reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny teraz ja potzrebuje pomocy i troche sie denerwuje ;( Dzisiaj w nocy dostalam takich zimnych dreszczy :oops: Bylo mi tak zimno ze nie moglam wstac nawet na siku i wystawic reki spod kołdry ;( To trwalo jakies pol godziny i pozniej przeszlo, ale finalnie rano wstalam cala upocona ;( Czy to mnie powinno zaniepokoic? wizyte mam dopiero za trzy tygodnie. Piersi dalej bolą i czuje sie dobrze. encorton juz odstawilam i odstawialam go stopniow - z 10 mg na 5 mg i pozniej jeszcze polowke tego. Glukoza, mocz i morfologia wychodza pieknie ale mam problem z TSH jest duzo za niskie ale lekarz stwierdzil ze w ciazy taka moze byc i nic na to nie dal tylko kaal powtorzyc co zrobie w pn. Kolderke mam taka caloroczna z ikei ale dzisiaj chyba wysle Łukasza do Yuska zeby mi kupil cos cieplejszego sezonowego bo wczoraj musialam pod dwoma kodrami i kocem. Łukaszowi nie bylo zimnom -czy powinnam cos dobadac albo skontakrtowac sie z lekarzem czy czekac co bedzie dzisiaj?

reklama
Wpindalam śniadanie i nadrabiam kilka stron od wczoraj :-D

@Pola87 a jak to wygląda ? Jaką masz bete i ktory dzień? U mnie druga beta po 48h była słaba, a po 5ciu kolejnych dniach (wtedy lekarz kazał zbadać ponownie) dużo skoczyła. I jak było u Ciebie, że nie dotrwałaś do 6tyg? My jakoś mamy podobny dzień po transferze i ten sam termin wizyty z USG :) U mnie będzie wtedy 29dpt.

@Brakujemiwiary Ty miałaś już super bete w tym 11 dniu, podejrzewam, że dziś będzie już mega wysoka!

Dziewczyny teraz ja potzrebuje pomocy i troche sie denerwuje ;( Dzisiaj w nocy dostalam takich zimnych dreszczy :oops: Bylo mi tak zimno ze nie moglam wstac nawet na siku i wystawic reki spod kołdry ;( To trwalo jakies pol godziny i pozniej przeszlo, ale finalnie rano wstalam cala upocona ;( Czy to mnie powinno zaniepokoic? wizyte mam dopiero za trzy tygodnie. Piersi dalej bolą i czuje sie dobrze. encorton juz odstawilam i odstawialam go stopniow - z 10 mg na 5 mg i pozniej jeszcze polowke tego. Glukoza, mocz i morfologia wychodza pieknie ale mam problem z TSH jest duzo za niskie ale lekarz stwierdzil ze w ciazy taka moze byc i nic na to nie dal tylko kaal powtorzyc co zrobie w pn. Kolderke mam taka caloroczna z ikei ale dzisiaj chyba wysle Łukasza do Yuska zeby mi kupil cos cieplejszego sezonowego bo wczoraj musialam pod dwoma kodrami i kocem. Łukaszowi nie bylo zimnom -czy powinnam cos dobadac albo skontakrtowac sie z lekarzem czy czekac co bedzie dzisiaj?

Kochana, a to nie są objawy ciąży? Ja wczoraj w pracy miałam tak, że raz gorąco, że się rozbierałam, a zaraz zimno i się ubierałam 🙈🙈🙈 Gdzie zazwyczaj mi jest tylko zimno. I w momencie gorąca aż poszłam pokazać mężowi, że miałam trochę mokrą pachę! :-D Tak, u mnie to szok, bo ja się w ogóle nie pocę i upały dla mnie mogłyby być cały rok. Mąż był ze mnie dumny :rofl2:

Kochana, a to nie są objawy ciąży? Ja wczoraj w pracy miałam tak, że raz gorąco, że się rozbierałam, a zaraz zimno i się ubierałam 🙈🙈🙈 Gdzie zazwyczaj mi jest tylko zimno. I w momencie gorąca aż poszłam pokazać mężowi, że miałam trochę mokrą pachę! :-D Tak, u mnie to szok, bo ja się w ogóle nie pocę i upały dla mnie mogłyby być cały rok. Mąż był ze mnie dumny :rofl2:
Też tak mam... Tzn. Może nie takie napady gorąca i zimna, ale od jakiegoś czasu wstaje rano cała mokra... A poduszke na której spie można wykrecac 😱

Wpindalam śniadanie i nadrabiam kilka stron od wczoraj :-D

@Pola87 a jak to wygląda ? Jaką masz bete i ktory dzień? U mnie druga beta po 48h była słaba, a po 5ciu kolejnych dniach (wtedy lekarz kazał zbadać ponownie) dużo skoczyła. I jak było u Ciebie, że nie dotrwałaś do 6tyg? My jakoś mamy podobny dzień po transferze i ten sam termin wizyty z USG :) U mnie będzie wtedy 29dpt.

@Brakujemiwiary Ty miałaś już super bete w tym 11 dniu, podejrzewam, że dziś będzie już mega wysoka!
Na bete pójdę jutro bo bardziej racjonalnie aby sprawdzić przyrost po 48h. W poprzednich transferach w okolicy 5tygodnia przyrost bety mi zwalniał i zarodek przestawał się rozwijać. Dlatego chociaż nie mam na to wpływu to wole sprawdzać dla samej siebie te przyrosty aby w razie co jak zmienię lekarza dokładnie opisać na jakim etapie co się dzieje

reklama
Kochana, a to nie są objawy ciąży? Ja wczoraj w pracy miałam tak, że raz gorąco, że się rozbierałam, a zaraz ubierałam 🙈🙈🙈 Gdzie zazwyczaj mi jest tylko zimno.
No wlasnie nie wiem bo pierwszy raz jestem w takiej ciazy ;) ale mam nadzieje ze to moze hormony? Moze tak byc? dodam ze goraczki nie mialam bo Łukasz sprawdzal - ale te dreszcze byly naprawde niepokojace takie jakby chorobowe ze az bolaly - no nie wytrzymalabym 5 sekund bez przykrycia. Dobra bede czekac spokojnie co sie dzisiaj bedzie dzialo a Łukasz niech zapitala po ciepla kolderke ;) Kazalam mu kupic tez nowa posciel bedzie nam milo ;) Jeszcze wczoraj dostalam takiego ataku swedzenia na brzuchu - NO NIE ZNOSZE TEGO!!!! Naprawde nie chce narzekac bo to tylko od zastrzykow ale porobily mi sie takie guzy, krwiaki, pokrzywka czerwona jak sie tylko troche podrapie a nie chce sie drapac bo wtedy jeszcze bardziej swedzi. Nie chce czegos popsuc w brzuchu ;) Czy wy tez tak macie z tymi zastrzykami? Moze ja jakos zle je robie? Juz nie bardzo mam miejsce bo wszystko takie zgrubiale a wbok jakos bardziej boli ;) Czy wy to powietrze wstrzykujecie czy wypuszczacie przed podaniem zastrzyku? No u mnie to masakrycznie wyglada ;)

Do góry