reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa. Czytam wątek od jakiegoś czasu i Wam kibicuje.
Moja historia w skrócie: mam 35 lat; staramy się od ok 5 lat; 3 nieudane inseminacje; zdiagnozowana endometrioza.

W poniedziałek miałam punkcje (5 pobranych komorek). W czwartek będzie mój pierwszy transfer. Mamy 2 zarodki. Powiedziano mi że to my podejmujemy decyzję czy będą podane 1 czy 2 zarodki.

Możecie coś doradzić na ile zarodków się zdecydować 1 czy 2?
To nasze pierwsze podejście do In vitro.

Jeśli nie masz dziecka to brałam 2. PODWÓJNA SZANSA

reklama
Fajnie, że poszło gładko mimo tej trudnej sytuacji teraz. Oby Ci tylko nie chorował i będzie dobrze. Ciekawe jak Maks na brata zareaguje [emoji4][emoji4]
Podziwiam za spokoj z rozpakowywaniem, ja to już bym odchodziła od zmysłów, że nie zdążę [emoji1787]
U nas w poniedziałek Lila zaczęła szkole [emoji86] Bałam się bardzo, ale poszło gladko [emoji4]
A Inka już się uśmiecha i robi się ogromna [emoji16]Zobacz załącznik 1176977Zobacz załącznik 1176978
Jakie duże obie!!! Ten czas to jednak leci 🥰🥰🥰Fajnie macie ❤️❤️😊u nas wszystko przed nami dopiero... Z tym spokojem to różnie bywa... Maksiczek sprawdza moje nerwy każdego dnia. No ale jakoś idzie. Lepiej, gorzej, ale póki się jakoś turlam to jest ok.

Trzydniowe to można podać dwa, zależy jeszcze jakie to zarodki ? Embriolog powinien doradzić. Jeśli któryś nie będzie idealny jak na ten dzień to nie ma sensu mrozić , płacić za mrożenie a potem za transfer. Uzbiera się na pół następnej stymulacji..... oczywiście trzymam kciuki za powodzenie.

Embrilog powiedział tylko że w okolicach 35 roku życia rekomenduje się 2. Z tego co zrozumiałam to "idealny" jest jeden zarodek. Drugi trochę słabszy.
Dzięki za podpowiedź.

Embrilog powiedział tylko że w okolicach 35 roku życia rekomenduje się 2. Z tego co zrozumiałam to "idealny" jest jeden zarodek. Drugi trochę słabszy.
Dzięki za podpowiedź.
Ja tez mialam 35 lat i tez mialam podane 2 zarodki jeden lepszy drugi słabszy. I ten jeden został z nami i ma juz teraz 9 miesięcy 🙂

Dziewczyny chyba warjuje ( ze szczescia)... od Czwartku kiedy pokazala sie słabiutka kreseczka I 136 bety w piatek zrobilam 16 testów ciazowych. Budze sie w nocy , ide sikać I obserwuje najwspanialszy widok na świecie pt "Cud dwoch kreseczek".. I tak gapie sie na dwa różowe znaczki. rycze ze szczescia. Szaleje
Zeszlej nocy test byl o 23, 2.30 I 6 ..... ide zaraz na kolejnego sikańca 😁
5 lat czekalismy. Udało sie. Nie bylo łatwo... poddawałam sie nie raz. Ocean łez... ale wartodla tych cudownych kreseczek

USG mam 30 wrzesnia bede 6t4dzien 😁 trzymajcie kciuki. czuje ze moga byc dwa cudeńka 😍😁
[/QUOTE]
Cudnie sie to czyta,rob te testy i wrzucaj na sniadanie do kawy.Taka radosci w ciazy to najlepszy lek na nerwy🥰🥰🥰

Dziewczyny chyba warjuje ( ze szczescia)... od Czwartku kiedy pokazala sie słabiutka kreseczka I 136 bety w piatek zrobilam 16 testów ciazowych. Budze sie w nocy , ide sikać I obserwuje najwspanialszy widok na świecie pt "Cud dwoch kreseczek".. I tak gapie sie na dwa różowe znaczki. rycze ze szczescia. Szaleje
Zeszlej nocy test byl o 23, 2.30 I 6 ..... ide zaraz na kolejnego sikańca 😁
5 lat czekalismy. Udało sie. Nie bylo łatwo... poddawałam sie nie raz. Ocean łez... ale wartodla tych cudownych kreseczek

USG mam 30 wrzesnia bede 6t4dzien 😁 trzymajcie kciuki. czuje ze moga byc dwa cudeńka 😍😁
Cudnie sie to czyta,rob te testy i wrzucaj na sniadanie do kawy.Taka radosci w ciazy to najlepszy lek na nerwy🥰🥰🥰
[/QUOTE]
Kurczę już myślałam ze to u Ciebie taka radość a to cytat Ci zle wszedł 😊

reklama
Do góry