 3,11,2020 i ostateczne rozstrzelanie jest 07,11,2020. Boje sie ze kolejny raz nic z tego . sory ze tak dużo napisałam ale chciałam sie z wami wszystkim podzielić .

tym razem stwiedzilismy ze nie robimy schizy z jedzieniem ananasa i avokada . jem normalnie bez żadnych udziwnień i schizy . leki biorę jak lekarz kazał i tego sie trzymamy . wziełam urlop z pracy aby nie dzwigać i miec spokojny tryb życia . tylko jestem od wczoraj po transferze a nie czuje żeby te dwa smerfy robiły rewolucje w moim brzuchu . oprócz tego ze bym wiecznie spało od tych leków .

Nie no raczej nie mogą nie powiedzieć. Ja myślę że je niszczą, jak tylko para odda do adopcji. Może niektóre kliniki zrobiły sobie stałe źródło dochodu z tytułu mrożenia chorych zarodków? Nie ma prawnych przesłanek do mrożenia chorych zarodków , zresztą niektóre kliniki nie mrożą blastek z literką C i co wtedy mozna?
Tez tak mysle ze nie ma takiej opcji,zeby komus je wciskac,nawet za darmo.Nie logiczne,nie etyczne i nie moralne to jest.Ale moze sie myle,czekam az te gnoje wezma sie za in vitro wlasnie pod tym katem.ale mam nadzieje,ze sie myle😙

Już rok czasu nie odwiedzałam forum nie czytałam co sie tu dzieje odpoczywałam i robiłam badania dlaczego 6 inseminacji poległo , 2 razy in vitro nie udane . w tym roku robiłam biopsje endometrium w styczniu wyszła źle okazało się ze mam ostre zapalenie dostałam antybiotyki tak silne że na wymioty mnie brało . powtórzenie biopsji drugi raz czy już nie ma zapalenia wyszło na jaw że moje endometrium jest młodsze niż wynika z badan klinicznych . Lekarz u którego sie leczę dr. Sieg z Gdańska kliniki Invicta stwierdził ze w tym momęcie są mi potrzebne wlewy . wizyta i Pierwszy wlew dożylny INTRALIPIDÓW miałam w 2dniu cyklu wraz z badaniem progesteronu oraz ekstradiolu . nastepną wizyte miałam 16dniu cyklu i oznaczenie ekstradiolu oraz progesteronu i tylko brałam tabletki ekstrofem 2*1 . 26,10,2020 kolejny wlew z INTRALIPIDÓW oraz do maciczny wlew Z PBMC PLUS CRH PLUS HCG DO JAMY . 28,10,2020 wczoraj wlew LEKU ATOSIBAN DOŻYLNIE oraz transfer 2 zarodków w trakcie wlewu . ciesze sie bo udało sie aby zabieg robił mi lekarz prowadzący mnie . teraz czekam na 31,10,2020 na pierwsze badanie hcg potem mam 3,11,2020 i ostateczne rozstrzelanie jest 07,11,2020. Boje sie ze kolejny raz nic z tego . sory ze tak dużo napisałam ale chciałam sie z wami wszystkim podzielić .

✊ ✊ ✊ ✊ ✊ niech sie kropki zadomowia!

Ja mam białko 2,5 mom a beta 0,600 mom więc lekarz powiedział, że bardzo dobry wynik. Ciśnienie to mam za niskie bo na poziomie 100/70 czasami 110/80 mierzę cały czas w domu. Właśnie wszędzie są i formacje, że co w przypadku jak białko jest niskie a beta wysoka a co jak jest na odwrót białko wyższe niż beta? Dobrze, że tak bo mniejszy stres, ryzyko wad mam niskie, ale i tak dodatkowo zrobię NIFTY.
oo kutwa z tym sie jeszcze nie spotkalam. Jak dla mnie to bet za niska w takim razie a bialko za wysokie. Dziwnie bardzo.

reklama
Dziewczyny help! Pisałam dziś, że boli mnie gardło, Głowa ćmi od kilku dni, czasami bolała badziej, ale jescze nie brałam nic przeciwbólowego i tak sobie uświadamiam, że pokasłuje też od kilku dni kilka-kilkanaście razy dziennie. Oprocz tego jakoś słabo się czułam bez siły i jakby trochę było mi niedobrze. Czytałam, że od 9 tyg objawy mogą sie nasilać. (jutro 9tc, z innego kalkulatora 9t2d) Mąż mnie przywiózł do domu, padłam w sypialni, zmierzyłam temperature i 37 :szok: Gdzie zazwyczaj mam niższą nić 36,6. Już sobie wkręcam - korona :szok:
Wstałam teraz i zrobiłam sobie zimową herbatkę, mąż ma zrobić rosół jak wróci. Głównie ja gotuje, ale jakoś nie jestem na siłach stać przy garach, chociaż bardzo lubie. Niech chłop też się wykaże :-D Jego gotowanie odstresowuje. Ale do brzegu! :rofl2: Czy jakiekolwek leki mogę brać oprócz paracetamolu? Często ból gardła poprzedzał katar, jeżeli to się sprawdzi, to jak ja przeżyje w nocy katar bez wpuszczenia kropli???! :angry: Czy któraś z Was była przeziębiona w ciąży??

Pamiętaj, że mój młody to kawał chłopa! A te pachwiny też mnie tak bolą. Lekarzowi tłumaczyłam, że to jajniki 🤦🏻‍♀️ czasem jak skręt robię w lewo to aż skręca mnie z bólu? Także to chyba normalne 🤷🏻‍♀️ mam nadzieję 😅 u mnie zdarza sie jak długo siedzę, że kłuje w kroczu. Czy Wy tez tak macie?

Ooo ja tak mam z tymi bólami tez myślałam ze jajników, bardziej prawego, że jak np. czasami wstaje to muszę sobie przytrzymać brzuch na dole, nie wiem czy to normalne! A zaraz jest ok i tak kilka razy dziennie...

Do góry