O mój lekarz co Ci kazal badać za 9 tysi?dziękuję za odpowiedź. U mnie doktor Dworniak wiec ta sama klinika..... Też mam wrazenie, że to naciąganie. Koszt tych badań to 9000 zł to sa przeogromne koszty....
reklama
Coraz więcej testów pozytywnych i może u mnie w klinice tez. Zastanawiam się czy zapisać się do innego lekarza czy przeczekać. Mam dość tego korona świrusa wszędzie cholerstwo już jest.Ehh a z jakiego powodu odwolali? Jakies zmiany?
Witam,
jestem nowa, ale od kiedy podjeliśmy z mężem decyzję o in vitro, czasami Was podczytuję ☺w piątek podchodzę do pierwszej punkcji...mam obawy, bo dziś na usg okazało się , że na jednym jajniku jest 10 ,a na drugim 12 pęcherzyków, które mają około 19-20 mm , mój estradiol z dziś to 2600 pg/ml. Boję się hiperstymulacji , czy któraś z Was miała podobnie, a mimo to nie przechodziła hiperstymulacji?
jestem nowa, ale od kiedy podjeliśmy z mężem decyzję o in vitro, czasami Was podczytuję ☺w piątek podchodzę do pierwszej punkcji...mam obawy, bo dziś na usg okazało się , że na jednym jajniku jest 10 ,a na drugim 12 pęcherzyków, które mają około 19-20 mm , mój estradiol z dziś to 2600 pg/ml. Boję się hiperstymulacji , czy któraś z Was miała podobnie, a mimo to nie przechodziła hiperstymulacji?
Margoolcia
Fanka BB :)
Ja miałam hiperstymulacje. Da się przeżyć. 3 dnia już jest dobrze. Podobno za dużo piłam po punkcji to i woda się dodatkowo zebrala.Witam,
JestemMama!
Ja nie musiałam nic ściągać... A mam i u ręki i u nogi na histeroskopie owszem mialam ściągać u ręki... Stopy ich nie interesowały... Ale przy punkcji nie było mowy o ściągnięciuDziewczyny
czy jak mam hybrydy na dloniach
A na stopach nic - odkryte paznokcie
to ujdzie czy zdejmowac do punkcji?
no szczerze nie ma mi kto zdjac i tak sie czuje ze nie mam sily gdzies jechac jeszcze narazac sie...
JestemMama!
Mi lekarz sam powiedział żebym lila melisę... "Więc co kraj to obyczaj"Kurde własnie sączę melisę przez cały dzień Za to profesor mnie wczoraj spytał kiedy mam odstawić clexane, żeby ustalić to w klinice, a w 12tyg on juz zajmie sie i zaleci co mam brać (a ja w piątek skończę 9tydzien). Bo on mówi że nie ma sensu brać go całą ciążę. Dał mi skierowania na trombofilię i te badania dotyczące krzepnięcia, jeżeli wyszłoby wszystko ok to nie będę mieć zastrzyków. Ale moja mama bierze leki, bo ma problemy z krzepnięciem krwi, więc podejrzewam, że i u mnie to wyjdzie...
Czesc ja miałam pierwszą stymulację z duza ilością komórek bo było duzo pęcherzyków chyba 21 albo 24 pobrali. Estradiol miałam ponad 4000 a powyżej 6000 mówi się o hiperce. Generalnie nie chodzi o ilość komórek a o wysokość estradiolu. Bo późnej miałam 2600 estradiol i 16 pęcherzyków. Przy ciężkim zespole hiperstymulacji jest ciężko:-) ja nie miałam ciężkiego dostałam odrazu leki. Gdyby pojawiły się konkretne objawy miałam jechać do szpitala, wiec sytuacja była poważna. I powiem tak - było spoko:-) Oszczędzaj się, jak coś dzwon do kliniki. Dostaniesz po punkcji dostinex pewnie. Hiperka rozkręca się po punkcji a nie przed.Witam,
JestemMama!
Dokładnie to samo mi lekarz powiedział, estrofem potrzebny jest tylko do implantacji. Ja mialam. Odstawiać od razu po teście pozytywnym..tzn.nie od razy a stopniowo...Ja przyjmowałam estrofem do 14 TC, jak przeszlam do lekarza prowadzącego to za głowę się złapał, ze tak długo przyjmowałam lek z grupy x, który w ciąży jest traktowany jako szkodliwy? Ręce mi opadły Podobno estrofem jest tylko potrzebny do implantacji zarodka, dziewczyny tu go przyjmowały max 8/9 tydzień ciazy jak się nie mylę
Ewunka
Jak chcesz przeczekać to jakieś 6 miesięcy.....Coraz więcej testów pozytywnych i może u mnie w klinice tez. Zastanawiam się czy zapisać się do innego lekarza czy przeczekać. Mam dość tego korona świrusa wszędzie cholerstwo już jest.
U nas kliniki zamknęli na 3 miesiące i wszystkich prywatnych lekarzy przejęło Państwo.
Kliniki kończyły tylko zaczęte stymulacjie ......
Jak chcesz zacząć zmień lekarza....
reklama
Evela.6
Mnie ponad tydzień trzymało w tym 2 dni spedzilam w szpitalu [emoji85] więc to dużo zależy od organizmu kobiety jak przez to przejdzie.Ja miałam hiperstymulacje. Da się przeżyć. 3 dnia już jest dobrze. [emoji6] Podobno za dużo piłam po punkcji to i woda się dodatkowo zebrala.
Podziel się: