reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Za KD i wybierają bardzo dobre nasionka (u nas czynnik męski). Dlatego te kosztuje. Bo młode dziewczyny oddają komórki za pieniążki.
Mój lekarz mówi, że KD + dawstwo nasienia to nie jest najlepsze rozwiązanie. Dwoje zdrowych ludzi może nigdy nie mieć razem dziecka. Powiedział że w takiej sytuacji lepiej zdecydować się na dawstwo zarodka. Zarodki pochodzą zazwyczaj od ludzi, którzy już mają razem dzieci, więc szansa że powstanie tego ciąża jest większa...

Myślę, że on z takich to nie jest. Jedno muszę mu przyznać, nie obwija w bawełnę jesli widzi szansę to mówi o tym A jeśli trzeba z czymś sobie dać spokój to też to otwarcie powie. I chce, zauważyć że nie namawiał mnie na KD za 20 tysięcy. Powiedział, że trzeba jeszcze innej kombinacji leków spróbować. To ja próbowałam wczoraj z niego jak najwięcej wydusić🙊 😅🤣😅😂😂

Właśnie też tak myślałam, dużo pośredników po drodze 🤣🤣😅🤣😅😅

Ja oostatni raz podejdę do procedury. Jak będzie lipa to będę się zastanawiać.

To wszystko to złoty interes . A trzeba było iść na doktora 💉
🤣😅🤣😂😂
W Polsce też KD około 15-20 tys. Zależnie od kliniki, procedura z zarodkiem afoptowanym około 6-7 z tego co pamiętam. Coś tu nie pasuje w zeznaniach p. Doktora 😉

Mój lekarz mówi, że KD + dawstwo nasienia to nie jest najlepsze rozwiązanie. Dwoje zdrowych ludzi może nigdy nie mieć razem dziecka. Powiedział że w takiej sytuacji lepiej zdecydować się na dawstwo zarodka. Zarodki pochodzą zazwyczaj od ludzi, którzy już mają razem dzieci, więc szansa że powstanie tego ciąża jest większa...
Zgadzam się, ale w mojej klinice z tymi zarodkami jest ciężko. Doktorek mówił, że jak już pary, które oddają zarodki, maja swoje dzieci nie chcą przyjeżdżać jeszcze raz do kliniki na badania i tu wymieniał mi bardzo dużo badań, których nie zapamiętałam.🤔 dlatego nie polecał brania zarodków, których i tak jest mało.

To zalezy Goniu jak na to spojrzysz🤔bo te zarodki sa pozostawione po parach,ktore maja juz dzieci,ale nigdy sie nie dowiesz dlaczego podchodzili do in vitro i co jest nie tak .Mozliwe ze im sie udalo za 10 razem i po drodze byly jeszcze ze 3 poronienia.Stwierdzili,ze nie maja sily na kolejne podejscia i oddali zarodki do adopcji.Takiej sytuacji nie mozesz wykluczyc.
Komorke dostajesz od dawczyni ,ktora z in vitro nie ma nic wspolnego,a najczesciej ma juz swoje dziecko i dzieci.
Zachodzi w ciaze bez problemu,badz to mlodziutkie dziewczyny ,ktorych zycie jeszcze nie przeoralo .
Ludzie sie decyduja na zarodki bo to mniej kosztuje,takie sa realia.Dalej czesto sie nie zastanawiaja,czy to faktycznie lepsza opcja.

reklama
Wrzucam ci artykul z 2019 roku z wywiadem z konsultantka z Czeskiej kliniki ,przewija sie cena za adopcje zarodka rowniez.

Zgadzam się, ale w mojej klinice z tymi zarodkami jest ciężko. Doktorek mówił, że jak już pary, które oddają zarodki, maja swoje dzieci nie chcą przyjeżdżać jeszcze raz do kliniki na badania i tu wymieniał mi bardzo dużo badań, których nie zapamiętałam.🤔 dlatego nie polecał brania zarodków, których i tak jest mało.
Mój lekarz mówił, że jeśli decydowalibyśmy się na adopcję zarodków, to polecałby złożyć wnioski w kilku klinikach, aby skrócić czas oczekiwania. Zarodkow do adopcji generalnie jest mniej niż chętnych...

Do góry