reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie mam pojęcia na ten moment. W poniedziałek obgadam to z lekarzem, żeby wiedzieć na czym stoję. Poprzednio nie miałam rozjazdu i młody urodził się jak w zegarku...
U nas przy drugim porodzie jeśli jest cc to z automatu umawiają na 39t1d, ale wg transferu. Chyba, że dziecko jest bardzo duże to wcześniej.
Najważniejsze, że wszytsko dobrze [emoji16]
Maks już gotowy na brata? [emoji4]

Widzę że poza anett i poza Anna maria żadnej z Was jeszcze nie znam więc opowiem Wam moją historię. Po 8 latach starań w grudniu 2017 r. zostaliśmy rodzicami. Oczywiście dzięki ivf. Pierwsza procedura i się udało. Ja uzyskałam 19 komórek dzięki stymulacji. Zaplodniono 6 ale do 3 doby dotrwał tylko nasz syn. Jutro zaczynamy walkę drugi raz. Wizyta startowa. Mam jeszcze 7 komórek ale trochę się boję że one mogą być za słabe. Czy któraś z Was próbowała z komórek uzyskanych wcześniej [emoji9]
My się w 2017 chyba na forum rozminelysmy. Ja mam corke z marca 2017, 9 pobranych komórek, 6 dojrzałych, w 3 ciej dobie tylko jedna i z niej mam córcie [emoji4]
We wrzesniu tamtego roku podeszliśmy do ponownej procedury i w czerwcu urodziłam druga córkę.
U mnie endometrioza i nie najlepsze nasienie.
Trzymam kciuki za rodzeństwo [emoji110][emoji4]

Noo ja właśnie też nie cierpię i strasznie się boję dentystów... A tym bardziej teraz, jak jestem w ciąży to już wogóle przekichane..
Narazie ból jest do wytrzymania ale jak będzie dalej bolal to będę dzwoniła na emergency... [emoji53]
Ból i stan zapalny w ciazy jest niewskazany. Idź do dentysty. W ciazy może podać specjalne znieczulenie. Nie wolno tylko robić prześwietlenia.
Wiaodmo, że najlepszy bylby drugi trymestr, ale jeśli boli - nie ma. Na co czekać, żeby się stan zapalny nie wdał, bo to juz będzie problem.

Ja w tej samej klinice i brałam antybiotyk w okolicach punkcji, czyli jeden dzień przed i trzy czy cztery dni po punkcji. Więc jak ktoś ma podawany zarodek trzydniowy to rzeczywiście antybiotyk może się zazębiać z transferem.
U mnie też tak jest. Na 36h przed punkcja dostałam antybiotyk.
Nie pamiętam nazwy, ale wiem, że był obrzydliwy.

Hej dziewczyny , jak jest liczony wiek ciąży po in vitro ? Od daty ostatniej miesiączki jak w formalnej ciąży ? Czy do daty zapłodnienia , transferu ? ;)
Zależy od lekarza. U mnie liczy się na podstawie transferu i wieku zarodka. Termin porodu przez całą ciaze nie ulega zmianie, bo wiemy kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia.

My się w 2017 chyba na forum rozminelysmy. Ja mam corke z marca 2017, 9 pobranych komórek, 6 dojrzałych, w 3 ciej dobie tylko jedna i z niej mam córcie [emoji4]
We wrzesniu tamtego roku podeszliśmy do ponownej procedury i w czerwcu urodziłam druga córkę.
U mnie endometrioza i nie najlepsze nasienie.
Trzymam kciuki za rodzeństwo [emoji110][emoji4]
Pamiętam Cię z forum [emoji9][emoji9][emoji9] w tamtym roku podchodziliście do pełnej procedury? Ja się obawiam tych moich komórek, tyle czasu czekają na mnie i boję się że mogą być słabe tym bardziej że nasienie męża naprawdę było kiepskie. Teraz ma mieć badanie w następnym tygodniu i już się boję że po tylu latach to może być mega tragedia [emoji51][emoji51][emoji51]

Dziewczyny do kiedy stosowalności lub wiecie do kiedy stosować encorton w ciazy do którego tygodnia??? Mi kazał pomału odstawiać brać jeszcze tydzień i koniec a ja się boje??😢
W jakim celu i czy każda powinna brać encorton? nie znam leku, nie mialam z nim stycznosći a szukam i czepiam się doslownie wszystkiego żeby tym razem kropek ze mną został :) :)

reklama
Do góry