reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Załączam, w celach poznawczych, info jakie wiele razy już było wklejane w wątku. Pamiętaj proszę, że to tylko statystyka.Zobacz załącznik 1176610
Dziękuje ślicznie !!! Nie widziałam wcześniej takiej super statystyki! No nic chyba pozamiatane trudno... mam ostatniego mrozaczka , podejdę do 3 próby a później nie wiem co dalej

Dziękuje Wam za pomoc :*

reklama
Zapisuję wszystko od początku in vitro - na ten moment wydaliśmy około 37 tys. - w tym dwie punkcje, 4 transfery, histeroskopia i przebadana immunologia, mrożenie zarodków, leki (ale w tej kwocie mam jeszcze jedną punkcję i transfer, bo miałam wykupiony pakiet, chociaż mam nadzieję, że jednak już nie skorzystam, bo w 12 tc program się kończy :))
to rozumiem z dofinansowaniem?

Bo stan psychiki w trakcie wieloletniej walki jest jak sinusoida.. raz jest lepiej a raz mega źle.. rzeczywiście ciężko jest myśleć tylko pozytywnie, ale zadreczanie się nie pomaga. Dla mnie najgorsze jest to, jak ktoś idzie do tego lekarza, podchodzi do kolejnej procedury czy transferu a od początku w to nie wierzy i wiecznie narzeka i wszystko widzi w czarnych barwach.. to albo jesteś gotowa i masz jakiekolwiek siły do walki albo odpuść sobie, zrób chwilę przerwy skoro nie widzisz sensu. Mówię ogolnie, bo Ty akurat nie wylewasz żalów na forum. Nikt kto nie przeszedł tego co my nie zrozumie tego co mamy w głowach. Sama niejednokrotnie napisalas do kogoś "czytasz w moich myślach" - to takie potwierdzenie ;) trzeba wierzyć,że ta walka jest po coś i się w końcu uda. A każdy jest inny, jedni będą gadać do brzuszka, inni w ciszy będą oczekiwać a jeszcze inni będą potrzebowali kopa, bo na siłę będą sobie wmawiać,że i tak się nie uda. Uda się, trzymam za Was wszystkie kciuki.
tu nie chodzi o czarnowodztwo A realistyczne podejście. w sensie nie ma co się nastawić też i za super optymistycznie bo wiem w razie co czym to smakuje . dołem:)

Ufff.... Uspokoiłaś mnie. Już mi się płakać chciało, po ostatnich przeżyciach 😔 mam nadzieję że wszystko będzie dobrze ❤ nie wiem czy odważę się robić betę w piątek 🤦‍♀️ już zaopatrzona jestem w sikance i nie wiem czy ich pierwszych nie zrobię. 🤦‍♀️ Zaczyna mnie ogarniać stres chyba 🙈 kiedy mogę się spodziewać pierwszych objawów czy się udało czy też nie? No nie licząc bety 🤦‍♀️ jak na razie nie mam żadnych, nie licząc tego ze ciągle bym tylko spala i spala. No i często biegam do toalety.... Eh... Boje się rozczarowania, tak bardzo wierzę w kropka i w ten transfer ❤
Objawów narazie nie dojzysz a nawet jak to moga prowadzić w obydwie strony.Kochana sukces ze myślisz pozytywnie i wierzysz ze sie uda ale jeśli nawet nie ,masz jeszcze szanse próbować i zobaczysz, jak sie uda i kiedys kiedys patrząc na swoje dziecko bedziesz wiedziala czemu były porażki wczesniej

Objawów narazie nie dojzysz a nawet jak to moga prowadzić w obydwie strony.Kochana sukces ze myślisz pozytywnie i wierzysz ze sie uda ale jeśli nawet nie ,masz jeszcze szanse próbować i zobaczysz, jak sie uda i kiedys kiedys patrząc na swoje dziecko bedziesz wiedziala czemu były porażki wczesniej
A ten estriadol nie za mały? Może dołożę tabletke albo dwie... Takie coś znalazłam w internecie i mam wrażenie że już pozamiatane... 😔 Eh... Gubię się w tym wszystkim... To taka czarna magia dla mnie 😔 chce myśleć pozytywnie a jednak są też negatywne myśli... Moze powtórzyć ten estriadol... 😔

Załączniki

• Screenshot_20200915_170010_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200915_170010_com.android.chrome.jpg
    185,3 KB · Wyświetleń: 74
Dziewczyny jestem na krótkim protokole, w 6dc taki estradiol i 6 większych jajeczek, lekarz mówi że jest ok jak na moje amh 0.9, ale mi się zdaje że będzie za mało [emoji85] jak było u was?

Załączniki

• Screenshot_20200914-133032_Samsung%20Internet.jpeg
    Screenshot_20200914-133032_Samsung%20Internet.jpeg
    24 KB · Wyświetleń: 55
  • Screenshot_20200914-133032_Samsung%20Internet~2.jpeg
    Screenshot_20200914-133032_Samsung%20Internet~2.jpeg
    25 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Do góry