reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Do nosa woda morska, na gardło to można płukać woda z sodą lub solą, nawilżające tabletki Fiorda są różne smaki. Jeżeli ktoś wierzy w homeopatie to Oscillococcinum
Dziękuję za uspokojenie 😘 Głowa raz mnie bolała tak bardziej, że gdyby nie ciąża wziełabym ibuprom. Ale akurat już szłam spać i w nocy przeszło. Też jeszcze nie brałam ani nic przeciwbólowego ani nospy (właśnie sobie przypomniałam, że nospę próbowałam kilka lat temu, bo mi polecali na okres, ale na moje bóle nic nie dała i od tamtej pory nie brałam ani razu), chociaż kupiłam i leży :-D
Tak się boję przyszłych tygodni co będzie, bo przecież nigdy niewiadomo :no2:

reklama
Dziewczyny help! Pisałam dziś, że boli mnie gardło, Głowa ćmi od kilku dni, czasami bolała badziej, ale jescze nie brałam nic przeciwbólowego i tak sobie uświadamiam, że pokasłuje też od kilku dni kilka-kilkanaście razy dziennie. Oprocz tego jakoś słabo się czułam bez siły i jakby trochę było mi niedobrze. Czytałam, że od 9 tyg objawy mogą sie nasilać. (jutro 9tc, z innego kalkulatora 9t2d) Mąż mnie przywiózł do domu, padłam w sypialni, zmierzyłam temperature i 37 :szok: Gdzie zazwyczaj mam niższą nić 36,6. Już sobie wkręcam - korona :szok:
Wstałam teraz i zrobiłam sobie zimową herbatkę, mąż ma zrobić rosół jak wróci. Głównie ja gotuje, ale jakoś nie jestem na siłach stać przy garach, chociaż bardzo lubie. Niech chłop też się wykaże :-D Jego gotowanie odstresowuje. Ale do brzegu! :rofl2: Czy jakiekolwek leki mogę brać oprócz paracetamolu? Często ból gardła poprzedzał katar, jeżeli to się sprawdzi, to jak ja przeżyje w nocy katar bez wpuszczenia kropli???! :angry: Czy któraś z Was była przeziębiona w ciąży??

Ooo ja tak mam z tymi bólami tez myślałam ze jajników, bardziej prawego, że jak np. czasami wstaje to muszę sobie przytrzymać brzuch na dole, nie wiem czy to normalne! A zaraz jest ok i tak kilka razy dziennie...
Miałam ostatnio takie same objawy jak ty 😉 koleżanka w pracy chora poszła na zwolnienie a mnie złapało .... w weekend leżałam walizki wygrzalam się herbata z imbirem i miodem dodatkowo na bol gardła kupiłam tabletki prenal*en i taki sam syrop. Syrop jest paskudny ale z czosnkiem. Nie brałam paracetamolu bo 37,2 to nie gorączka i nie ma sensu brać chyba ze bardzo boli cie głowa.
Po 4 dniach wszystko przeszło. Najgorszy zatkany nos do przeżycia są tez krople prenal*en 😉😉 nie martw się będzie dobrze ja jeszcze biorę encorton to już w ogóle bałam się ze się mocno rozchoruje

No właśnie dlatego pytam bo większość ma na odwrót a jak prof. zobaczył wynik w mom i podstawił do usg bo miałam wszystko w jednym dniu to powiedział, że krew bardzo ładnie skorygowała mi ryzyko i że teraz to już niskie bo i faktycznie wyszły niskie wartości, jeszcze zapytam lekarza prowadzącego. Na nasz bocian widziałam podobne przypadki i też ryzyko było niskie. No ale co oznaczają poszczególne wartości to ciekawa jestem.
Beta cg spada w ciazy - chyba tak powinno byc - ktory ty mialas tydzien jak robilas krew? Pappa fizjologicznie rosnie wraz zwiekiem ciazy. MoM to woelokrotność mediany;) Wyglada dobrze - wynik szczerze powiem zaskakujacy ale nie swiadczacy o jakimkolwiek odchyleniu a juz przede wszystkim nie wskazuje na zadne ryzyko trisomii - wreecz odwrotnie. Nie masz sie czym martwic ;)

No właśnie zastanawiam się co ten wyrok oznacza w przypadku diagnostyki zarodków. Akurat w PL. nie ma jasnego prawa w tym temacie ani rozstrzygnięcia czy zarodek na szkle jest równy temu w macicy. Po ostatnich wydarzeniach nic nie jest pewne, w zasadzie mogą zrobić co im sie podoba, a z powodu zakazu in vitro takiej zadymy nie będzie jak jest teraz. Choć z drugiej strony refundację leków zostawili.
ja tez sie boje, dlatego robie teraz szybko puki mozna. nie wiem czy oni sa do konca swiadomi o tej opcji do invitro, oby jak najdluzej tak zostalo

Dziewczyny z N.ovum uważajcie tam jak lekarze wystawiają Wam recepty dają oni 100% gdy nawet należy się całkowita refundacja ! Oczywiście to jest błędne koło aby tylko machina zarabiała realizując najlepiej w ich aptece

Mi jak wystawiają 100% to później idę do mojego gina i mi wystawia z refundacja jeśli te leki ona obejmuje bo w Novum już tak kombinują że ja nie mam ochoty się kłócić.
Dziewczyny z N.ovum uważajcie tam jak lekarze wystawiają Wam recepty dają oni 100% gdy nawet należy się całkowita refundacja ! Oczywiście to jest błędne koło aby tylko machina zarabiała realizując najlepiej w ich aptece

Beta cg spada w ciazy - chyba tak powinno byc - ktory ty mialas tydzien jak robilas krew? Pappa fizjologicznie rosnie wraz zwiekiem ciazy. MoM to woelokrotność mediany;) Wyglada dobrze - wynik szczerze powiem zaskakujacy ale nie swiadczacy o jakimkolwiek odchyleniu a juz przede wszystkim nie wskazuje na zadne ryzyko trisomii - wreecz odwrotnie. Nie masz sie czym martwic ;)
Tak też czytałam coś takiego i że białko to wskaźnik pracy łożyska, ale żadnych konkretów w necie nie znalazłam, wg. Usg wiek ciąży to 12t4d bo dziecko trochę większe niż wiek ciąży więc nowy wiek obliczony na podst. USG, chyba umówię się na konsultacje z genetykiem bo lepiej zasięgnąć info u specjalisty, co prawda profesor który robił usg i pappa to krajowy konsultant perinatologi to chyba wie co mówi 🙂, ale ja jestem przewrażliwiona 😁

reklama
Dziewczyny help! Pisałam dziś, że boli mnie gardło, Głowa ćmi od kilku dni, czasami bolała badziej, ale jescze nie brałam nic przeciwbólowego i tak sobie uświadamiam, że pokasłuje też od kilku dni kilka-kilkanaście razy dziennie. Oprocz tego jakoś słabo się czułam bez siły i jakby trochę było mi niedobrze. Czytałam, że od 9 tyg objawy mogą sie nasilać. (jutro 9tc, z innego kalkulatora 9t2d) Mąż mnie przywiózł do domu, padłam w sypialni, zmierzyłam temperature i 37 :szok: Gdzie zazwyczaj mam niższą nić 36,6. Już sobie wkręcam - korona :szok:
Wstałam teraz i zrobiłam sobie zimową herbatkę, mąż ma zrobić rosół jak wróci. Głównie ja gotuje, ale jakoś nie jestem na siłach stać przy garach, chociaż bardzo lubie. Niech chłop też się wykaże :-D Jego gotowanie odstresowuje. Ale do brzegu! :rofl2: Czy jakiekolwek leki mogę brać oprócz paracetamolu? Często ból gardła poprzedzał katar, jeżeli to się sprawdzi, to jak ja przeżyje w nocy katar bez wpuszczenia kropli???! :angry: Czy któraś z Was była przeziębiona w ciąży??

Ooo ja tak mam z tymi bólami tez myślałam ze jajników, bardziej prawego, że jak np. czasami wstaje to muszę sobie przytrzymać brzuch na dole, nie wiem czy to normalne! A zaraz jest ok i tak kilka razy dziennie...
hej też od wczoraj mam ból głowy, pisałam dziś do mojej dr co mogę brać i robić to powiedziała, że wyłącznie appap nie częściej niż co 6godzin i zimne okłady

Do góry