reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja od ok miesiąca mam suszarkę i muszę powiedzieć super zakup. Nie żałuję ani trochę. Trochę długo to suszenie trwa ( dłużej niż pranie) ale na pewno krócej niż gdybym suszyla rozwieszone oczywiście w mojej salono-suszarni.
hehehehehe u mnie ta rumba nie daje rady bo mam psy ;) Ja to bym suszarke chciala - ale jeszcze nie mam ;)

reklama
A co w tym złego, że ma planowany porod w prywatnej klinice? Też miałam planowana cc i nie czuję się gorsza.
A porod w prywatnej klinice to jakieś 10.000zl więc mniej więcej tyle co procedura...
Ja jej nie lubię, nie sledze, ale ma kasę to może sobie pozwolić i nie widzę w tym nic złego biorąc pod uwagę historie z polskich porodówek.
Tak jak napisałam nie zazdroszczę jej bo na wszystko zarobiła ale prawda jest taka ze 90% kobiet nie stać na takie luksusy a ona ciagle powtarza ze utożsamia się z każda „przeciętna kobieta”. I to jest hipokryzja. No wszystko jest na pokaz. Rozumiem ze ma planowany cc i w tym tez nic złego gdyby nie to ze pozowała do zdjęcia cała na biało i białymi walizkami. Może ktoś ma inny pogląd na to ale mnie drażni takie robienie szopki. Bo cała jej ciąża od momentu informacji w necie urosła do rangi royal baby. W pewnym momencie nie moza było skorzystać z internet nie natykając się na nią i jej rodzine. Chyba każda kobieta gdyby tylko mogła mieć zaplanowany poród cc to by wybrała taka opcje. Tu nie ma lepszego czy gorszego porodu i nie o to mi chodzi jak rodziła tylko cała otoczka tego wszystkiego.
pokoik dla dziecka wyglądał jak z królewskiego pałacu biało szary niemal jakby tak miał leżeć książę lodu.
no ogólnie bardzo ja lubiłam śledziłaM jej losy zwiąże z in vitro ale jakoś przestałam i już nie przepadam za nią ....

Tak jak napisałam nie zazdroszczę jej bo na wszystko zarobiła ale prawda jest taka ze 90% kobiet nie stać na takie luksusy a ona ciagle powtarza ze utożsamia się z każda „przeciętna kobieta”. I to jest hipokryzja. No wszystko jest na pokaz. Rozumiem ze ma planowany cc i w tym tez nic złego gdyby nie to ze pozowała do zdjęcia cała na biało i białymi walizkami. Może ktoś ma inny pogląd na to ale mnie drażni takie robienie szopki. Bo cała jej ciąża od momentu informacji w necie urosła do rangi royal baby. W pewnym momencie nie moza było skorzystać z internet nie natykając się na nią i jej rodzine. Chyba każda kobieta gdyby tylko mogła mieć zaplanowany poród cc to by wybrała taka opcje. Tu nie ma lepszego czy gorszego porodu i nie o to mi chodzi jak rodziła tylko cała otoczka tego wszystkiego.
pokoik dla dziecka wyglądał jak z królewskiego pałacu biało szary niemal jakby tak miał leżeć książę lodu.
no ogólnie bardzo ja lubiłam śledziłaM jej losy zwiąże z in vitro ale jakoś przestałam i już nie przepadam za nią ....
A wiesz kiedy ja do niej straciłam szacunek? Jak zaczęła w samych gaciach ma basenie pozować 🤦. Najpierw robila się na panią perfekcyjną, potem na damę a tu wyskakuje w samych gaciorach na Instagramie czy na Fejsie 🤦🤦🤦. I dlatego jest dla mnie hipokrytką.
Ale uważam że mimo wszystko dobrze że nagłośniła temat in vitro

Tyyyyy, nie gadaj że na docer tym było🤦🤦🤦. I ja nie widziałam 😱😱😱. Jest jeszcze Doci jak ktoś nie wie
A widzisz gapo;-P ale nie piratujemy kupujemy książki:-) ja ostatnio zaczęłam czytać bo jak typowy imprezowicz nie przepadam za książkami bleeee. Całe LO przelecialam na opracowaniach książek. W podstawówce przeczytałam tango mrozka bo tam się działo :-)))) patologia narkotyki i seks. A tak to wolałam uczyc się życia w realu:p oj nikt nawet by złamanego grosza na mnie postawił w podstawówce :p ostatnio czytałam „dopamina mózg chce więcej „ serio fajna ksiazka. Katarzyny Miller skreślam tez co nieco ale strasznie oceniające i pełne prywatnych przekonań. Oj duzo książek ostatnio CZYTAM mąż aż zdjęcia robi bo od 11lat z ksiazka mnie nie widzial.

A wiesz kiedy ja do niej straciłam szacunek? Jak zaczęła w samych gaciach ma basenie pozować 🤦. Najpierw robila się na panią perfekcyjną, potem na damę a tu wyskakuje w samych gaciorach na Instagramie czy na Fejsie 🤦🤦🤦. I dlatego jest dla mnie hipokrytką.
Ale uważam że mimo wszystko dobrze że nagłośniła temat in vitro
Tak to oczywiście swoją droga. Prowadzi projekt lady a jej samej do lady wiele brakuje.
a temat nagłośniła i tylko tyle. Nagrała jakiś pobieżny film który i tak nie oddał tej walki i emocji związanych z in vitro. I przedstawiła to jako „proces medyczny” a tak naprawdę to jest często poprzedzone depresja, wieloletnim smutkiem i porażkami a samo in vitro jest bolesne trudne itp.... można tak w nieskończoność wymieniać.
jej historia tez jest do końca nieznana. Nigdy nie powiedziała otwarcie dlaczego zdecydowała się na in vitro nie powiedziała za którym razem się udało. Jest wojowniczka tego jej nie odbieram bo walczyła o rodzine ale sodówka uderzyła do głowy zwłaszcza po ślubie z Radziem

reklama
Ja mam tak samo;-) a wiesz jak mój świetnie gotuje i jak nie gadam mu nad uchem :p ogółem lubi to a ja mam ugotowane;-P Nawet rombe mi kupił żebym nie musiała odkurzać, jeszcze zmywarkę mamy i mówię Ci luksus:-) tylko nie wiem czemu taka zmęczona chodzę....
Potwierdzam, dla mnie najlepiej wydane pieniądze w życiu to właśnie na rumbe, mój odkurza i zmywa, a ja wtedy siedzę i pije kawkę 😄

Do góry