Aduś16
Fanka BB :)
Nie biorę na stałe euthyroxu, nie mam stwierdzonej niedoczynności, przeważnie miałam poniżej 2. Na grudniowy transfer zrobiłam miesiąc przed i w trakcie sterydu wyszło mi 3.2.. Lekarz wtedy kazał włączy 25 euthyrox i po 2 tygodniach TSH spadło już do 1.7.. Utrzymałam taka dawkę ale po poronieniu odstawiłam.. bałam się że po stymulacji mocniej podskoczy. Ja jutro wyjeżdżam i po lekarzach z TSH 2.1 nie mam czasu chodzić specjalnie. myślę że miesiąc przed transferem włączę znów 25 i sprawdzę po 2 tygodniach czy obniżyło się. w Invicta mówią że jak jest poniżej 2 nawet to już jest ok do ciąży.. Widać różni lekarze podchodzą to tego trochę inaczej..A masz niedoczynność czy po prostu chcesz do starań obniżyć? Najlepiej jakby zadecydował lekarz. ogólnie najlepiej poniżej 2 mieć TSH. Ja miałam chyba 0,6 i lekarz powiedział że dobre. Jak teraz przestaniesz brać to może podskoczyć a podobno trzeba miesiąc czasu żeby zobaczyć czy dana dawka działa i czy jest dobrze dobrana. Ja bym chyba brała i kontrolowała co 3 tygodnie. Myślę że ono na takiej dawce nie spadnie jakoś drastycznie. No ale najlepiej jakby lekarz zadecydował. A teraz bierzesz ten euthyrox?