reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jak chcesz przeczekać to jakieś 6 miesięcy.....
U nas kliniki zamknęli na 3 miesiące i wszystkich prywatnych lekarzy przejęło Państwo.
Kliniki kończyły tylko zaczęte stymulacjie ......
Jak chcesz zacząć zmień lekarza....
Jakoś mi entuzjazm opadł....Dzisiaj mam zły dzien.

reklama
Mnie ponad tydzień trzymało w tym 2 dni spedzilam w szpitalu [emoji85] więc to dużo zależy od organizmu kobiety jak przez to przejdzie.
A dostawałas coś po punkcji dostinex, steryd? Cokolwiek? Bo ja w dniu punkcji miałam zatrzymanie moczu. Dostałam dostinex i za dwa dni luzik. A wiedziałam gdzie już mam jechać - jaki szpital itp. PJeszcze transfer był oczywiście bez efektu;-P

@bazylia128 jak tam brzuszek? Większy? Pisałaś w tamtym tygodniu. A ja dziś widziałam brzuch dziewczyny, która jest o kilka dni dłużej w ciąży niż ja i aż się przeraziłam, że ja nic nie mam! :szok: Ona już sobie kupiła ciążowe spodnie, żeby na brzuch założyć, bo nie mieści się w swoje. A ja chodzę normalnie w swoich jeansach. Niektóre mnie uwierają, ale to bardziej w miejscu po zastrzykach, bo mam delikatnie spuchnięty i siny brzuch 🤔 Ona jest w 9t2d, a ja 8t5d. Wiem, że każda kobieta ma różnie. Znam mega chudą dziewczynę u której dopiero w 23tyg brzuszek był delikatnie uwypuklony, bo zdjęcia wstawiała po porodzie już z różnych etapów. Byłam w szoku, że w ogole była w ciązy, bo zdjęcia wstawiała codziennie już w ciąży i nic nie było widać 🙈 Pod koniec luźniejszy sweter i kompletnie zero podejrzeń. Chciałabym tak, ale nie jestem aż tak chuda 🙈 Profesor już pytał ile ważę od początku ciąży, a waga sie nie zmieniła :rofl:
Jutro odpisze bo dzisiaj mnie Łukasz meczy i nie kaze mi juz na kompie siedziec ;)

Dziewczyny mam pytanie ile z Was skorzystało z diagnostyki preimplantacyjnej nie mając wskazań typu wcześniejsze poronienia czy choroby genetyczne w rodzinie ? Stoimy z partnerem przed decyzją o in vitro (ja ja już podjęłam, partner się waha), wczoraj byliśmy na wizycie w klinice Invimed i lekarz prowadzący zasugerował skorzystanie z tej diagnostyki co notabene zwiększa nam koszty procedury o 100%. Ja uważam, że nie warto, partner powiedział, że jeśli się zdecyduje to tylko z tą diagnostyką. Pytanie do Was - czy to naprawdę ma sens ? Czy warto wydać takie pieniądze ? Dodam, że wskazaniem u nas jest głównie mój wiek 39 lat.
I drugie pytanie, jak często udaje się zajść w ciązę już po pierwszej procedurze ?
U mnie nie było wskazań do diagnostyki typu poronienia czy choroby genetyczne. Diagnostykę zrobiłam głównie ze względu na wiek (wówczas 38) i by teoretycznie zwiększyć szanse. Akurat w moim przypadku diagnostyka odzwierciedliło statystki dla mojego przedziału wiekowego. Niestety nie pomogło to dotychczas w powodzeniu transferów.

Witam,
jestem nowa, ale od kiedy podjeliśmy z mężem decyzję o in vitro, czasami Was podczytuję ☺w piątek podchodzę do pierwszej punkcji...mam obawy, bo dziś na usg okazało się , że na jednym jajniku jest 10 ,a na drugim 12 pęcherzyków, które mają około 19-20 mm , mój estradiol z dziś to 2600 pg/ml. Boję się hiperstymulacji , czy któraś z Was miała podobnie, a mimo to nie przechodziła hiperstymulacji? 🤔
Witaj, ja miałam 3 dni przed punkcją estradiol na podobnym poziomie co u Ciebie i ogólnie 22 pęcherzyki. Obyło się bez hiperstymulacji. Oczywiście każdy organizm jest inny i może inaczej reagować ale przy takim wyniku nie powinnaś się martwić. Transfer robisz od razu? Bo to jest też istotne. Przy hiperce dostajesz leki na wyciszenie i transfer zazwyczaj jest odraczany, a jeśli ryzyka hiperki nie ma, wtedy dostajesz inne leki, przygotowujące do transferu

@Gonia0605 masz juz wyniki? Zapomnialam napisac ci przepis na zielone koktajle kotre ja pilam, a dzisiaj @fredka84 pisala ze tez bedzie robic to jej podpowiedzialam. Kup sobie jarmuz mrozony, mrozony szpinak - garstka szpinaku, j anajlpeiej dawalam dwie kostki tego w otrebkach, garsc jarmuzu, pol awocado, pol jabluszka i skrop to cytryną, jak masz to nac pietruszki, zalej to pol szklanki wody i zblenduj dokladnie - sa mega zdrowe, lątwe w przygotowaniu, skladniki tylko wyjmujesz z zamrazarki i najzdrowsze na swiecie. Wypij to duszkiem chociaz mi w smaku nie przeszkadzaly, na raz, sa sycace no i powtorze sie BAAARDZO ZDROWE i wspomagaja odchudzanie ;) Czekma z toba jutro na wyniki ;)

Dokładnie to samo mi lekarz powiedział, estrofem potrzebny jest tylko do implantacji. Ja mialam. Odstawiać od razu po teście pozytywnym..tzn.nie od razy a stopniowo...
U mnie w klinice podobno zasada jest taka że na cyklu od razu po stymulacji to estrofem należy odstawić po pozytywnym teście +7dni,a na sztucznym kilka dni później. Ja w porozumieniu z lekarzem odstawiłam 15dnia od podania zarodka bo po 10dniach wyszła beta i powiedział, że mogę schodzić z leku bo sama też chciałam bo wiedziałam co to za kategoria leków dla płodu.

@Gonia0605 masz juz wyniki? Zapomnialam napisac ci przepis na zielone koktajle kotre ja pilam, a dzisiaj @fredka84 pisala ze tez bedzie robic to jej podpowiedzialam. Kup sobie jarmuz mrozony, mrozony szpinak - garstka szpinaku, j anajlpeiej dawalam dwie kostki tego w otrebkach, garsc jarmuzu, pol awocado, pol jabluszka i skrop to cytryną, jak masz to nac pietruszki, zalej to pol szklanki wody i zblenduj dokladnie - sa mega zdrowe, lątwe w przygotowaniu, skladniki tylko wyjmujesz z zamrazarki i najzdrowsze na swiecie. Wypij to duszkiem chociaz mi w smaku nie przeszkadzaly, na raz, sa sycace no i powtorze sie BAAARDZO ZDROWE i wspomagaja odchudzanie ;) Czekma z toba jutro na wyniki ;)
O tak też uwielbiam zielone koktajle piłam od lat a teraz musiałam trochę przystopować bo za dużo ich w ciąży nie można. Swoją drogą polecam na FB bloga Zielone Koktajle mają świetne przepisy.

reklama
Do góry