reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam pytanie czy na początkowych wizytach po udanym transferze byliscie badane manualnie? Ja ostatnio bylam ma wizycie w 11tc to była już 4 wizyta i zawsze mialam tylko usg. Ostatnio czytalam ze Marczuk poronila bliźniaki w 12tc ze względu na skracająca się szyjkę. Od kiedy lekarz powinien ta szyję badać??

reklama
Dziewczyny kiedy najwcześniej mogę zrobić betę? 😉 Albo sikanca? 🙈 Transfer był w sobotę jak to lekarz powiedział bardzo ładnej 5 dniowej blastki. Najchętniej zrobila bym już 🤣🤣🤣🙈 ale wiem że muszę trochę jeszcze poczekać. Niby w zalecaniach mam 12 dni po transferze ale wiem że nie wytrzymam tyle 🤦‍♀️. A druga strona medalu to kiedy zaczęliście mieć jakieś objawy... Po udanym transferze... Tak bardzo bym chciała przyspieszyć jakoś czas...

Dziewczyny kiedy najwcześniej mogę zrobić betę? 😉 Albo sikanca? 🙈 Transfer był w sobotę jak to lekarz powiedział bardzo ładnej 5 dniowej blastki. Najchętniej zrobila bym już 🤣🤣🤣🙈 ale wiem że muszę trochę jeszcze poczekać. Niby w zalecaniach mam 12 dni po transferze ale wiem że nie wytrzymam tyle 🤦‍♀️. A druga strona medalu to kiedy zaczęliście mieć jakieś objawy... Po udanym transferze... Tak bardzo bym chciała przyspieszyć jakoś czas...
Jeśli w sobotę miałaś transfer, to dzisiaj zaczyna się dopiero wgryzać na dobre. ;)
Po 48 h zacznie być produkowana beta. Jeśli bardzo dojrzała blastocysta, tzw. wylęgająca się, to może być dzień wcześniej, ale musiałaby mieć kategoryzację 6.x.x.
Także jeszcze trochę cierpliwości... 6-7 dzień po transferze będzie juz wiarygodnie... Tzn, jeśli wtedy będzie zero, to masz pewność, że się nie udało, bo potem trzeba oczywiście sprawdzać przyrosty...✊✊

Dziewczyny mam pytanie czy na początkowych wizytach po udanym transferze byliscie badane manualnie? Ja ostatnio bylam ma wizycie w 11tc to była już 4 wizyta i zawsze mialam tylko usg. Ostatnio czytalam ze Marczuk poronila bliźniaki w 12tc ze względu na skracająca się szyjkę. Od kiedy lekarz powinien ta szyję badać??
Wg mojej gin właśnie badanie manualne jest niewskazane, chyba że są powody. Szyjki nie należy ruszac. Ja byłam badana manulanie 2 razy w ciągu całej ciazy. I 2 razy usg dopochwowo. Reszta przez brzuch.

Ja zrobiłam w 8dpt i beta już była

Mam na myśli to ze wartości są niskie jak na ten dpt. Przyrosty są dobre i cieszę się, ale jednak teraz to tylko usg mi powie czy będzie pęcherzyk w macicy.
nawet moja pani doktor mówiła ze wartości są niskie ale przyrost dobry i wszystko się może zdarzyć
Dzis jest 10dpt? Ja z córcia na tym etapie mialam 148, czyli różnica praktycznie żadna. Dziś poszła po raz pierwszy do szkoły.
Troche wiary nie zaszkodzi. Serio.

6 dpt można już robić betę ❤️❤️ Ja 5 dpt robilam już sikacza ale był tylko cień wiec lepiej betę bo mniej stresu ❤️❤️

reklama
Jeśli w sobotę miałaś transfer, to dzisiaj zaczyna się dopiero wgryzać na dobre. ;)
Po 48 h zacznie być produkowana beta. Jeśli bardzo dojrzała blastocysta, tzw. wylęgająca się, to może być dzień wcześniej, ale musiałaby mieć kategoryzację 6.x.x.
Także jeszcze trochę cierpliwości... 6-7 dzień po transferze będzie juz wiarygodnie... Tzn, jeśli wtedy będzie zero, to masz pewność, że się nie udało, bo potem trzeba oczywiście sprawdzać przyrosty...✊✊
Czyli nie pozostaje mi nic innego jak czekać do następnego poniedziałku . No cóż poczekam, mogę nawet i więcej czekać byle by się udało ❤️ jakos lekko to znoszę, te czekanie itp. Oby tylko się udało ✊✊❤️ ciągle mam wrażenie że to był właśnie ten transfer, że moja fasolka wgryza się w mamusie i szykuje sobie domek na najbliższe miesiące ✊✊✊❤️

Do góry