reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Boże siedzę i ryczę, tak bardzo się boję 🙈 naprawdę wygląda to dobrze?? "❤ a progesteron?? Nie dokładać... Dodam że przed badaniem wzięłam 2 tabletki luteiny... Balam się 😔
Kochana jest przepięknie, pomyśl proszę nad wizyta u psychologa bo nerwowo się wykończysz. Jest wszystko idealnie 🙂

reklama
Tak później prześle ale wynikow bety nie powinno się porównywać nawet przy dwóch ciążach tej samej kobiety a co dopiero różnych, nie jest to żadnym wyznacznikiem ani miarodajne. A wpisują zawsze wizytę ciążowa co na początku dla mojej psychiki nie było miłe bo wiadomo jak się kończyło

Tak wiem, że różnie beta może przyrastać. A, że wizyta ciążowa, to nie wiedziałam, że to już tak się nazywa :szok:

Cześć dziewczyny...
Z cyklu mogę wszystko.. 🤣
Korzystając z soboty dla mnie (mąż poszedł do pracy wyjątkowo), porwałam się na godzinną tabate... Co z tego że prawie się nie ruszam, kto jak nie ja... Po 30 minutach, bez jednej nitki suchego ubrania, na trzęsących się nogach, dowlokłam się do kanapy i padłam... Diagnoza jeszcze nie jest pewna, ale chyba przeżyję... 😏

Dziewczyny teraz ja potzrebuje pomocy i troche sie denerwuje ;( Dzisiaj w nocy dostalam takich zimnych dreszczy :oops: Bylo mi tak zimno ze nie moglam wstac nawet na siku i wystawic reki spod kołdry ;( To trwalo jakies pol godziny i pozniej przeszlo, ale finalnie rano wstalam cala upocona ;( Czy to mnie powinno zaniepokoic? wizyte mam dopiero za trzy tygodnie. Piersi dalej bolą i czuje sie dobrze. encorton juz odstawilam i odstawialam go stopniow - z 10 mg na 5 mg i pozniej jeszcze polowke tego. Glukoza, mocz i morfologia wychodza pieknie ale mam problem z TSH jest duzo za niskie ale lekarz stwierdzil ze w ciazy taka moze byc i nic na to nie dal tylko kaal powtorzyc co zrobie w pn. Kolderke mam taka caloroczna z ikei ale dzisiaj chyba wysle Łukasza do Yuska zeby mi kupil cos cieplejszego sezonowego bo wczoraj musialam pod dwoma kodrami i kocem. Łukaszowi nie bylo zimnom -czy powinnam cos dobadac albo skontakrtowac sie z lekarzem czy czekac co bedzie dzisiaj?
Mi to raczej wygląda na jakiś początek przeziębienia czy czegoś, nie wydaje się, żeby mogło mieć związek z ciąża.
Odpoczywaj, ładuj w siebie herbatki z miodem i imbirem, ewentualnie czosnek i obserwuj.

A mierzylas temperaturę?
To że masz zmienne odczuwanie temperatury( oczywiście jeśli nie ma gorączki) to normalne. Cześć ciężarnych czuje że jest im zimniej niż wcześniej innym (patrz mnie [emoji3]) jest znowu bardzo gorąco.
Mnie z racji dużych jak na mnie piersi co noc poci się przedział między nimi i śpię praktycznie odkryta.
Dziewczyny teraz ja potzrebuje pomocy i troche sie denerwuje ;( Dzisiaj w nocy dostalam takich zimnych dreszczy :oops: Bylo mi tak zimno ze nie moglam wstac nawet na siku i wystawic reki spod kołdry ;( To trwalo jakies pol godziny i pozniej przeszlo, ale finalnie rano wstalam cala upocona ;( Czy to mnie powinno zaniepokoic? wizyte mam dopiero za trzy tygodnie. Piersi dalej bolą i czuje sie dobrze. encorton juz odstawilam i odstawialam go stopniow - z 10 mg na 5 mg i pozniej jeszcze polowke tego. Glukoza, mocz i morfologia wychodza pieknie ale mam problem z TSH jest duzo za niskie ale lekarz stwierdzil ze w ciazy taka moze byc i nic na to nie dal tylko kaal powtorzyc co zrobie w pn. Kolderke mam taka caloroczna z ikei ale dzisiaj chyba wysle Łukasza do Yuska zeby mi kupil cos cieplejszego sezonowego bo wczoraj musialam pod dwoma kodrami i kocem. Łukaszowi nie bylo zimnom -czy powinnam cos dobadac albo skontakrtowac sie z lekarzem czy czekac co bedzie dzisiaj?

Przy tym poziomie kolejne oznaczenie nie mają żadnego sensu. Teraz beta może przyrastac zupełnie inaczej niż wcześniej. Trzeba zrobić USG żeby ocenić gdzie jest pęcherzyk i monitorować rozwój zarodka. Beta już nie ma takiego znaczenia.
Czyli nie ponawiać w poniedziałek?? Trochę się uspokoiłam... Naprawdę... Wiem że moje maleństwo rośnie i tylko tyle... Beta jest... A to najważniejsze. Czas pokaże co będzie dalej... Czekam niecierpliwie do wtorku. Wierzę ze zobaczę juz moje maleństwo i wtedy się uspokoję
Kochana jest przepięknie, pomyśl proszę nad wizyta u psychologa bo nerwowo się wykończysz. Jest wszystko idealnie 🙂
Obiecuje ze pomyślę nad tym ❤️ mój brat mi to samo mówi 🙈 i żebym się już przestała martwić bo maleństwo urodzi się z nerwica 🙈 co mam poradzić na to że kocham je najmocniej na swiece i boje się o nie 😔😔😔😔 no nic ide zjeść jogurt i przespać się chwile 🙈 a później głowę zajmę obiadem dla męża i psiaka ❤️

I druga rzecz.
Wiem że to nie łatwe ale musisz się uspokoić. Przestać robić testy sikane i oznaczenia bety. Jeśli bardzo się denerwujesz zadzwoń do lekarza powiedz że tak jest i że prosisz żeby spojrzał wcześniej niż w wyznaczonym terminie. Dziecku i Tobie stres bardzo szkodzi. Potraktuje to poważnie serio bardzo szkodzi.
Do końca ciąży jeszcze nie jedna rzecz i sprawa przysporzy Ci na pewno masę nerwów daj teraz dzidzusiowi możliwość spokojnie się rozwijać. Ta cała diagnostyka i tak nic nie zmieni. Nic już więcej zrobić nie możesz. Życie napiszę swój scenariusz bez względu na to ile raz dziennie będziesz sikac ta te patyki.

reklama
Do góry