reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Progesteron robiłaś ?
Czesc ;) jestem nowa witam wszytskie staraczki ;) mam pytanie do tych doswiadczonych staraczek. 14 dni po transferze dwoch trzydniowych zarodzarodkow zrobilam hcg wyszla mi ponad 90. Jestem swirusem i 16 dnia zrobilam juz sama bete hcg ktora wyszla troche ponad 95mlu. Dzisja poworzylam wynik po 48 godz i niestety spadla do 65mlu. Czy mial ktos taki przypadek. ? Chyba cos niedobregi sie dzieje :(

reklama
Super 🥰 Oo czyli ty pierwsza z nas będziesz mieć połówkowe:) Powiem Ci że też mam stresik 🙈 Ja się jutro też wybieram coś kupić z Mustelli przeciw rozstępom bo już mam taki brzuch napięty że mi się palec prawie do pępka nie mieści hehe i jakieś naturalne kosmetyki do twarzy
To się trochę ponudzisz ze mną ;)
JA kupilam taka fajna oliwke na rozstepy tzn zeby ich nie bylo ;) Widzialam ta mustelle - tez chyba fajna. No ja wlasnie glownie poszlam po cos na buzie bo jak nigdy nie mialam problemow z tradzikiem czy wypryskami tak teraz jest jakas masakra. Nie ma tego jakos widocznego ale cala buzia zwlaszcza na rodzie i policzkach zrobila sie taka jakby sucha i bardzo swedzi -to kupilam z Vianek taki mocno nawilzajacy i do tego krem pod oczy zeby juz nie smarowac tymi mocniejszymi ;) Bierzesz moze Pregna plus? - ja biore i dodatkowo kwas foliwy - w aptece znowu zostawilam fortune bo leki na miesiac prawie ;) To kiedy ty masz połówkowe? Ja robie w klinice a ty?

Dziewczyny powiedzcie mi (pytanie do tych ktore też to przechodziły... 😭) kiedy wy dostałyście @ po poronieniu... Eh... Mam milion myśli na minutę... Z jednej strony chciała bym nie przestawać brac leków... Bo może akurat serduszko się pojawi... A z drugiej nie chce tego odwlekać... Strasznie to wszystko boli, ale wiem że z czasem będzie mi lepiej... I w końcu spełni się moje największe marzenie.... Nie wiem kiedy znów podejdziemy do tematu... Czy to będzie jeszcze w tym roku, czy w następnym ale podejdziemy na pewno. Mamy olbrzymie wsparcie w rodzinie (właśnie siostra wyszła odemnie) długo rozmawiałyśmy, płakałyśmy, śmiałyśmy się ( był moment że dzięki niej przestawałam myśleć o dzisiejszej wizycie) aż zrozumiałam że na pewno wrócę do gry, tylko nie wiem kiedy to będzie 😔😔😔
Kochana jak lekarz kazal odstawiac leki to odstawiaj jak najszybciej - im szybciej tym lpeiej. U mnie to sie zaczelo 3 dni po odstawieniu. Bardzo mi przykro ;( Naprawde myslalam ze u ciebie bedzie dobrze mialas taka ladna bete - ja juz nie wiem od czego to zalezy ;( Zobaczysz jak juz bedziesz po to bedziesz chciala szybciutko worcic do gry. I wiesz co ci powiem ;) Wrocisz DUZOOOO SILNIEJSZA !!!!! Zobaczysz ;)

W sobote robilam i wyszedl ponad 50 jednostek. Ale bylam po zastrzyku wiec moze nie miarodajny wynik. Ogolnie biore 200mg*3 urogestanu i jeszcze 1 raz zastrzyk prolitexu 25mg woec jestem naladowana progesterowem
To kwestia indywidualna ja brałam prolutex , 3 razy Utrogestan i 6 razy luteinę pod język a okazało się że to za mało. Spróbuj skontaktować się jutro z lekarzem prowadzącym a jeżeli nie będzie możliwości to z innym z kliniki bo nie zawsze musi to wróżyć najgorsze ale jednak spadek bety nie jest dobrym wyznacznikiem

Ja biorę accard 150 z uwagi na prawdopodobnstwo stanu przedrzucawkowego. Moję cisnienie mam w normie Ciekawe bo ja chwaliłam ten accard lekarzowi że mam takie niskie ciśnienie a ona na to że accard nie obniza mi ciśnienia. Hmmmm . Cieszę się dobrymi sieciami. Powodzenia na połowkowym.
No ja tez mam ryzyko PIH i do tego cisnienie ale mysle ze u mnie to zawsze nerwy podnasza przed wizyta bo ostatnio rano sobie sama mierzylam to bylo 85/130. Ufam lekarzowi, kaze brac to biore ;) Kiedy masz połówkowe ?

Dziewczyny powiedzcie mi (pytanie do tych ktore też to przechodziły... 😭) kiedy wy dostałyście @ po poronieniu... Eh... Mam milion myśli na minutę... Z jednej strony chciała bym nie przestawać brac leków... Bo może akurat serduszko się pojawi... A z drugiej nie chce tego odwlekać... Strasznie to wszystko boli, ale wiem że z czasem będzie mi lepiej... I w końcu spełni się moje największe marzenie.... Nie wiem kiedy znów podejdziemy do tematu... Czy to będzie jeszcze w tym roku, czy w następnym ale podejdziemy na pewno. Mamy olbrzymie wsparcie w rodzinie (właśnie siostra wyszła odemnie) długo rozmawiałyśmy, płakałyśmy, śmiałyśmy się ( był moment że dzięki niej przestawałam myśleć o dzisiejszej wizycie) aż zrozumiałam że na pewno wrócę do gry, tylko nie wiem kiedy to będzie 😔😔😔
Tak trzymaj.Przed toba ciezkie chwile ale wierze ze szybko wyjdzie sloneczko.To byla Twoja pierwsza próba i wszystko przed tobą.!!!!a kiedys jak juz weźmiesz w ramiona swoje dziecko i wrocisz wspomnieniami do dnia dzisiejszego bedziesz wiedziala dlaczego tak się stało.

reklama
Czesc ;) jestem nowa witam wszytskie staraczki ;) mam pytanie do tych doswiadczonych staraczek. 14 dni po transferze dwoch trzydniowych zarodzarodkow zrobilam hcg wyszla mi ponad 90. Jestem swirusem i 16 dnia zrobilam juz sama bete hcg ktora wyszla troche ponad 95mlu. Dzisja poworzylam wynik po 48 godz i niestety spadla do 65mlu. Czy mial ktos taki przypadek. ? Chyba cos niedobregi sie dzieje :(
Spadek bety nie wróży dobrze niestety .

Do góry