reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

W sumie odhaczylam juz wszystkie badania,musze jeszcze EKG zrobic ,małza wyslac do norariusza z papierami i mozemy dzialac.wrzesien odpada,bo mamy chrzest ,ale jak nie pazdziernik to listopad na pewno.No chyba ze mi granice zamkna,to sie pokomplikuje wszystko znowu.
Jak Gosiu u Ciebie ?
Oby jak najszybciej 🙂.
U mnie w miarę... Już za 2 tygodnie wizyta u Paśnika. Badania zrobione. Suplementy łykane. Myślę, że jeśli nic się nie posypie, to w tym roku podejdę do transferu. Nie zdecydowałam jeszcze czy obydwa zarodki czy po jednym.

reklama
laski a czy brałyście jakieś suplementy przed zaczęciem pierwszej procedury ? Łykam kwas foliowy oczywiście, witaminę D i koenzym Q10 i zastanawia mnie czy mogę to brać na okrągło, cały cykl

Jeśli miałaś transfer w sobotę to... już jesteś Mamusia, baaardzo duża szansa że jest/będzie Dzidziuś 😍
Nie dziękuję aby nie zapeszyć ale ale mam taką nadzieję, że kropus zadomowi się w nowym domku na najbliższe miesiące ❤️ i wierzę w to z calego serca ❤️❤️ od samego początku jestem wyjątkowo spokojna tym razem, bo przecież kiedyś musi się udać, nie może być ciągle pod górkę... dziś pobolewa mnie trochę brzuch tzn. Dół brzucha więc leżę sobie przez tv i czekam aż mąż wróci. Pracy. Szybki obiad i lecimy korzystać z ostatnich tak ciepłych dni tego roku. Tzn. Ja na hamaku leniuchować a mąż drobne prace ogrodowe. ❤️ A kropus niech się zadomowi ✊✊✊✊

Ja do niego ciagle mówię ❤❤ Żeby był waleczny i został z matką wariatka bo zanim się urodzi to będzie siwa 🤪🤪
Ja do mojego kropka też ciągle mówię 🙈 i proszę go żeby został z mamusia na najbliższe miesiące ❤️ mąż jak się kładzie spać to całuję mój brzuch i mówi do kropka ze musi być silny ❤️ to takie rozczulające ❤️

Tylko ona wcale nie miała torbieli. Za to pełno ognisk endometriozy.
Czytałam że w Polsce usuwanie endometriozy polega na wypalaniu ognisk, są.teorie że to nic na e daje a zmiany należy usuwać z marginesem prawidłowej tkanki. Jeśli zmiany są na pęcherzu moczowym, jelitach to w zasadzie nic nie można zrobić. Podobno jest jakiś spec we Wrocławiu co rzeczywiście usuwa a nie wypala zmiany.
Potwierdzam. Mi przy laparo wypalali ogniska endometriozy i potem przy histero również wypalali. Ani w jednym ani w drugim przypadku nie podejrzewali,że coś tam będzie, a było. Nikt mnie nie pytał czy ruszać czy nie. Dowiedziałam się po fakcie.

Dziewczyny mam pytanie czy na początkowych wizytach po udanym transferze byliscie badane manualnie? Ja ostatnio bylam ma wizycie w 11tc to była już 4 wizyta i zawsze mialam tylko usg. Ostatnio czytalam ze Marczuk poronila bliźniaki w 12tc ze względu na skracająca się szyjkę. Od kiedy lekarz powinien ta szyję badać??
Ja od samego początku, od wizyty pęcherzykowej mam badanie przezpochwowe plus USG.

reklama
Do góry