reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

tak wszystke ciaze naturalne, w sumie to bardzo szybko zachodze, potem niby wszystko rosnie ale akcja serca slaba w 7 tyg a potem obumarcie:/ szpital i lyzeczkowanie. jak sie u Twojej kuzynki skonczylo? probowala jeszcze cos potem?

Wiem, że nasienie jej męża jest słabe i że teraz ona ma mieć histeroskopię. Ona właśnie miała identycznie, a nawet częściej tak jakby jej się okres spóźniał o np. tydzień, ale beta już była podwyższona i test pozytywny. To jest w ogóle dla mnie zagadka z tym wszystkim. Ja to zazdrościłam jej, że w ogóle zachodzi! Bo ja w ogóle nie mogłam zajść. W sumie nie wiem co gorsze, zachodzić na chwilę czy w ogóle nie 🤔

reklama
hej Evela, pamietam ze robisz badanie genetyczne zarodkow, ile sie czeka na wynik? wydaje mi sie ze tylko jeden osrodek ma aparature do badania( w Gdansku) ja dopiero przymierzam sie do invitro, u mnie niestety 3 poronienia ( jedno udekumentowane ze z przyczyn genetycznych ale 2 pozostale chyba tez) pokladam duze nadzieje w testowaniu genetycznym. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok u Ciebie
Kochana nasze zarodki pójdą dopiero do badań, na chwilę obecną 'tworzą sie' [emoji6] w przyszłym tyg będę wiedziała ile przetrwało a później ok 14 dni czeka się na wyniki badań genetycznych. I tak, my w Gdańsku będziemy mieli badane (Invicta). Co do ceny też jeszcze nie jest potwierdzona, cały kosztorys dostaniemy w późniejszym czasu. Jak tylko będę wiedziała coś więcej to Ci napisze. [emoji8]

tak wszystke ciaze naturalne, w sumie to bardzo szybko zachodze, potem niby wszystko rosnie ale akcja serca slaba w 7 tyg a potem obumarcie:/ szpital i lyzeczkowanie. jak sie u Twojej kuzynki skonczylo? probowala jeszcze cos potem?
Moja znajoma 6 razy poroniła wczesna ciążę dopiero zrobiła badania w kierunku trombofilii i tył strzał w dziesiątkę, dostała Acard i heparyne i ma 2 zdrowych synkow[emoji3590]

Gratuluję, super [emoji3590]
Ja mam za 2h transfer, trzymajcie kciuki!
Trzymam kciuki żeby kropeczkowi nowe miejsce się bardzo spodobało ✊ ✊ ✊ ✊

Widzicie??
Pierwszy z góry wczoraj z rana (7dpt) co po nim miałam depresje. Drugi wczoraj wieczorem, i na dole dziś rano - 8 dpt :)
Serio, od września 2012 roku nie widziałam dwóch kresek na teście u siebie 😱 Ale po przejściach te 8 lat temu i poronieniu w 8/9tyg wolę się jeszcze na nic nie nastawiać.

Jestem w szoku :)
Ale extra kreski, beta musi już być w kosmos :)😍😍 Piękne widoki zobaczyć taką drugą kreseczkę..

Moja znajoma 6 razy poroniła wczesna ciążę dopiero zrobiła badania w kierunku trombofilii i tył strzał w dziesiątkę, dostała Acard i heparyne i ma 2 zdrowych synkow[emoji3590]
tak robie teraz diagnostyke w tym kierunku, problem taki ze u bas byla triplodia w 2 ciazy i poronienie dopuero w 14 tyg, lekarz podejrzewa ze niestety jesto to slaba jakosc moich komorek ze sie zle dziela:/ najgorsze ze wszyscy rozkladsja rece a ja potem za kazdym razem laduje w szpiralu na lyzeczkowaniu:/ czekam na updaty od Ciebie, napewno bedzie duzo zarodkow jak tyle jajeczek, :*

tak robie teraz diagnostyke w tym kierunku, problem taki ze u bas byla triplodia w 2 ciazy i poronienie dopuero w 14 tyg, lekarz podejrzewa ze niestety jesto to slaba jakosc moich komorek ze sie zle dziela:/ najgorsze ze wszyscy rozkladsja rece a ja potem za kazdym razem laduje w szpiralu na lyzeczkowaniu:/ czekam na updaty od Ciebie, napewno bedzie duzo zarodkow jak tyle jajeczek, :*
hej. podobnie
my też robimy genetyczne. czekamy na wynik. cena w invicta to 2300 za 1 zarodek. jak badasz 4 zarodki to prawie 6000. A każdy dodatkowy to 1200. finalny koszt oczywiście zatem poznasz dopiero jak będziesz znała liczbę zarodkow. czasami jak jest mało zarodków to proponują 2 punkcje żeby dobić do tych 4. bo raz zeby coś po tym badaniu zostało A dwa że za 4 wychodzijednostkowa taniej niż za 3 np.

Się okaże co to będzie, narazie jestem naprawdę w mega szoku, ale staram się nie dołować i nie myślec, że może być źle...

A z mięśniakami to przeboje miałam od lat :/ Na USG widzieli max 6, z czego 2 duże, jeden ponad 6cm, drugi prawie 5cm! Reszta wyszła podczas laparotomii, jak już mnie otworzyli. I sporo drobnych dr wyłuskał, takich po 6-8mm nawet. Więc gdzie tam mi się miało coś zagnieździć jak cała macica była w mięśniakach 😱
Lekarz dopuszczał transfery z mięśniakami. Dziwne. U mnie jeden taki 1-2 cm ale rosnący wewnątrz macicy i już była rozmowa o operacji. Nie zgodziłam się i w końcu na jeden transfer wyrazili zgodę.

reklama
Do góry