reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ktora z was szykuje sie do 3 próby? Bo ja podchodze 3 raz jak sie nie uda to robie sobie przetwe i stertę badan ktore mie czekają ehh a co dodatkow bierzecie procz estrofem i progesteronu kwasu foliowego bo moze moge cos sobie dolozyc? Teoretycznie dzis mam kiepski dzien i płakać mi sie strasznie chce czuje ze bede potrzebowqc dobrego psychiatry dajcie jakies namiary na kogos z lodzi lub okolic.
Dobrze suplementowac Wit D żeby nie mieć niedoboru, prawidłowy poziom pomaga w zagniezdeniu oraz jakości komórek.

reklama
No to się trafiły dziewczyny [emoji4] jedna kocha testy a druga bete. Czytam was cały czas i bardzo się cieszę że wam się udalo, po tylu latach. Będzie dobrze!!!!

Muszę przyznać, że w pierwszej ciąży, każdy dzień był dla mnie jak sen, każdy dzień celebrowalam. Wspominam naprawdę dobrze [emoji3531] i też tak róbcie. Potem niestety spadłam z wysokiego konia, ale myślę nadal że warto było!!!! Dlatego pozytywne myśli i do przodu.

Pamietacie co wam opowiadałam o koleżance 24 lata z zaawansowana endometrioza??? Nie zdecydowała się na in vitro ze względu na nieprzyjemności z nią związane, a lekarze nie dali jej żadnej szansy na naturalna ciążę?

No to właśnie 10 tc jej minął [emoji3577][emoji3577][emoji3577][emoji3577]po laparo nawet nie dostała miesiączki. Narazie wszystko dobrze.
Ja tez w sumie jestem fanka i testów i bety 😂😂 pierwszy raz od 4 lat coś się zadziało ❤️❤️

Załączniki

• CB27AD59-7C0A-45A7-B312-D0DFB870157C.jpeg
    CB27AD59-7C0A-45A7-B312-D0DFB870157C.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 110
Ja mam dołączone po tym transferze fraxiparine i Acard ale lekarka zdecydowała ze daje leki bo miałam poronienie wcześniej. Zobaczymy czy teraz coś zdziałają. Witaminę D przy poprzednim razie miałam 14 teraz podniosłam do 56.

Witam,

ja mam do odsprzedania Fraxaparine 0,3 ml. Mam 9 sztuk. Niestety ale okazało się, że jestem uczulona. Gdyby był ktoś chętny to zapraszam na priv.

Ktora z was szykuje sie do 3 próby? Bo ja podchodze 3 raz jak sie nie uda to robie sobie przetwe i stertę badan ktore mie czekają ehh a co dodatkow bierzecie procz estrofem i progesteronu kwasu foliowego bo moze moge cos sobie dolozyc? Teoretycznie dzis mam kiepski dzien i płakać mi sie strasznie chce czuje ze bede potrzebowqc dobrego psychiatry dajcie jakies namiary na kogos z lodzi lub okolic.
Ja podchodzę do trzeciej próby, z tym ze z nowa stymulacja. Po pierwszej miałam 3 zarodki, jeden się nie rozmrozil, dwa transfery beta zero.
Oprócz witamin nie biorę nic dodatkowo.
Z witamin to w sumie sporo, bo taki zestaw Conceptio femme, wit D, C, Q10, reservatrol, magnez i chyba tyle 🤔
W ogole to myślałam ze będę miała stymulację gdzieś w połowie października, bo byłam na tabletce anty, a lekarz mi wszystko pozmieniał i zaczęłam w momencie gdzie się wogole nie spodziewałam, poza tym ze jestem mega zmęczona, pracuje dużo i mała panika w niedziele jak zaczęłam krwawić(co mialo być i to normalne) to czuje się świetnie 😊, jutro mam wizytę kontrolna, zobaczymy ile jajek zniosłam do tej pory 😉
Ale pewnie nadejdą dni, ze będę plakac i wogole wszystko będzie mnie wkurzać. Chyba każda ma taki słabszy moment czasami, ale jeśli potrzebujesz lekarza, to nie wąchaj się. Ja wezmę namiary od psycholog która pracuje w klinice, bo ostatnio dała mi bardzo pozytywnego kopa, mam nadzieje ze jeszcze tam pracuje, bo ostatnia punkcja była rok temu 😉
Trzymaj się, damy radę 😘💪🏼

Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa. Czytam wątek od jakiegoś czasu i Wam kibicuje.
Moja historia w skrócie: mam 35 lat; staramy się od ok 5 lat; 3 nieudane inseminacje; zdiagnozowana endometrioza.

W poniedziałek miałam punkcje (5 pobranych komorek). W czwartek będzie mój pierwszy transfer. Mamy 2 zarodki. Powiedziano mi że to my podejmujemy decyzję czy będą podane 1 czy 2 zarodki.

Możecie coś doradzić na ile zarodków się zdecydować 1 czy 2?
To nasze pierwsze podejście do In vitro.

Ja podchodzę do trzeciej próby, z tym ze z nowa stymulacja. Po pierwszej miałam 3 zarodki, jeden się nie rozmrozil, dwa transfery beta zero.
Oprócz witamin nie biorę nic dodatkowo.
Z witamin to w sumie sporo, bo taki zestaw Conceptio femme, wit D, C, Q10, reservatrol, magnez i chyba tyle 🤔
W ogole to myślałam ze będę miała stymulację gdzieś w połowie października, bo byłam na tabletce anty, a lekarz mi wszystko pozmieniał i zaczęłam w momencie gdzie się wogole nie spodziewałam, poza tym ze jestem mega zmęczona, pracuje dużo i mała panika w niedziele jak zaczęłam krwawić(co mialo być i to normalne) to czuje się świetnie 😊, jutro mam wizytę kontrolna, zobaczymy ile jajek zniosłam do tej pory 😉
Ale pewnie nadejdą dni, ze będę plakac i wogole wszystko będzie mnie wkurzać. Chyba każda ma taki słabszy moment czasami, ale jeśli potrzebujesz lekarza, to nie wąchaj się. Ja wezmę namiary od psycholog która pracuje w klinice, bo ostatnio dała mi bardzo pozytywnego kopa, mam nadzieje ze jeszcze tam pracuje, bo ostatnia punkcja była rok temu 😉
Trzymaj się, damy radę 😘💪🏼
A napisz mi jakie masz amh?
Za miesiąc będę Cię goniła z moimi jajkami😉. Teraz przy mojej wiedzy, to będę srala po gaciach przez całą stymulację 😅
Muszę sobie kaftan uszykować coby mnie mąż szybko w niego zapakował, jak będę świrować 😛

reklama
Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa. Czytam wątek od jakiegoś czasu i Wam kibicuje.
Moja historia w skrócie: mam 35 lat; staramy się od ok 5 lat; 3 nieudane inseminacje; zdiagnozowana endometrioza.

W poniedziałek miałam punkcje (5 pobranych komorek). W czwartek będzie mój pierwszy transfer. Mamy 2 zarodki. Powiedziano mi że to my podejmujemy decyzję czy będą podane 1 czy 2 zarodki.

Możecie coś doradzić na ile zarodków się zdecydować 1 czy 2?
To nasze pierwsze podejście do In vitro.
Ja bralabym jeden. Zawsze to dwie szanse.

Do góry