reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Albo ja mam zwidy albo ja widzę tez kreseczkę na tym pierwszym!!! A kreska coraz mocniejsza!!!! ✊

Tak, mój mąż wczoraj już mówił, że widzi cień cienia, a ja się spierałam z nim, że to jest lewy bok miejsca, na którym powinna być druga kreska i taki się robi jakby cień :D :wink:
Niby nie każą patrzeć na testy po 5 minutach, ale ta dzisiejsza kreska była po niecałej minucie już widoczna 🙈

reklama
No właśnie tez tak myślałam ale moj gin strasznie mnie nastraszył ze nie na sztucznym cyklu może jest ok na naturalnym bo wtedy progesteron jest wydzielany pulsacyjne a na sztucznym nie. Był zadowolony jak mi urósł do 90 ng. Ja miałam tyle bo słabo reaguje na progesteron 😞

Co lekarz to inna koncepcja :) ważne, żeby skutecznie do celu :)

Dziewczyny 29 oosctów [emoji123]
hej Evela, pamietam ze robisz badanie genetyczne zarodkow, ile sie czeka na wynik? wydaje mi sie ze tylko jeden osrodek ma aparature do badania( w Gdansku) ja dopiero przymierzam sie do invitro, u mnie niestety 3 poronienia ( jedno udekumentowane ze z przyczyn genetycznych ale 2 pozostale chyba tez) pokladam duze nadzieje w testowaniu genetycznym. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok u Ciebie

Widzicie??
Pierwszy z góry wczoraj z rana (7dpt) co po nim miałam depresje. Drugi wczoraj wieczorem, i na dole dziś rano - 8 dpt :)
Serio, od września 2012 roku nie widziałam dwóch kresek na teście u siebie 😱 Ale po przejściach te 8 lat temu i poronieniu w 8/9tyg wolę się jeszcze na nic nie nastawiać.

Jestem w szoku :)
Kochana ja i na tym pierwszym widzę delikatny cień jak przybliżę zdjęcie 😍😍 będzie pięknie 😍😍❤️

Wczoraj po wyjściu z pracy na telefonie nie mogłam się zalogować, bo konto tu zalożyłam wczoraj w pracy na kompie :) I teraz nadrabiam zaległości w czytaniu :D

W ogóle zrobiłam wczoraj jeszcze jeden test i jest bladziocha!!! Dziś rano też, ale jeszcze się na nic nie nastawiam! Byłam dziś na becie w Alabie obok pracy, ale powiedzieli, że wynik za 2 dni o_O Więc jestem dziś umówiona już w Bocianie na betę o 17:40 :D

Niepowodzeń w zagnieżdżaniu? Czy ogólnie z zajściem w ciążę? Ja mam endometriozę, usuwaną już laparoskopowo i innym razem przypalane ogniska podczas laparo diagnostycznej. Oprócz tego w marcu tego roku miałam usuniętych 17 mięśniaków :/ A podczas punkcji ponad rok temu udało się i mieliśmy 9 zarodków. Dwa transfery wtedy były, raz dwa podane zarodki, drugim razem jeden i nic nie wyszło. Teraz po ponad roku, wlasnie po usunięciu mięśniaków i w między czasie po usunięciu lewych przydatków (torbiel ciałka żółtego, martwy skręcony jajnik), podeszliśmy teraz ponownie i 2 zarodki były podane.
17 mięśniaków 😱 rzeczywiście dużo. Oby beta ładnie rosła.

hej Evela, pamietam ze robisz badanie genetyczne zarodkow, ile sie czeka na wynik? wydaje mi sie ze tylko jeden osrodek ma aparature do badania( w Gdansku) ja dopiero przymierzam sie do invitro, u mnie niestety 3 poronienia ( jedno udekumentowane ze z przyczyn genetycznych ale 2 pozostale chyba tez) pokladam duze nadzieje w testowaniu genetycznym. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok u Ciebie

Miałaś poronienia przy naturalnych ciążach? W których tygodniach? Bo ja właśnie 8 lat temu poroniłam 8/9 tydzień i od tamtej pory nie mogłam zajść w ciążę. Moja siostra cioteczna poroniła kilka jak nie kilkanaście razy - nie wiem o wszystkim, ale wiem, ze normalnie miała pozytywne bety i testy i potem po tygodniu, dwóch trzech okres dostawała i beta spadała. Ciąże biochemiczne i wczesne poronienia, miała mieć też badane genetycznie zarodki, ale niestety po punkcji i pobraniu kilkunastu komórek, nic się dobrze nie zapłodniło.

Miałaś poronienia przy naturalnych ciążach? W których tygodniach? Bo ja właśnie 8 lat temu poroniłam 8/9 tydzień i od tamtej pory nie mogłam zajść w ciążę. Moja siostra cioteczna poroniła kilka jak nie kilkanaście razy - nie wiem o wszystkim, ale wiem, ze normalnie miała pozytywne bety i testy i potem po tygodniu, dwóch trzech okres dostawała i beta spadała. Ciąże biochemiczne i wczesne poronienia, miała mieć też badane genetycznie zarodki, ale niestety po punkcji i pobraniu kilkunastu komórek, nic się dobrze nie zapłodniło.
tak wszystke ciaze naturalne, w sumie to bardzo szybko zachodze, potem niby wszystko rosnie ale akcja serca slaba w 7 tyg a potem obumarcie:/ szpital i lyzeczkowanie. jak sie u Twojej kuzynki skonczylo? probowala jeszcze cos potem?

reklama
17 mięśniaków 😱 rzeczywiście dużo. Oby beta ładnie rosła.

Się okaże co to będzie, narazie jestem naprawdę w mega szoku, ale staram się nie dołować i nie myślec, że może być źle...

A z mięśniakami to przeboje miałam od lat :/ Na USG widzieli max 6, z czego 2 duże, jeden ponad 6cm, drugi prawie 5cm! Reszta wyszła podczas laparotomii, jak już mnie otworzyli. I sporo drobnych dr wyłuskał, takich po 6-8mm nawet. Więc gdzie tam mi się miało coś zagnieździć jak cała macica była w mięśniakach 😱

Do góry