reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Progesteron robiłaś ?
Czesc ;) jestem nowa witam wszytskie staraczki ;) mam pytanie do tych doswiadczonych staraczek. 14 dni po transferze dwoch trzydniowych zarodzarodkow zrobilam hcg wyszla mi ponad 90. Jestem swirusem i 16 dnia zrobilam juz sama bete hcg ktora wyszla troche ponad 95mlu. Dzisja poworzylam wynik po 48 godz i niestety spadla do 65mlu. Czy mial ktos taki przypadek. ? Chyba cos niedobregi sie dzieje :(

reklama
Super 🥰 Oo czyli ty pierwsza z nas będziesz mieć połówkowe:) Powiem Ci że też mam stresik 🙈 Ja się jutro też wybieram coś kupić z Mustelli przeciw rozstępom bo już mam taki brzuch napięty że mi się palec prawie do pępka nie mieści hehe i jakieś naturalne kosmetyki do twarzy
To się trochę ponudzisz ze mną ;)
JA kupilam taka fajna oliwke na rozstepy tzn zeby ich nie bylo ;) Widzialam ta mustelle - tez chyba fajna. No ja wlasnie glownie poszlam po cos na buzie bo jak nigdy nie mialam problemow z tradzikiem czy wypryskami tak teraz jest jakas masakra. Nie ma tego jakos widocznego ale cala buzia zwlaszcza na rodzie i policzkach zrobila sie taka jakby sucha i bardzo swedzi -to kupilam z Vianek taki mocno nawilzajacy i do tego krem pod oczy zeby juz nie smarowac tymi mocniejszymi ;) Bierzesz moze Pregna plus? - ja biore i dodatkowo kwas foliwy - w aptece znowu zostawilam fortune bo leki na miesiac prawie ;) To kiedy ty masz połówkowe? Ja robie w klinice a ty?

Dziewczyny powiedzcie mi (pytanie do tych ktore też to przechodziły... 😭) kiedy wy dostałyście @ po poronieniu... Eh... Mam milion myśli na minutę... Z jednej strony chciała bym nie przestawać brac leków... Bo może akurat serduszko się pojawi... A z drugiej nie chce tego odwlekać... Strasznie to wszystko boli, ale wiem że z czasem będzie mi lepiej... I w końcu spełni się moje największe marzenie.... Nie wiem kiedy znów podejdziemy do tematu... Czy to będzie jeszcze w tym roku, czy w następnym ale podejdziemy na pewno. Mamy olbrzymie wsparcie w rodzinie (właśnie siostra wyszła odemnie) długo rozmawiałyśmy, płakałyśmy, śmiałyśmy się ( był moment że dzięki niej przestawałam myśleć o dzisiejszej wizycie) aż zrozumiałam że na pewno wrócę do gry, tylko nie wiem kiedy to będzie 😔😔😔
Kochana jak lekarz kazal odstawiac leki to odstawiaj jak najszybciej - im szybciej tym lpeiej. U mnie to sie zaczelo 3 dni po odstawieniu. Bardzo mi przykro ;( Naprawde myslalam ze u ciebie bedzie dobrze mialas taka ladna bete - ja juz nie wiem od czego to zalezy ;( Zobaczysz jak juz bedziesz po to bedziesz chciala szybciutko worcic do gry. I wiesz co ci powiem ;) Wrocisz DUZOOOO SILNIEJSZA !!!!! Zobaczysz ;)

W sobote robilam i wyszedl ponad 50 jednostek. Ale bylam po zastrzyku wiec moze nie miarodajny wynik. Ogolnie biore 200mg*3 urogestanu i jeszcze 1 raz zastrzyk prolitexu 25mg woec jestem naladowana progesterowem
To kwestia indywidualna ja brałam prolutex , 3 razy Utrogestan i 6 razy luteinę pod język a okazało się że to za mało. Spróbuj skontaktować się jutro z lekarzem prowadzącym a jeżeli nie będzie możliwości to z innym z kliniki bo nie zawsze musi to wróżyć najgorsze ale jednak spadek bety nie jest dobrym wyznacznikiem

Ja biorę accard 150 z uwagi na prawdopodobnstwo stanu przedrzucawkowego. Moję cisnienie mam w normie Ciekawe bo ja chwaliłam ten accard lekarzowi że mam takie niskie ciśnienie a ona na to że accard nie obniza mi ciśnienia. Hmmmm . Cieszę się dobrymi sieciami. Powodzenia na połowkowym.
No ja tez mam ryzyko PIH i do tego cisnienie ale mysle ze u mnie to zawsze nerwy podnasza przed wizyta bo ostatnio rano sobie sama mierzylam to bylo 85/130. Ufam lekarzowi, kaze brac to biore ;) Kiedy masz połówkowe ?

Dziewczyny powiedzcie mi (pytanie do tych ktore też to przechodziły... 😭) kiedy wy dostałyście @ po poronieniu... Eh... Mam milion myśli na minutę... Z jednej strony chciała bym nie przestawać brac leków... Bo może akurat serduszko się pojawi... A z drugiej nie chce tego odwlekać... Strasznie to wszystko boli, ale wiem że z czasem będzie mi lepiej... I w końcu spełni się moje największe marzenie.... Nie wiem kiedy znów podejdziemy do tematu... Czy to będzie jeszcze w tym roku, czy w następnym ale podejdziemy na pewno. Mamy olbrzymie wsparcie w rodzinie (właśnie siostra wyszła odemnie) długo rozmawiałyśmy, płakałyśmy, śmiałyśmy się ( był moment że dzięki niej przestawałam myśleć o dzisiejszej wizycie) aż zrozumiałam że na pewno wrócę do gry, tylko nie wiem kiedy to będzie 😔😔😔
Tak trzymaj.Przed toba ciezkie chwile ale wierze ze szybko wyjdzie sloneczko.To byla Twoja pierwsza próba i wszystko przed tobą.!!!!a kiedys jak juz weźmiesz w ramiona swoje dziecko i wrocisz wspomnieniami do dnia dzisiejszego bedziesz wiedziala dlaczego tak się stało.

reklama
Czesc ;) jestem nowa witam wszytskie staraczki ;) mam pytanie do tych doswiadczonych staraczek. 14 dni po transferze dwoch trzydniowych zarodzarodkow zrobilam hcg wyszla mi ponad 90. Jestem swirusem i 16 dnia zrobilam juz sama bete hcg ktora wyszla troche ponad 95mlu. Dzisja poworzylam wynik po 48 godz i niestety spadla do 65mlu. Czy mial ktos taki przypadek. ? Chyba cos niedobregi sie dzieje :(
Spadek bety nie wróży dobrze niestety .

Do góry