reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam pytanie czy na początkowych wizytach po udanym transferze byliscie badane manualnie? Ja ostatnio bylam ma wizycie w 11tc to była już 4 wizyta i zawsze mialam tylko usg. Ostatnio czytalam ze Marczuk poronila bliźniaki w 12tc ze względu na skracająca się szyjkę. Od kiedy lekarz powinien ta szyję badać??
Od samego poxzatku ciazy.

reklama
Nie wiem czy to właściwe miejsce ale ponieważ temat przewijał się na tym wątku postanowiłam zapytać tutaj...czy możecie polecić mi psychologa/ pschoterapeutę specjalizującego się w niepłodności...chciałabym omówić dalsze życie w innym układzie niż zawsze chciałam mieć. Dzięki za wszelkie namiary.

Nie wiem czy to właściwe miejsce ale ponieważ temat przewijał się na tym wątku postanowiłam zapytać tutaj...czy możecie polecić mi psychologa/ pschoterapeutę specjalizującego się w niepłodności...chciałabym omówić dalsze życie w innym układzie niż zawsze chciałam mieć. Dzięki za wszelkie namiary.
Moze napisz gdzie szukasz?

Dziewczyny mam pytanie czy na początkowych wizytach po udanym transferze byliscie badane manualnie? Ja ostatnio bylam ma wizycie w 11tc to była już 4 wizyta i zawsze mialam tylko usg. Ostatnio czytalam ze Marczuk poronila bliźniaki w 12tc ze względu na skracająca się szyjkę. Od kiedy lekarz powinien ta szyję badać??
Miałam ją zbadana dokładnie pierwszy raz na badaniach prenatalnych, a potem usg przez brzuch i lekarz sprawdzal szyjke manualnie i tyle.

Nie bo te testy są do dupy. 5 dpt wyszła blada 8 dpt przy becie 30 tez wyszła blada, wczoraj nie wiem ile miałam ale około 70 beta i tez kreska tak damo blada wiec dziś już nie robię bo widziałam betę ❤️ Jutro odpoczywam a w środę i piątek znów na betę lecę. W sobotę mam wizytę pęcherzykowa teoretycznie wiec chce zobaczyć czy beta będzie w okolicy 1000 żeby się nie stresować jak pęcherzyka nie będzie
Na moje szybko ta wizyta. Pierwsza robią ok 20dpt takze za dużo tez Ci to nie wyjaśni.

reklama
Czyli nie pozostaje mi nic innego jak czekać do następnego poniedziałku . No cóż poczekam, mogę nawet i więcej czekać byle by się udało ❤ jakos lekko to znoszę, te czekanie itp. Oby tylko się udało ✊✊❤ ciągle mam wrażenie że to był właśnie ten transfer, że moja fasolka wgryza się w mamusie i szykuje sobie domek na najbliższe miesiące ✊✊✊
Jeśli miałaś transfer w sobotę to... już jesteś Mamusia, baaardzo duża szansa że jest/będzie Dzidziuś 😍

Do góry