reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej, jestem tu nowa, po przejściach. 3 inseminacje, 2 nieudane in vitro (zwykle i ICSI). Po roku przerwy podeszliśmy do 3 próby ICSI. W piątek mam zrobić betę. Miałam podany dwudniowy zarodek. Biorę 3 razy dziennie 2000 jednostek lutinus. I tracę nadzieje, ponieważ dziś rano przestały bolec mnie piersi i jestem przerażona ze znowu się nie uda. A ja naprawdę nie mam siły..
Trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze

Jest agencja która prowadzi adopcje na zasadzie że dziecko się rodzi w danym kraju i jest jego obywatelem i tam następuje adopcja zero ograniczeń tylko cena

A co do lekarzy/ położnych/ pielęgniarek oraz innych osób z kliniki to nie ważne jaka ona by nie była to zawsze trzeba samemu wszystko sprawdzić. Ja osoboście poprawiłam lekarza i pielęgniarkę bo za mało mi dawek wypisali do stymulacji, mój gin za każdym razem pyta czy mam wystarczjąco dużo leków na tarczyce chociaż nigdy z tym nie miałam problemu i nie biorę leków na to, szczytem chyba było w okresie pandemii chciałam skonsultować wyniki bety telefonicznie i pani w recepcji powiedziała że nie ma takiej możliwości- tylko wizyty ciążowe tel, która była o wiele droższa. Trudno zapłaciłam jednak pozostaje niesmak ,,wizyty ciążowej” gdzie Beta jest wykonałam po 7dpt i 9dpt już wiadomo że nic z tego dobrego nie będzie a sama nazwa tej wizyty odbiła się na mojej psychice. Okazało się, że jest podejrzenie ciąży pozamacicznej i usłyszałam, że jestem mądrą osobą i sama będę wiedzieć kiedy jechać do szpitala, byle tylko nie do jednoimiennego no tam covid szaleje

Oo! I nie robiłaś testu ani bety do dziś ? Ja bym nie wytrzymała 🙈 W poniedziałek miałam 7dpt i już zrobilam test i cały dzień miałam depresje, chociaz ostatecznie widać było jakiś cień cienia. Dzień później zrobiłam betę (wczoraj, przy 8dpt) w dwóch laboratoriach i wynosi 44... Jutro powtarzam. Się okaże co będzie 🤔

Oo! I nie robiłaś testu ani bety do dziś ? Ja bym nie wytrzymała 🙈 W poniedziałek miałam 7dpt i już zrobilam test i cały dzień miałam depresje, chociaz ostatecznie widać było jakiś cień cienia. Dzień później zrobiłam betę (wczoraj, przy 8dpt) w dwóch laboratoriach i wynosi 44... Jutro powtarzam. Się okaże co będzie 🤔
Tu gdzie mieszkam nie ma możliwości zrobienia wcześniej bety tylko ze skierowaniem na którym jest data. Wiec nie mam wyjścia. A zwykłego testu boje się zrobić. A u Ciebie wygląda to bardzo dobrze wiec myślę ze możesz już wyjść z depresji :)

Tu gdzie mieszkam nie ma możliwości zrobienia wcześniej bety tylko ze skierowaniem na którym jest data. Wiec nie mam wyjścia. A zwykłego testu boje się zrobić. A u Ciebie wygląda to bardzo dobrze wiec myślę ze możesz już wyjść z depresji :)

Myślałam, ze betę można zrobić wszędzie bez skierowania :szok: W 12dpt u Ciebie już test zwykły pewnie by tez wyszedł. Trzymam kciuki 😘 A ja jakoś myślę, że beta jest za niska, bo z jednego laboratorium o 9:30 mam wynik około 44, i z Bociana z tego samego dnia wynik też około 44 z godz. 17:40 i myśle, że juz powinien być przyrost przez te ponad 8h i dlatego jestem taka zestresowana 🤔

Myślałam, ze betę można zrobić wszędzie bez skierowania :szok: W 12dpt u Ciebie już test zwykły pewnie by tez wyszedł. Trzymam kciuki 😘 A ja jakoś myślę, że beta jest za niska, bo z jednego laboratorium o 9:30 mam wynik około 44, i z Bociana z tego samego dnia wynik też około 44 z godz. 17:40 i myśle, że juz powinien być przyrost przez te ponad 8h i dlatego jestem taka zestresowana 🤔
To są dwa różne laboratoria, poczekaj do jutra i porównaj z tym samym laboratorium. cała procedura in vitro uczy nas cierpliwości i cieszenia się z małych kroczków, chociaż chciałoby się wszystko wiedzieć i mieć na już to nawet z naturalnym zajściem w ciąże praktycznie nigdy nie jest idealnie. Będzie dobrze :)

reklama
Trzymam kciuki i daj znać po wynikach. A ja jak mi starczy odwagi to zrobię test jutro, ale niestety nie mam żadnych objawów ciąży..wiec chyba znam wynik

Do góry