reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

tak wszystke ciaze naturalne, w sumie to bardzo szybko zachodze, potem niby wszystko rosnie ale akcja serca slaba w 7 tyg a potem obumarcie:/ szpital i lyzeczkowanie. jak sie u Twojej kuzynki skonczylo? probowala jeszcze cos potem?

Wiem, że nasienie jej męża jest słabe i że teraz ona ma mieć histeroskopię. Ona właśnie miała identycznie, a nawet częściej tak jakby jej się okres spóźniał o np. tydzień, ale beta już była podwyższona i test pozytywny. To jest w ogóle dla mnie zagadka z tym wszystkim. Ja to zazdrościłam jej, że w ogóle zachodzi! Bo ja w ogóle nie mogłam zajść. W sumie nie wiem co gorsze, zachodzić na chwilę czy w ogóle nie 🤔

reklama
hej Evela, pamietam ze robisz badanie genetyczne zarodkow, ile sie czeka na wynik? wydaje mi sie ze tylko jeden osrodek ma aparature do badania( w Gdansku) ja dopiero przymierzam sie do invitro, u mnie niestety 3 poronienia ( jedno udekumentowane ze z przyczyn genetycznych ale 2 pozostale chyba tez) pokladam duze nadzieje w testowaniu genetycznym. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok u Ciebie
Kochana nasze zarodki pójdą dopiero do badań, na chwilę obecną 'tworzą sie' [emoji6] w przyszłym tyg będę wiedziała ile przetrwało a później ok 14 dni czeka się na wyniki badań genetycznych. I tak, my w Gdańsku będziemy mieli badane (Invicta). Co do ceny też jeszcze nie jest potwierdzona, cały kosztorys dostaniemy w późniejszym czasu. Jak tylko będę wiedziała coś więcej to Ci napisze. [emoji8]

tak wszystke ciaze naturalne, w sumie to bardzo szybko zachodze, potem niby wszystko rosnie ale akcja serca slaba w 7 tyg a potem obumarcie:/ szpital i lyzeczkowanie. jak sie u Twojej kuzynki skonczylo? probowala jeszcze cos potem?
Moja znajoma 6 razy poroniła wczesna ciążę dopiero zrobiła badania w kierunku trombofilii i tył strzał w dziesiątkę, dostała Acard i heparyne i ma 2 zdrowych synkow[emoji3590]

Gratuluję, super [emoji3590]
Ja mam za 2h transfer, trzymajcie kciuki!
Trzymam kciuki żeby kropeczkowi nowe miejsce się bardzo spodobało ✊ ✊ ✊ ✊

Widzicie??
Pierwszy z góry wczoraj z rana (7dpt) co po nim miałam depresje. Drugi wczoraj wieczorem, i na dole dziś rano - 8 dpt :)
Serio, od września 2012 roku nie widziałam dwóch kresek na teście u siebie 😱 Ale po przejściach te 8 lat temu i poronieniu w 8/9tyg wolę się jeszcze na nic nie nastawiać.

Jestem w szoku :)
Ale extra kreski, beta musi już być w kosmos :)😍😍 Piękne widoki zobaczyć taką drugą kreseczkę..

Moja znajoma 6 razy poroniła wczesna ciążę dopiero zrobiła badania w kierunku trombofilii i tył strzał w dziesiątkę, dostała Acard i heparyne i ma 2 zdrowych synkow[emoji3590]
tak robie teraz diagnostyke w tym kierunku, problem taki ze u bas byla triplodia w 2 ciazy i poronienie dopuero w 14 tyg, lekarz podejrzewa ze niestety jesto to slaba jakosc moich komorek ze sie zle dziela:/ najgorsze ze wszyscy rozkladsja rece a ja potem za kazdym razem laduje w szpiralu na lyzeczkowaniu:/ czekam na updaty od Ciebie, napewno bedzie duzo zarodkow jak tyle jajeczek, :*

tak robie teraz diagnostyke w tym kierunku, problem taki ze u bas byla triplodia w 2 ciazy i poronienie dopuero w 14 tyg, lekarz podejrzewa ze niestety jesto to slaba jakosc moich komorek ze sie zle dziela:/ najgorsze ze wszyscy rozkladsja rece a ja potem za kazdym razem laduje w szpiralu na lyzeczkowaniu:/ czekam na updaty od Ciebie, napewno bedzie duzo zarodkow jak tyle jajeczek, :*
hej. podobnie
my też robimy genetyczne. czekamy na wynik. cena w invicta to 2300 za 1 zarodek. jak badasz 4 zarodki to prawie 6000. A każdy dodatkowy to 1200. finalny koszt oczywiście zatem poznasz dopiero jak będziesz znała liczbę zarodkow. czasami jak jest mało zarodków to proponują 2 punkcje żeby dobić do tych 4. bo raz zeby coś po tym badaniu zostało A dwa że za 4 wychodzijednostkowa taniej niż za 3 np.

Się okaże co to będzie, narazie jestem naprawdę w mega szoku, ale staram się nie dołować i nie myślec, że może być źle...

A z mięśniakami to przeboje miałam od lat :/ Na USG widzieli max 6, z czego 2 duże, jeden ponad 6cm, drugi prawie 5cm! Reszta wyszła podczas laparotomii, jak już mnie otworzyli. I sporo drobnych dr wyłuskał, takich po 6-8mm nawet. Więc gdzie tam mi się miało coś zagnieździć jak cała macica była w mięśniakach 😱
Lekarz dopuszczał transfery z mięśniakami. Dziwne. U mnie jeden taki 1-2 cm ale rosnący wewnątrz macicy i już była rozmowa o operacji. Nie zgodziłam się i w końcu na jeden transfer wyrazili zgodę.

reklama
Do góry