reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A widzisz gapo;-P ale nie piratujemy kupujemy książki:-) ja ostatnio zaczęłam czytać bo jak typowy imprezowicz nie przepadam za książkami bleeee. Całe LO przelecialam na opracowaniach książek. W podstawówce przeczytałam tango mrozka bo tam się działo :-)))) patologia narkotyki i seks. A tak to wolałam uczyc się życia w realu:p oj nikt nawet by złamanego grosza na mnie postawił w podstawówce :p ostatnio czytałam „dopamina mózg chce więcej „ serio fajna ksiazka. Katarzyny Miller skreślam tez co nieco ale strasznie oceniające i pełne prywatnych przekonań. Oj duzo książek ostatnio CZYTAM mąż aż zdjęcia robi bo od 11lat z ksiazka mnie nie widzial.
JA w Liceum przeczytałam MY DZIECI Z DWORCA ZOO ;)

reklama
Prawdziwa z ciebie wychowawczyni ;) My to mamy tak jakos podzielone - moj ogarnia wszystko poza kuchnia i sprzataniem - sam oplaca wszystkie rachunki i wszystko co jest zwiazane z domem - dom jest ptrzepisany tylko na niego 😂 😂 😂 Ja sie do niego wprowadzilam to juz mial dom wiec jakby co to chyba zostaje z niczym ;)Wszystko prawie za mnie ogarnia, samochody tez - kiedys rozbilam porzadki w szafach z ciuchami bo stwierdzilam ze jak zwykle nie mam sie w co ubrac i polowe szafy spakowalam z zamiarem wywiezienia do tych kontenerow PCK - tylko ze razem z ciuchami wrzucialm tez kluczyki od samochodu. Samochod zostawilam i przyszlam do domu na nogach i on jakos samje wyjął - do tej pory nie wiem jak bo wtedy wolalam mu juz w droge nie wchodzic ;)
Eee tam... Porażka za porażką w tym moim wychowywaniu... Mój mąż to taki wieczny Piotruś Pan. Matka za nich wszystko robiła w domu (mężuś i trzech synków) i tak jest nauczony, więc wszystko muszę wywalczyć. A u mnie zupełnie odwrotnie, bo mieszkanie moje I ja ogarniam absolutnie wszystko 😔. Niezupełnie mi taki układ pasuje, ale małymi krokami próbuję to ułożyć...
Niezła jesteś tak swoją drogą 🤣🤣🤣

A widzisz gapo;-P ale nie piratujemy kupujemy książki:-) ja ostatnio zaczęłam czytać bo jak typowy imprezowicz nie przepadam za książkami bleeee. Całe LO przelecialam na opracowaniach książek. W podstawówce przeczytałam tango mrozka bo tam się działo :-)))) patologia narkotyki i seks. A tak to wolałam uczyc się życia w realu:p oj nikt nawet by złamanego grosza na mnie postawił w podstawówce :p ostatnio czytałam „dopamina mózg chce więcej „ serio fajna ksiazka. Katarzyny Miller skreślam tez co nieco ale strasznie oceniające i pełne prywatnych przekonań. Oj duzo książek ostatnio CZYTAM mąż aż zdjęcia robi bo od 11lat z ksiazka mnie nie widzial.
Ja za to zawsze pożerałam literaturę tonami. Jestem zapisana do biblioteki i regularnie korzystam, bo nie mam już miejsca na książki żeby kupować...

Ta klinika, której się dokładniej przyjrzalam ma takie pozwolenie, bo piszą, że mogą robić transfer zarodka w 5 dobie
Wszystkie niem kliniki musza dzialac zgodnie z ustawa z 1993 roku ktora reguluje d4o kiedy mozna hodowac zarodki ( 3 doba,klinika musi miec extra pozwolenie zeby do 5 doby hodowac,jest calkowity zakaz adopcji zarodkow,nie na dawcy spermy ani komorek.Jesli jest to ostatnie wyjscie,trzeba sie starac o pozwolenie od komisjii etyki ,udawadniajac ,ze xhoroby genetyczne nie pozwalaja miec dzieci.Proces vardzo dlugi i kosztowny okolo 15 tys euro i nikt do konca nie wie czym sie konczacy.Przez to Czechy staly sie potentatem ,bo tam to wszystko zamyka sie w paru podpisach i kasie.Kliniki niemieckie traca przez to kupe kasy i klientow

reklama
A wiesz kiedy ja do niej straciłam szacunek? Jak zaczęła w samych gaciach ma basenie pozować 🤦. Najpierw robila się na panią perfekcyjną, potem na damę a tu wyskakuje w samych gaciorach na Instagramie czy na Fejsie 🤦🤦🤦. I dlatego jest dla mnie hipokrytką.
Ale uważam że mimo wszystko dobrze że nagłośniła temat in vitro
To jest pewnie kobietka taka jak my, która gra kogoś kim nie jest.
JA w Liceum przeczytałam MY DZIECI Z DWORCA ZOO ;)
Zapomnialam! To tez czytałam ale nie do końca. Za to KIDS obejrzałam :p

Do góry