reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

tego obecnie na świecie nikt nie wie. Nie ma żadnych badań poza powiazaniem z wiekiem ktore by wskazywały na inne przyczyny. Co jak dla mnie jest nie fajne bo jakbym znala przyczynę poza wiekiem to bym mogła coś z nią zrobić. Finalnie to oczywiście każdego decyzja bo to kasa duża i w życiu nic nie jest pewne.
Jestes pewna ze nie ma?Rozmawialam o tym kiedys z lekarzem,pokazywal mi badania kliniczne pokazujace jak z wiekiem kobiety wzrastaja wady gen zarodka i jakie.Nie wiem kto to robil,bo dla mnie to nigdy nie byl temat.

reklama
Ten wirus będzie zawsze i trzeba się nauczyć z Nim żyć! Im wcześniej ludzie to zrozumieją tym lepiej... Wirus nie zniknie, będzie już zawsze z nami tak jak inne choróbska, więc tak czy inaczej większość ludzi się nim zarazi.. To nieuniknione...
To prawda kochana ale nie wiem czy chciałabyś zarazić sie nim będąc w ciazy, i powiem ci ze te zasady nie wzięły sie z nikad moj maz był chory i przechodził dość lekko tylko ból mięśni nic wiecej ale ze u nas testują wszystkich to wyszło ze chory mieszkaliśmy razem i ani ja ani dzieci sie nie zaraziły wiemy bo byliśmy testowani i na wirusa i na przeciwciała. Ta sama sytuacja u jego kolegi on i bracia oraz ojciec chorzy ale ani jedna żona sie nie zaraziła podobnie u kolezanki ona chora ale ani maz ani dzieci sie nie zaraziły wiec to ze sie mieszka razem nie znaczy ze jest sie takim samym zagrożeniem dla otoczwnia. Wyobraź sobie ze taki partner jakiejś kobiety zostaje wpuszczony i zaraza ciebie w ciazy. Znam mnustwo przypadków chorych i kazdy przechodzi inaczej, znam tez przypadki śmiertelne gdzie kolega czół sie super jak zwykle przeziebienie nagle zaczął wymiotować krwią i zmarł w karetce nawet nie dojechał do szpitala wiec oczywiscie trzeba zyc normalnie Szwecja jest tego najlepszym przykładem ale osoby chore, starsze czy w ciazy powinny uważać.

Ehh... Popaprane to wszystko ☹
Inaczej jest przechodzić przez to wszystko jak masz męża przy sobie...Głupie te wszystkie ich zasady, to takie przykre.. Nawet nie będzie mógł być przy porodzie... 😕
U nas moze byc przy porodzie ale nie moze wychodzić z pokoju i po porodzie jak juz przenoszą kobietę do innego oddziału to niestety maz juz nie moze isc z nia

Idz sobie do invicty i weź folder do pdg tam jest napisane szczegółowo co badają. Niestety nie da się sprawdzić wszystkiego. Ja osobiście z tego badana zrezygnowałam bo u nas nie ma wskazań. Uważam, że jak są jakieś wyraźne przesłanki warto zrobić, choroby w rodzinie, zły wynik kariotypu , wiek .
Jak chcesz mam ten folder w domu ,wieczorem mogę ci porobić zdjęcia;)
Chętnie poproszę😘

Dla mnie to tez mija sie z celem,biorac ood uwage juz to wszystko co od wczoraj zostalo napisane.Jedyny plus jest taki,ze nie transferujesz tych chorych genetycznie.Niestety ta cala akcja kostöztuje kupe siana i nie gwarantuje ci tego ze bedziesz w ciazy,a jak bedziesz ,te nie poronisz .
Wolalalbym te pare tys przeznaczyc na kolejna stymulacje ,czy badania.
Moje zdanie.🙂
No tak
W koncu sugerowac mozna ale nikt nas do tego badania nie zmusi
😘

To pierwszy lepszy lekarz. Poszłam na to USG na odczepnego, żeby sprawdzić tylko z którego jajowodu mam owulkę. Wcale nie wierzyłam w te moje naturalne starania i nie myślałam o braniu leków na wzrost pęcherzyka. Bo w sumie po co, jak zawsze wszystko ładnie grało... A tu du.pa, jednak nie zagrało.
No nic. Dziś już moja histeria jest opanowana :p Czekam na rozmowę z lekarzem z kliniki. Jutro pojadę na tę krzywą. Zrobię też świeże wyniki prolaktyny, homocysteiny, tsh, lh, fsh - żeby mieć już na wizytę. Muszę je zrobić w określonym dniu cyklu? Ktoś wie? Ja nie pamiętam🤔
Tylko lh i fsh bo to 2-3 dc a tak to nie ma zbaczenia

reklama
Do góry