reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W jakim celu i czy każda powinna brać encorton? nie znam leku, nie mialam z nim stycznosći a szukam i czepiam się doslownie wszystkiego żeby tym razem kropek ze mną został :) :)
Generalnie ja byłam na konsultacji u dc Pasnika w Łodzi w związku z licznymi niepowodzeniami. Mi zalecił encorton 5 mg accofil a generalnie moj ginekolog dodał Mi encorton do 10 mg prograf bo stwierdził ze musi być problem w immunologii większy niż wychodzi w badaniach i dzięki temu jak musle teraz jestem w 8 tygodniu. Wiem tez ze w Katowicach w standardów podają encorton od dnia punkcji.

reklama
Ja mam w zaleceniach odstawiac stopniowo po 8 tygodniu. I tej z się tego obawiam.
Sprawdzałam teraz zalecenia dc Pasnika i on mi napisał ze do końca 12 tygodnia mam brać a w Tym ostatnim tygodniu Mam brać dawke 2,5 mg i odstawić. Ehhh moj ginekolog mówi ze już mam to robić ale chyba będę brała taka dawke podtrzymującą od 9 tyg do końca 11 po 5 mg i odstawię w 12 tyg tak jak pisał Paśnik. Ehhh sama nie wiem jak i co. Masakra. Boje się ze coś się podzieję jak będę brać i to samo się stanie jak odstawię

Kurcze nie wytrzymam tego tak bardzo się boje😭😭😭cała noc nie spałam a teraz ciągle na zegarek. Masakra jakas😪będę coś wiedzieć czy się coś zapłodniło dopiero kole 14. Czy Wy też tak wariowalyacie czy tylko. Ze mną coś. Nie tak😭😭😭😭

Sprawdzałam teraz zalecenia dc Pasnika i on mi napisał ze do końca 12 tygodnia mam brać a w Tym ostatnim tygodniu Mam brać dawke 2,5 mg i odstawić. Ehhh moj ginekolog mówi ze już mam to robić ale chyba będę brała taka dawke podtrzymującą od 9 tyg do końca 11 po 5 mg i odstawię w 12 tyg tak jak pisał Paśnik. Ehhh sama nie wiem jak i co. Masakra. Boje się ze coś się podzieję jak będę brać i to samo się stanie jak odstawię

A Twój doktor wie o tych zaleceniach Paśnika do 12 tygodnia? 4 tygodnie to jednak spora różnica

Kurcze nie wytrzymam tego tak bardzo się boje😭😭😭cała noc nie spałam a teraz ciągle na zegarek. Masakra jakas😪będę coś wiedzieć czy się coś zapłodniło dopiero kole 14. Czy Wy też tak wariowalyacie czy tylko. Ze mną coś. Nie tak😭😭😭😭

O tak, codziennie żołądek w gardle miałam z nerwów, tyle, że zawsze dzwonili rano, pamiętam jak mi się ręce trzęsły ;)

Pamiętam Cię z forum [emoji9][emoji9][emoji9] w tamtym roku podchodziliście do pełnej procedury? Ja się obawiam tych moich komórek, tyle czasu czekają na mnie i boję się że mogą być słabe tym bardziej że nasienie męża naprawdę było kiepskie. Teraz ma mieć badanie w następnym tygodniu i już się boję że po tylu latach to może być mega tragedia [emoji51][emoji51][emoji51]
Tak, do pełnej. Ja nie mialam nic zamrożonego więc nie mieliśmy wyjścia. Tym razem poszło dużo lepiej, też 9 pobranych komórek i 6 dojrzałych, ale uzyskaliśmy 4 blastki. Pierwszy transfer udany wiec mamy jeszcze 3 mrozaki [emoji4]

Widzę że poza anett i poza Anna maria żadnej z Was jeszcze nie znam więc opowiem Wam moją historię. Po 8 latach starań w grudniu 2017 r. zostaliśmy rodzicami. Oczywiście dzięki ivf. Pierwsza procedura i się udało. Ja uzyskałam 19 komórek dzięki stymulacji. Zaplodniono 6 ale do 3 doby dotrwał tylko nasz syn. Jutro zaczynamy walkę drugi raz. Wizyta startowa. Mam jeszcze 7 komórek ale trochę się boję że one mogą być za słabe. Czy któraś z Was próbowała z komórek uzyskanych wcześniej [emoji9]
Cześć JOKO. Gratuluje syna🙂 trzymam kciuki za kolejne zdrowe dziecko. 👍

reklama
Do góry