reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane i ja wczoraj byłam na wizycie z usg. Dzieciątko pokazało plecy i pupcie oraz co ma między nóżkami, będę miała synka 🥰 rośnie jak na drożdżach, a to dopiero 15 tydzień. Muszę się oszczędzać w dalszym ciągu czyli leżeć. Kolejny krwiak się wchłonął. Mam nisko ułożone łożysko przy ujściu szyjki macicy. Mam nadzieję, że po 20 tygodniu się podniesie ✊🏻
Trzymam za Was wszystkie kciuki ✊🏻 wierzę, że skoro mi się w końcu udało to wszystkim się uda 😁 nie traćcie wiary ✊🏻
Gratuluje wytrwała mamusko!!!!! Super wieści!!!!

reklama
Powtórz betę, żeby sprawdzić przyrost po 48 h

Dokładnie tak zrobię, wczoraj o 17:40 byłam i jutro to tej samej porze będę.

Kochane i ja wczoraj byłam na wizycie z usg. Dzieciątko pokazało plecy i pupcie oraz co ma między nóżkami, będę miała synka 🥰 rośnie jak na drożdżach, a to dopiero 15 tydzień. Muszę się oszczędzać w dalszym ciągu czyli leżeć. Kolejny krwiak się wchłonął. Mam nisko ułożone łożysko przy ujściu szyjki macicy. Mam nadzieję, że po 20 tygodniu się podniesie ✊🏻
Trzymam za Was wszystkie kciuki ✊🏻 wierzę, że skoro mi się w końcu udało to wszystkim się uda 😁 nie traćcie wiary ✊🏻

Ale super! To jest coś pięknego widzieć swojego dzidziutka ❤ A jakie krwiaki miałas?

hej, bardzo Ci wspolczuje. sama tez mialam 3 poronienia, wiem ze to zabrzmi okropnie ale organixm wie co robi zeby kobiety nie rodzily bardzo chorych dzieci. nastepnym razem napewno bedzie ok, trisomia 13 to wada losowa. wydaje mi sie ze wiekszosc wczesnych poronien to wady genetyczne tylko ludzie nie badaja materialu i nawet nie wiedza
Czyli to nie jest wadą związana z komórką jjajową? Dostaliśmy skierowanie do poradni genetycznej

Ależ super, niech się pięknie rozwija i dostarcza ślicznych widoków na USG 😘 🥰

Dużo już przeszłaś, zasłużyłaś żeby teraz był sukces! Wiesz, czytając to mam wrażenie że po prostu mięśniaki zajmowały miejsce w macicy i nie moglo dojść do zagnieżdżania. Moja mama już wiele lat temu miała mieśniaki ale wtedy diagnozowanie kulało bardzooo, jednak po długim czasie starań wylądowała u jakiegoś dobrego ginekologa który mieśniaki znalazł, wyciał i... naturalnie zostałam poczęta i sprowadzona na ten świat 😁😁😁

Hej, przynajmniej wiesz co było powodem. Jak się teraz już czujesz?

Ponad 3kg szczęscia!! Wielkie gratulacje 👏👏🥳🥰
Czuje się okej , czekam na wizytę u genetyka i chyba przebadanie pozostałych zarodkow

@Martaem1983 przynajmniej wiesz co było. wielu nie wie. tak jak pisze Malina takie wady są po prostu w większości losowe. Zatem może brutalnie ale ciesz się że stało się jak się stało czyli poronilas na wczesnym etapie. Lepiej tak niż gdyby ciąża się dalej rozwijała i miałabyś do rozważenia terminacje. dzieci z trisomia genu 13 jeśli nie umierają w brzuchu lub przy porodzie to żyją mac kilka lat i to nie jest życie w zasadzie bo są przykute do łóżka.
Ale z oczywiście, ja również wychodzę z tego założenia. Bo się po prostu czy taka wada może się powtórzyć.

Kurde, właśnie dzwoniłam do Bociana, bo mieli się ze mną kontaktować do południa co dalej robić po tych wczorajszych wynikach hormonów i nikt nie dzwonił. I niby mam dopiero iść na powtórzenie badań za tydzień, czyli 29.09.2020r! Już nie ogarniam, przełączyli mnie do położnych i ona tylko przekazała informację od Dr Kowalskiej, że leki bez zmian i za tydzień ponowne badania. A bety mam nie robić za dwa dni? Jakieś to dziwne... Sama powiedziałam, że jutro przyjadę, żeby sprawdzić...
Ja bym poszła zbadać żeby się nie denerwować, zresztą ja nie mam zaufania do jednej położnej miałam z nią taka ścinę przez telefon bo byłam już w uk po transferze i dzwoniłam do położnej że leki mi się skończyły a ona ok to żeby już nie brać itp, a to był chyba 6tc, ja przytaknęłam i się rozłączyłam...
Po czym myślę że przecież nie mogę odstawić proga bo jestem na sztucznym cyklu i nie produkuje sama, dzwonię do niej ponownie i mówię jej to, a ona z wielką łaską, że zaraz pójdzie zapyta lekarza, noi oczywiście lekarz pow że absolutnie, że zaraz wystawi receptę i żeby siostra podjechała po nią... Także czasem warto zrobić coś po swojemu... Bo gdybym jej posłuchała to nie wiem jak by się to skończyło 😉

Czyli to nie jest wadą związana z komórką jjajową? Dostaliśmy skierowanie do poradni genetycznej
chyba moze sie na 2 sposoby utworzyc albo w wyniku podzialow jak jest zarodek albo komorka lub plemnik mialy jeden chromosom extra, czesciej jest to komorla ale to nie znaczy ze wszystkie komorki takie sa, czesc naszych kom jest nieprawidlowa. ja robilam z mezem badania kariotypu,podejrzewam ze Wam tez poradza to ale pewnie wszystko bedzie ok. nsm wyszly z mezem prawidlowe.

Cześć Dziewczyny,
Właśnie otrzymaliśmy badania genetyczne z materiału po poronieniu: Nieprawidłowa liczba kopii chromosomu 13 co wskazuje na trisomie 13, analiza wskazuje na plac żeńską.

Z tego co wyczytałam to podobno ta trisomie dotyczy tylko dziewczynek.
Czekam na informacje od lekarza co dalej.
Bardzo mi przykro,to strasze co was spotyka.
Duzo sily wam zycze💛

reklama
Hej, jestem tu nowa, po przejściach. 3 inseminacje, 2 nieudane in vitro (zwykle i ICSI). Po roku przerwy podeszliśmy do 3 próby ICSI. W piątek mam zrobić betę. Miałam podany dwudniowy zarodek. Biorę 3 razy dziennie 2000 jednostek lutinus. I tracę nadzieje, ponieważ dziś rano przestały bolec mnie piersi i jestem przerażona ze znowu się nie uda. A ja naprawdę nie mam siły..

Do góry