Tak mi powiedział, z czeskiej kliniki tyle kosztuje. Bo to są komórki od młodych dziewczyn i plemniki też są bardzo dokładnie selekcjonowane. Mówi, że duża jest wówczas skuteczność. No i sporo kasyNaprawdę??? To dziwne. Kiedy ja się dowiadywałam, to koszt adopcji zarodkow był dużo niższy niż komórek...
reklama
Za KD i wybierają bardzo dobre nasionka (u nas czynnik męski). Dlatego te kosztuje. Bo młode dziewczyny oddają komórki za pieniążki.joasek czy ty aby coś nie przekręciłaś. Cena to chyba za kd. Za adopcję zarodków jest dużo taniej
nieagatka
Fanka BB :)
W Hiszpanii też nie. Tu można wszystko.W Czechaxh mozesz wszystko,ale musisz miec partnera,
Nie wiem czy w Holandii tez tak jest,natomiast w Danii nie ma zadnych problemow.
Kate2000
Początkująca w BB
Hej dziewczyny, mam takie pytanie.... Zostala mi jedna dawka Bemfola 450, in vitro w lutym niestety nie udane, i tak się zastanawiam czy mogę to użyć czy to coś da, może wywoła lub pomoże w owulacji, pytam bo poprostu nie wiem a może któraś z Was wie i doradzic co zrobić, może wyrzucić bo już nic to nie da?
Wesoła_Aga
Kobity to mają przepitolone.
Okres za tydzień a tu już podbrzusze napierdziela
Okres za tydzień a tu już podbrzusze napierdziela
No w 10dpt z bety 0,5 nie ma szans żeby coś ruszyło, więc wiadomo że i test nie wyjdzie ja bym radziła zmienić klinikęjuz straciłam nadzieję dzis zrobiłam test i nic z tego negatywny
Przy czynniku męskim trzeba zrobić kariotypy żeby zobaczyć czy nie ma mutacji genetycznych bo jeżeli są to jest ogromny problem. Do tego mutacje w regionie AZF i CFTR ryzyko mukowiscydozy. Z tego co widzę na 9 oocytow mieliscie bardzo słabe zarodki. Tak to wyglada przy czynniku męskim. Po 3 dobie życia zarodka wchodzi w grę genom zarodka i zarodek rozwija się na genach matki i ojca. Do trzeciej doby tylko na potencjale komórki jajowej. Dlatego po 3 dobie zarodki padają. Stad pytanie o zarodki jakie były w 3 dobie. Jeżeli były ok to czynnik męski.Rany co to wszystko znaczy jestem zielona
annemarie
Koszt adopcji zarodka w Czechach jest rzedu 2-3,5 tys euro( jesli ma miec zlota otoczke)koszt adopcji komorki i cala procedura z tym zwiazana to od 5-7 tys euro zaleznie gdzie,jakie gwarancje,co w pakiecie itp.Mysle ze jestem dosyc na bierzaco w temacie i mam wrazenie ze pan doktor chce cie troche naciagnac na kase .Gdybys sie na to zdecydowala to w Ostravie,Brnie masz kliniki z konsultantem w jezyku polskim.Jedz prosto tam,bo widocznie pan dok ma wysokie oplaty manipulacyjneTak mi powiedział, z czeskiej kliniki tyle kosztuje. Bo to są komórki od młodych dziewczyn i plemniki też są bardzo dokładnie selekcjonowane. Mówi, że duża jest wówczas skuteczność. No i sporo kasy
Właśnie też tak myślałam, dużo pośredników po drodzeKoszt adopcji zarodka w Czechach jest rzedu 2-3,5 tys euro( jesli ma miec zlota otoczke)koszt adopcji komorki i cala procedura z tym zwiazana to od 5-7 tys euro zaleznie gdzie,jakie gwarancje,co w pakiecie itp.Mysle ze jestem dosyc na bierzaco w temacie i mam wrazenie ze pan doktor chce cie troche naciagnac na kase .Gdybys sie na to zdecydowala to w Ostravie,Brnie masz kliniki z konsultantem w jezyku polskim.Jedz prosto tam,bo widocznie pan dok ma wysokie oplaty manipulacyjne
Ja oostatni raz podejdę do procedury. Jak będzie lipa to będę się zastanawiać.
To wszystko to złoty interes . A trzeba było iść na doktora
reklama
Olgaocz
Zaciekawiona BB
Kariotyp był robiony wyszlo wszystko prawidłowo.Przy czynniku męskim trzeba zrobić kariotypy żeby zobaczyć czy nie ma mutacji genetycznych bo jeżeli są to jest ogromny problem. Do tego mutacje w regionie AZF i CFTR ryzyko mukowiscydozy. Z tego co widzę na 9 oocytow mieliscie bardzo słabe zarodki. Tak to wyglada przy czynniku męskim. Po 3 dobie życia zarodka wchodzi w grę genom zarodka i zarodek rozwija się na genach matki i ojca. Do trzeciej doby tylko na potencjale komórki jajowej. Dlatego po 3 dobie zarodki padają. Stad pytanie o zarodki jakie były w 3 dobie. Jeżeli były ok to czynnik męski.
Podziel się: