reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

I jak??

Załączniki

• IMG_20201003_103131.jpg
    IMG_20201003_103131.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 156
reklama
Na bete pójdę jutro bo bardziej racjonalnie aby sprawdzić przyrost po 48h. W poprzednich transferach w okolicy 5tygodnia przyrost bety mi zwalniał i zarodek przestawał się rozwijać. Dlatego chociaż nie mam na to wpływu to wole sprawdzać dla samej siebie te przyrosty aby w razie co jak zmienię lekarza dokładnie opisać na jakim etapie co się dzieje
To oby tym razem było inaczej i wszystko ładnie rosło 😘❤️

Na bete pójdę jutro bo bardziej racjonalnie aby sprawdzić przyrost po 48h. W poprzednich transferach w okolicy 5tygodnia przyrost bety mi zwalniał i zarodek przestawał się rozwijać. Dlatego chociaż nie mam na to wpływu to wole sprawdzać dla samej siebie te przyrosty aby w razie co jak zmienię lekarza dokładnie opisać na jakim etapie co się dzieje

A możesz podać jaki wynik jest w którym dniu? Tak tylko dla porównania. Bo pamiętasz ja miałam w 8dpt 44, a 10dpt 65 🤔 A tą betę 10 dnia zrobiłam sobie sama, bo kazali za tydzień i 15dc było 501. Nie jestem jeszcze cała w skowronkach i nie skacze ze szczęścia, bo w mojej jedynej ciąży - naturalnej wtedy 8 lat temu poroniłam 8-9 tyg, a beta była kilka tysięcy :frown: Dlatego ja tak sceptycznie jestem nastawiona i ostrożnie. A jak dzwoniłam się umowić na USG, i tak dopytywała jaka wizyta, to mówię, że po transferze i pyta jaka była ostatnio beta, jak usłyszała, że 501, to ona :"Czyli wizyta ciążowa" - ale to było dziwne dla mnie, ja i wizyta ciążowa jak to w ogóle brzmi - niewiarygodnie!

A możesz podać jaki wynik jest w którym dniu? Tak tylko dla porównania. Bo pamiętasz ja miałam w 8dpt 44, a 10dpt 65 🤔 A tą betę 10 dnia zrobiłam sobie sama, bo kazali za tydzień i 15dc było 501. Nie jestem jeszcze cała w skowronkach i nie skacze ze szczęścia, bo w mojej jedynej ciąży - naturalnej wtedy 8 lat temu poroniłam 8-9 tyg, a beta była kilka tysięcy :frown: Dlatego ja tak sceptycznie jestem nastawiona i ostrożnie. A jak dzwoniłam się umowić na USG, i tak dopytywała jaka wizyta, to mówię, że po transferze i pyta jaka była ostatnio beta, jak usłyszała, że 501, to ona :"Czyli wizyta ciążowa" - ale to było dziwne dla mnie, ja i wizyta ciążowa jak to w ogóle brzmi - niewiarygodnie!
Tak później prześle ale wynikow bety nie powinno się porównywać nawet przy dwóch ciążach tej samej kobiety a co dopiero różnych, nie jest to żadnym wyznacznikiem ani miarodajne. A wpisują zawsze wizytę ciążowa co na początku dla mojej psychiki nie było miłe bo wiadomo jak się kończyło

Boże siedzę i ryczę, tak bardzo się boję 🙈 naprawdę wygląda to dobrze?? "❤ a progesteron?? Nie dokładać... Dodam że przed badaniem wzięłam 2 tabletki luteiny... Balam się 😔
Beta w kosmos,wszystko jest ok🤩Progesteron tez bardzo ladny.I serduszko bedzie tez za chwile do zobaczenia.❤❤❤
A odnosnie tego co pisalas wczesniej...z przeszloscia trzeba sie rozprawic,uciekac przed tym nie ma co,bo jak widzisz,ty nie panujesz nad swoim zyciem,a to " co" bylo kiedys.Wymaga to niestety checi i woli,zeby temat przepracowac,wybaczyc i go zamknac.Szkoda,zeby twoja cala ciaza tak wygladala.Wiem,ze inaczejnie potrafisz,ale wierz mi,ze mozna to zmienic.Trzeba tylko chciec sie z tym zmierzyc,oko w oko.

reklama
No wlasnie nie wiem bo pierwszy raz jestem w takiej ciazy ;) ale mam nadzieje ze to moze hormony? Moze tak byc? dodam ze goraczki nie mialam bo Łukasz sprawdzal - ale te dreszcze byly naprawde niepokojace takie jakby chorobowe ze az bolaly - no nie wytrzymalabym 5 sekund bez przykrycia. Dobra bede czekac spokojnie co sie dzisiaj bedzie dzialo a Łukasz niech zapitala po ciepla kolderke ;) Kazalam mu kupic tez nowa posciel bedzie nam milo ;) Jeszcze wczoraj dostalam takiego ataku swedzenia na brzuchu - NO NIE ZNOSZE TEGO!!!! Naprawde nie chce narzekac bo to tylko od zastrzykow ale porobily mi sie takie guzy, krwiaki, pokrzywka czerwona jak sie tylko troche podrapie a nie chce sie drapac bo wtedy jeszcze bardziej swedzi. Nie chce czegos popsuc w brzuchu ;) Czy wy tez tak macie z tymi zastrzykami? Moze ja jakos zle je robie? Juz nie bardzo mam miejsce bo wszystko takie zgrubiale a wbok jakos bardziej boli ;) Czy wy to powietrze wstrzykujecie czy wypuszczacie przed podaniem zastrzyku? No u mnie to masakrycznie wyglada ;)

U mnie to cała procedura. Mi mąż robi zastrzyki, ja nawet nie patrzę. Im bliżej pępka tym mniej boli według mnie 🙈 No i Clexane mnie szczypie, a przy prolutexie jest nuda :rofl2: Bo praktycznie nic nie czuje, ale brzuch mam żółto-fioletowy i spuchnięty :szok: Ale czego się nie robi dla dziudziutka!

Do góry