reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Z tego co piszesz ,duzo na gen zmienione tarodki wskazuje.Z ta roznica ze z immunologia mozna duzo zrobic ,z genetyka juz nie.Dlatego mysle ze warto wykluczyc wszystko,z czym mozna cos zrobic.TSH,cukier,endometrioza? To tez wykluczone?

Tak wszytsko zbadane , Biore letrox na tarczyce ale tylko dlatego,ze mialam ja powyzej 3 wiec za wysoka. Cala reszta jest ok.Zerknelam na szybko na liste badan, ktore podeslala @Akate i widze, ze na 100% jest tam kilka, ktorych nie wykonywalam .

reklama
Tak wszytsko zbadane , Biore letrox na tarczyce ale tylko dlatego,ze mialam ja powyzej 3 wiec za wysoka. Cala reszta jest ok.Zerknelam na szybko na liste badan, ktore podeslala @Akate i widze, ze na 100% jest tam kilka, ktorych nie wykonywalam .
Z krzepliwoscia krwi ,tez wszystko ok?
Ja,bym ci moich 7 stron wyslala,ale to wszystko po niemiecku wiec za duzo ci nie pomoze.
Mam nadzieje ,ze ktos ci cos jeszcze podesle😘

Dziekuje Ci😘
Ja w macicy mam czysto - bo rozumiem ze histeroskopia to wiarygodne badanie potwierdzajace fakt?
Aż tak się na tym nie znam laparoskopia jest od badania jajowodow i jajników. Chyba niech dziewczyny się wypowiedzą co miały :-) jeżeli histero jest dobre Gites:-)a jeszcze jeżeli u was , wiek poniżej 35l męża nasienie dobre bez podwyższonej chromatyny to po co PGS? Żeby zwiększyć skuteczność kliniki. No chyba, ze kariotyp wadliwy to wtedy PGD i można PGS. Ale to są metody kontrowersyjne.

Z krzepliwoscia krwi ,tez wszystko ok?
Ja,bym ci moich 7 stron wyslala,ale to wszystko po niemiecku wiec za duzo ci nie pomoze.
Mam nadzieje ,ze ktos ci cos jeszcze podesle😘

Tak, krzepliowac tez jest ok. U mnie ze wszystkich, badan, ktore robilam jedynie mialam wyzsze TSH ( kolo 3 ) i mutacja mthfr. Cala reszta byla ok i w normie

po niemiecku to mi nic nie pomoze 😅 po 4 latach nauki tego jezyka potrafie sie przywitac i pozegnac 😂

Dziekuje Ci mimo wszytsko ! 😘😘

Aż tak się na tym nie znam laparoskopia jest od badania jajowodow i jajników. Chyba niech dziewczyny się wypowiedzą co miały :-) jeżeli histero jest dobre Gites:-)a jeszcze jeżeli u was , wiek poniżej 35l męża nasienie dobre bez podwyższonej chromatyny to po co PGS? Żeby zwiększyć skuteczność kliniki. No chyba, ze kariotyp wadliwy to wtedy PGD i można PGS. Ale to są metody kontrowersyjne.
U mnie wiek 34
Nasienie roznie - ale ogolnie dramatu nie ma. Chromatyna ok badana dwa razy.
Czyli wskazan brak jak mniemam poza zwiekszeniem skutecznosci kliniki.
Masz na mysli ze kontrowersyjne bo raz moga zarodek uszkodzic a dwa wynik i tak moze byc bledny czy cos innego?
Na wyniki kariotypow czekamy - okaze sie.

reklama
Do góry