reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A ten estriadol nie za mały? Może dołożę tabletke albo dwie... Takie coś znalazłam w internecie i mam wrażenie że już pozamiatane... 😔 Eh... Gubię się w tym wszystkim... To taka czarna magia dla mnie 😔 chce myśleć pozytywnie a jednak są też negatywne myśli... Moze powtórzyć ten estriadol... 😔
Ja się nie znam nigdy nie pilnowałam wyniki mieli lekarze ja nie dopytywalam

reklama
to rozumiem z dofinansowaniem?

Refundowane tylko standardowo leki do punkcji, korzystałam z programu 2+1 i tam w pakiecie za 13900 miałam opłacone z góry 3 punkcje, 3 transfery (pierwszy po każdej punkcji), wszystkie wizyty od momentu zakwalifikowania do in vitro do końca programu, badania estradiolu i progesteronu, 2x beta hcg po każdym transferze

Ale dola załapałam 😔 normalnie siedzę i ryczę 😭😭😭 to chyba w sumie przez ten estriadol 😔 Przecież to jest w sumie nierealne aby mi się udało, żebym kiedyś została mama 😭😭😭 to jest moje największe marzenie ale jakoś nie dociera do mnie ze może one się kiedyś spełnić. Tak bardzo wierzyłam w ten transfer, ciągle byłam pozytywnie nastawiona. Cieszyłam się jak dziecko gdy dostanie zabawkę. A teraz leżę sobie na hamaku i ryczę 😭😭😭 od czasu do czasu poboli brzuch to z prawej strony do z lewej... Wiem że nic nie jest przesądzone ale ja jednak coraz mniej wierzę ze sie uda. Boje się nawet iść na betę. Najchętniej brała bym te leki juz zawsze aby nieszczęsny @ nie przyszedł a ja bym żyła w przekonaniu że jestem w upragnionej ciąży...
Może skonsultuj z lekarzem, jak trzeba będzie to dołożysz.. Patrzę teraz i w 9 dpt miałam 247 pg/ml i było ok

Refundowane tylko standardowo leki do punkcji, korzystałam z programu 2+1 i tam w pakiecie za 13900 miałam opłacone z góry 3 punkcje, 3 transfery (pierwszy po każdej punkcji), wszystkie wizyty od momentu zakwalifikowania do in vitro do końca programu, badania estradiolu i progesteronu, 2x beta hcg po każdym transferze
Wow a gdzie tak tanio maja ?? Bo ja w invicta tyle płace za jedna procedurę i tonjeszcze potem trzeba wiecznie dopłacać za coś

Ja mam teraz 3dpt... On mi nawet nie mówił żebym badała. Sama dla świętego spokoju zbadałam 🤦‍♀️ i teraz żałuję bo się martwię 😭😭😭😭
Uczcie się dziewczyny na cudzych błędach 🥴 z obserwacji tutaj wynika że jeszcze żadnej nie pomogło robienie bety zbyt wcześnie. Wręcz przeciwnie to szkodzi.

Są jajeczka ale jeszcze potrzebują chwili, kolejne 2 dni stymulacji i punkcja sobota albo poniedziałek. Nie mówiła ile ale widziałam ich troche na monitorze z tym, że największe ok12mm więc małe jeszcze.

reklama
Ja mam teraz 3dpt... On mi nawet nie mówił żebym badała. Sama dla świętego spokoju zbadałam 🤦‍♀️ i teraz żałuję bo się martwię 😭😭😭😭
A ja miałam 3 dpt 2200 estradiol. I niektóre dziewczyny pisały ze to za dużo. A było idealnie żeby się kropek zagnieździł. Inna dziewczyna miała 300 i tez kropek się zagnieździł.
3x1 estrofem to duża dawka i wystarczająca. Lekarz jak mówi ze wyniki są dobre to znaczy ze są dobre. No pomysl kochana, skoro lekarz w klinice mówi ze wynik prawidłowy i kobiety zachodzą w ciąże to czemu tobie miałby powiedzieć źle???
mnie martw się i nie stresuj kropka. Daj mu się zakopać ❤️

Do góry