No to widzę że są różne podejścia - Paśnik powiedział że po szczepieniach będę miała słabe zarodki bo szczepienia i leki do stymulacji się gryzą. I dlatego najpierw "produkuję" zarodki a potem się szcsepieRozumiem że zarodki do in vitro? U mnie Przybycień powiedział że szczepienia Mog być równolegle z przygotowaniami do in vitro tu i tu 6 tyg
reklama
JestemMama!
Fanka BB :)
Dziewczyny powiedzcie mi bo wizytę w klinice wyznaczyli mi dopiero na 7 października przypomnę że transfer mialam 12 września . Czy nie lepiej iść wcześniej w mojej mieścinie? Boze tak bardzo się cieszę i jeszcze to do mnie nie dochodzi chyba dopiero jak zobacze serduszko dotrze do mnie ze bede mama
pauli890
Mega fajny wynik, super gratulacjeNo i mam wyniki progesteron 21,60 ng/ml a beta 308 mIU/ml w poniedziałek był 9dpt i było 136 a teraz 11 dpt co myślicie dzwonię do lekarza ❤
nieagatka
Jak pójdziesz wtedy to będzie już serduszko. Jak pójdziesz wcześniej to może nie być i będziesz się zamartwiac. Wg mnie warto poczekać. To tylko 2 tygodnie.Dziewczyny powiedzcie mi bo wizytę w klinice wyznaczyli mi dopiero na 7 października przypomnę że transfer mialam 12 września . Czy nie lepiej iść wcześniej w mojej mieścinie? Boze tak bardzo się cieszę i jeszcze to do mnie nie dochodzi [emoji7][emoji3590] chyba dopiero jak zobacze serduszko dotrze do mnie ze bede mama [emoji7][emoji3590]
mary.m
Chodzi wielkościowo czy o umiejscowienie? Ogólnie krwawie od 6t0d ciąży, wczesniejszy krwiak był tak z boku łożyska i był malutki. Teraz był pomiędzy łożyskiem, a ujściem szyjki macicy i on był już spory. Poprzedni lekarz powzolił mi wychodzic raz dziennie w domu i nie zauwazyl chyba, ze moje lozysko tak nisko sie umiejscowilo. Leżałam kilka dni i się zagoiło wszystko. Lekarz kazał leżec i przyjmować nospę, bo wg niego mam twardy brzuch, a po drugie ja często odczuwam bóle. Jakoś to przetrwamy
Nie Ja miałam wybrane Grzegorz, Leon ( po męża dziadku ) i Paulina Ostatnie po wczoraj odpadło, a męskich jeszcze mąż dołożył kilka i nie mamy nic
Jak się czujesz w ogóle?
@mary.m jak Twoje plamienia? Wszystko ok?
Wszystko dobrze, na szczęście były krótkotrwałe i od 2 tygodni jest spokój, mam nadzieję, że już nie wrócą, a krwiaka też żadnego nie było widać. U nas jeśli będzie synuś to możliwe, że Leon
mary.m
Hej
Operacje na żylaki miałam w kwietniu 2007 roku, a prywatnie sobie zrobiłam trombofilie po poronieniu w kwietniu to wyszedł mi nieprawidłowy Czynnik Leiden i MTHFR.
Obecnie biorę Neoparin 0.4 raz dziennie na wieczór zaposal mi to mój Dr z kliniki.
Jak masz mutację v leiden to pewnie obowiązkowo leki przeciwzakrzepowe całą ciążę, przy tej mutacji jest zwiększone ryzyko zakrzepicy, dopytaj lekarza
mary.m
No i mam wyniki progesteron 21,60 ng/ml a beta 308 mIU/ml w poniedziałek był 9dpt i było 136 a teraz 11 dpt co myślicie dzwonię do lekarza ❤
Super, piękny wynik
Waleczna36
Jak masz mutację v leiden to pewnie obowiązkowo leki przeciwzakrzepowe całą ciążę, przy tej mutacji jest zwiększone ryzyko zakrzepicy, dopytaj lekarza
Tak, właśnie mi mówil. Dlatego sprawdzal mi oststnio na usg dokładnie czy nie ma żadnego skrzepu, ani krwiaka. Mam czysto i kamień serca mi spadł. Zastanawiam się w późniejszym czasie czy będę musiała je nadal podawać w brzuch czy będę mogła np. w udo, dooptyam się go na następnej wizycie za miesiąc.
reklama
zrezygnowana
Dziewczyny, pomocy, bo już wariuje....
10dpt bhcg 77,9
13dpt bhcg 332,1
15dpt bhcg 556,3
Na początku taki piękny przyrost a teraz po 48h ledwo w granicach normy ;(
wszystkie badania robione w tym samym laboratorium...
Kochana, jak dla mnie to beta piękna! Ja 8dpt miałam 44 i dziś mam 10dpt i jadę po pracy na betę. Ale wczoraj zrobiłam znowu rano test sikany i ledwo co widać, dziś niby delikatnie bardziej widać... Okaże się.
różne labo
różne metody oznaczania
różny sprzęt do oznaczania bety
nie ma co porównywać z innych labo, luzik
bedzie dobrze koleżanko!
to jak porównywać stringi i majty na tyłku i dziwić się że jedne dupsko odkrywają a inne prawie całe zasłonią a przecież to majty i to majty
jestem po 12 h pracy także zawsze jakieś głupie porównania mam wtedy
haha, ale się uśmiałam Aż mi się przypomniało Mam taką dziewczynę w rodzinie chciała pożyczyć spodnie od mojej siostry, która nosi 36 rozmiar, a tamta ma 46 I ona nawet nie pomyślała, że może się w nie nie zmieścic
No i mam wyniki progesteron 21,60 ng/ml a beta 308 mIU/ml w poniedziałek był 9dpt i było 136 a teraz 11 dpt co myślicie dzwonię do lekarza ❤
Super beta rośnie!!! ❤ Ale u mnie 8dpt było tylko 44, dziś 10 dpt i jadę na bęte.
Ostatnia edycja:
Podziel się: