reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, nie byłam tu chyba od soboty 🙈:szok: Przeczytałam 10 stron wstecz, nie dam rady wszystkiego nadrobić 🙈

Jak tam żyjecie z tym co się dzieje w kraju? Ja to normalnie zaczynam bać się wojny, a nie chce teraz w ciąży wpaść w panikę i nerwicę jak przy koronie w kwietniu-maju :szok::growl:😭

Wybrałam już lekarza - profesora prowadzącego. Wczoraj byłam na wizycie u niego pierwszy raz. Byłam taka zestresowana, że to masakra, czy na pewno wszystko jest ok. Lekarz mnie uspokoił, że patrząc na moją przeszłość i te wszystkie laparoskopie i laparotomie, to mam bardzo ładną macicę, że nie powiedziałby, że było tyle zabiegów i operacji 🙈 Widziałam już rączkę dzidziutka i paluszki 🙈❤ I normalnie widziałam jak tam się ruszało maleństwo!!! ❤ Byłam w mega szoku! Patrząc na kalkulator, który któraś tu wstawiała jakiś czas temu, to wczoraj byłby 8t6d. Lekarzowi wyszło 8t5d, a po zmierzeniu dzidzi wyszedł 8t4d. Podejrzewam, że jakby jeszcze raz zmierzył to mógłby być dokładnie 8t5d. Najlepsze jest to, że jako jedyny lekarz stwierdził, że mam bardzo krótką pochwę 🤔 I że mam tyłozgięcie macicy!!! Nawet znalazłam badania sprzed 8-śmiu lat od jednej lekarz i wszędzie "przodozgięcie" 🤔 Poza tym powiedział, że żelazo we wczesnej ciąży nie jest za dobre, a dr z kliniki kazała brać cały czas. A biorę od lipca od zabiegu usunięcia lewych przydatków. No i ogólnie wszystko wygląda bardzo ładnie. I nawet kazał mi być dopiero za 4 tyg! :szok: Ale oczywiście za 2 tyg się umówiłam i już mam być z wynikami badań, które mi zlecił.
Oczywiście nadal nie spoczęłam na laurach, bo to jeszcze za wcześnie...

Co do przeciwbólowych, to wczoraj pytałam profesora i paracetamol mogę brać w razie co. Ale o dziwo jak miewam migreny z aurą, tak od transferu ani razu :-D Ale od kilku dni mam bóle głowy, ale jeszcze nie na tyle, żeby brać tabletkę.

@Waleczna36 Ja jestem aktualnie w 8t5d ciąży i od tygodnia nie biorę już encortonu. Brałam 2x1, wcześniejszy tydzień 1x1 i już odstawiłam. Mi dr z kliniki powiedziała, że on był głównie, żeby się zarodek zagnieździł, a miałam głównie też przez torbiel na jajniku. Estrofem wzięłam dziś też już ostatni raz. Miałam 3x1 na początku i potem schodziłam, że tydzień 2x1 i kolejny tydzień 1x1 i dziś właśnie kończę.

Ostatnia edycja:
U mnie w klinice nie dają wcale. Chyba teraz niektóre kliniki też już odeszły od tego leku. Masz jakieś skurcze zaraz po transferze? W dzień transferu to ok. potem to już bym sobie darowała.
Ja brałam relanium przed pierwszym i drugim transferem. Przy trzecim dr mi nic nie powiedziała i zapomniałam :-D I akurat się udało :-) :) a pamiętam przy tych wcześniejszych, że mówiła, żebym wzięła jedną tabletkę, bo jestem szczupła, że niektóre dziewczyny nie do końca po tym kontaktują. Bałam się brać! Wziełam jedną i się okazało, że nic nie poczułam, nadał miałam ADHD. Jak dr się dowiedziała podczas transferu, że brałam to się zdziwiła :rofl:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry