reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ktora z was szykuje sie do 3 próby? Bo ja podchodze 3 raz jak sie nie uda to robie sobie przetwe i stertę badan ktore mie czekają ehh a co dodatkow bierzecie procz estrofem i progesteronu kwasu foliowego bo moze moge cos sobie dolozyc? Teoretycznie dzis mam kiepski dzien i płakać mi sie strasznie chce czuje ze bede potrzebowqc dobrego psychiatry dajcie jakies namiary na kogos z lodzi lub okolic.
Dobrze suplementowac Wit D żeby nie mieć niedoboru, prawidłowy poziom pomaga w zagniezdeniu oraz jakości komórek.

reklama
No to się trafiły dziewczyny [emoji4] jedna kocha testy a druga bete. Czytam was cały czas i bardzo się cieszę że wam się udalo, po tylu latach. Będzie dobrze!!!!

Muszę przyznać, że w pierwszej ciąży, każdy dzień był dla mnie jak sen, każdy dzień celebrowalam. Wspominam naprawdę dobrze [emoji3531] i też tak róbcie. Potem niestety spadłam z wysokiego konia, ale myślę nadal że warto było!!!! Dlatego pozytywne myśli i do przodu.

Pamietacie co wam opowiadałam o koleżance 24 lata z zaawansowana endometrioza??? Nie zdecydowała się na in vitro ze względu na nieprzyjemności z nią związane, a lekarze nie dali jej żadnej szansy na naturalna ciążę?

No to właśnie 10 tc jej minął [emoji3577][emoji3577][emoji3577][emoji3577]po laparo nawet nie dostała miesiączki. Narazie wszystko dobrze.
Ja tez w sumie jestem fanka i testów i bety 😂😂 pierwszy raz od 4 lat coś się zadziało ❤️❤️

Załączniki

• CB27AD59-7C0A-45A7-B312-D0DFB870157C.jpeg
    CB27AD59-7C0A-45A7-B312-D0DFB870157C.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 113
Ja mam dołączone po tym transferze fraxiparine i Acard ale lekarka zdecydowała ze daje leki bo miałam poronienie wcześniej. Zobaczymy czy teraz coś zdziałają. Witaminę D przy poprzednim razie miałam 14 teraz podniosłam do 56.

Witam,

ja mam do odsprzedania Fraxaparine 0,3 ml. Mam 9 sztuk. Niestety ale okazało się, że jestem uczulona. Gdyby był ktoś chętny to zapraszam na priv.

Ktora z was szykuje sie do 3 próby? Bo ja podchodze 3 raz jak sie nie uda to robie sobie przetwe i stertę badan ktore mie czekają ehh a co dodatkow bierzecie procz estrofem i progesteronu kwasu foliowego bo moze moge cos sobie dolozyc? Teoretycznie dzis mam kiepski dzien i płakać mi sie strasznie chce czuje ze bede potrzebowqc dobrego psychiatry dajcie jakies namiary na kogos z lodzi lub okolic.
Ja podchodzę do trzeciej próby, z tym ze z nowa stymulacja. Po pierwszej miałam 3 zarodki, jeden się nie rozmrozil, dwa transfery beta zero.
Oprócz witamin nie biorę nic dodatkowo.
Z witamin to w sumie sporo, bo taki zestaw Conceptio femme, wit D, C, Q10, reservatrol, magnez i chyba tyle 🤔
W ogole to myślałam ze będę miała stymulację gdzieś w połowie października, bo byłam na tabletce anty, a lekarz mi wszystko pozmieniał i zaczęłam w momencie gdzie się wogole nie spodziewałam, poza tym ze jestem mega zmęczona, pracuje dużo i mała panika w niedziele jak zaczęłam krwawić(co mialo być i to normalne) to czuje się świetnie 😊, jutro mam wizytę kontrolna, zobaczymy ile jajek zniosłam do tej pory 😉
Ale pewnie nadejdą dni, ze będę plakac i wogole wszystko będzie mnie wkurzać. Chyba każda ma taki słabszy moment czasami, ale jeśli potrzebujesz lekarza, to nie wąchaj się. Ja wezmę namiary od psycholog która pracuje w klinice, bo ostatnio dała mi bardzo pozytywnego kopa, mam nadzieje ze jeszcze tam pracuje, bo ostatnia punkcja była rok temu 😉
Trzymaj się, damy radę 😘💪🏼

Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa. Czytam wątek od jakiegoś czasu i Wam kibicuje.
Moja historia w skrócie: mam 35 lat; staramy się od ok 5 lat; 3 nieudane inseminacje; zdiagnozowana endometrioza.

W poniedziałek miałam punkcje (5 pobranych komorek). W czwartek będzie mój pierwszy transfer. Mamy 2 zarodki. Powiedziano mi że to my podejmujemy decyzję czy będą podane 1 czy 2 zarodki.

Możecie coś doradzić na ile zarodków się zdecydować 1 czy 2?
To nasze pierwsze podejście do In vitro.

Ja podchodzę do trzeciej próby, z tym ze z nowa stymulacja. Po pierwszej miałam 3 zarodki, jeden się nie rozmrozil, dwa transfery beta zero.
Oprócz witamin nie biorę nic dodatkowo.
Z witamin to w sumie sporo, bo taki zestaw Conceptio femme, wit D, C, Q10, reservatrol, magnez i chyba tyle 🤔
W ogole to myślałam ze będę miała stymulację gdzieś w połowie października, bo byłam na tabletce anty, a lekarz mi wszystko pozmieniał i zaczęłam w momencie gdzie się wogole nie spodziewałam, poza tym ze jestem mega zmęczona, pracuje dużo i mała panika w niedziele jak zaczęłam krwawić(co mialo być i to normalne) to czuje się świetnie 😊, jutro mam wizytę kontrolna, zobaczymy ile jajek zniosłam do tej pory 😉
Ale pewnie nadejdą dni, ze będę plakac i wogole wszystko będzie mnie wkurzać. Chyba każda ma taki słabszy moment czasami, ale jeśli potrzebujesz lekarza, to nie wąchaj się. Ja wezmę namiary od psycholog która pracuje w klinice, bo ostatnio dała mi bardzo pozytywnego kopa, mam nadzieje ze jeszcze tam pracuje, bo ostatnia punkcja była rok temu 😉
Trzymaj się, damy radę 😘💪🏼
A napisz mi jakie masz amh?
Za miesiąc będę Cię goniła z moimi jajkami😉. Teraz przy mojej wiedzy, to będę srala po gaciach przez całą stymulację 😅
Muszę sobie kaftan uszykować coby mnie mąż szybko w niego zapakował, jak będę świrować 😛

reklama
Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa. Czytam wątek od jakiegoś czasu i Wam kibicuje.
Moja historia w skrócie: mam 35 lat; staramy się od ok 5 lat; 3 nieudane inseminacje; zdiagnozowana endometrioza.

W poniedziałek miałam punkcje (5 pobranych komorek). W czwartek będzie mój pierwszy transfer. Mamy 2 zarodki. Powiedziano mi że to my podejmujemy decyzję czy będą podane 1 czy 2 zarodki.

Możecie coś doradzić na ile zarodków się zdecydować 1 czy 2?
To nasze pierwsze podejście do In vitro.
Ja bralabym jeden. Zawsze to dwie szanse.

Do góry