reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam,
jestem nowa, ale od kiedy podjeliśmy z mężem decyzję o in vitro, czasami Was podczytuję ☺w piątek podchodzę do pierwszej punkcji...mam obawy, bo dziś na usg okazało się , że na jednym jajniku jest 10 ,a na drugim 12 pęcherzyków, które mają około 19-20 mm , mój estradiol z dziś to 2600 pg/ml. Boję się hiperstymulacji , czy któraś z Was miała podobnie, a mimo to nie przechodziła hiperstymulacji? 🤔

Witam,
jestem nowa, ale od kiedy podjeliśmy z mężem decyzję o in vitro, czasami Was podczytuję ☺w piątek podchodzę do pierwszej punkcji...mam obawy, bo dziś na usg okazało się , że na jednym jajniku jest 10 ,a na drugim 12 pęcherzyków, które mają około 19-20 mm , mój estradiol z dziś to 2600 pg/ml. Boję się hiperstymulacji , czy któraś z Was miała podobnie, a mimo to nie przechodziła hiperstymulacji? 🤔
Ja miałam hiperstymulacje. Da się przeżyć. 3 dnia już jest dobrze. 😉 Podobno za dużo piłam po punkcji to i woda się dodatkowo zebrala.

Dziewczyny

czy jak mam hybrydy na dloniach
A na stopach nic - odkryte paznokcie

to ujdzie czy zdejmowac do punkcji?

no szczerze nie ma mi kto zdjac i tak sie czuje ze nie mam sily gdzies jechac jeszcze narazac sie...
Ja nie musiałam nic ściągać... A mam i u ręki i u nogi 😉 na histeroskopie owszem mialam ściągać u ręki... Stopy ich nie interesowały... Ale przy punkcji nie było mowy o ściągnięciu

Kurde własnie sączę melisę przez cały dzień :szok: Za to profesor mnie wczoraj spytał kiedy mam odstawić clexane, żeby ustalić to w klinice, a w 12tyg on juz zajmie sie i zaleci co mam brać (a ja w piątek skończę 9tydzien). Bo on mówi że nie ma sensu brać go całą ciążę. Dał mi skierowania na trombofilię i te badania dotyczące krzepnięcia, jeżeli wyszłoby wszystko ok to nie będę mieć zastrzyków. Ale moja mama bierze leki, bo ma problemy z krzepnięciem krwi, więc podejrzewam, że i u mnie to wyjdzie...
Mi lekarz sam powiedział żebym lila melisę... "Więc co kraj to obyczaj"

Witam,
Czesc ja miałam pierwszą stymulację z duza ilością komórek bo było duzo pęcherzyków chyba 21 albo 24 pobrali. Estradiol miałam ponad 4000 a powyżej 6000 mówi się o hiperce. Generalnie nie chodzi o ilość komórek a o wysokość estradiolu. Bo późnej miałam 2600 estradiol i 16 pęcherzyków. Przy ciężkim zespole hiperstymulacji jest ciężko:-) ja nie miałam ciężkiego dostałam odrazu leki. Gdyby pojawiły się konkretne objawy miałam jechać do szpitala, wiec sytuacja była poważna. I powiem tak - było spoko:-) Oszczędzaj się, jak coś dzwon do kliniki. Dostaniesz po punkcji dostinex pewnie. Hiperka rozkręca się po punkcji a nie przed.

Ja przyjmowałam estrofem do 14 TC, jak przeszlam do lekarza prowadzącego to za głowę się złapał, ze tak długo przyjmowałam lek z grupy x, który w ciąży jest traktowany jako szkodliwy? Ręce mi opadły🤷🏻‍♀️ Podobno estrofem jest tylko potrzebny do implantacji zarodka, dziewczyny tu go przyjmowały max 8/9 tydzień ciazy jak się nie mylę 🤔
Dokładnie to samo mi lekarz powiedział, estrofem potrzebny jest tylko do implantacji. Ja mialam. Odstawiać od razu po teście pozytywnym..tzn.nie od razy a stopniowo...

Coraz więcej testów pozytywnych i może u mnie w klinice tez. Zastanawiam się czy zapisać się do innego lekarza czy przeczekać. Mam dość tego korona świrusa wszędzie cholerstwo już jest.
Jak chcesz przeczekać to jakieś 6 miesięcy.....
U nas kliniki zamknęli na 3 miesiące i wszystkich prywatnych lekarzy przejęło Państwo.
Kliniki kończyły tylko zaczęte stymulacjie ......
Jak chcesz zacząć zmień lekarza....

reklama
Do góry