reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiesz wg mnie to też nie jest tak do końca, że nie miał racji... Zdrowa, dobrze zbilansowana dieta zapewni Ci witaminy w odpowiedniej formie i dawce.
Ale każdy wie, jak wygląda dzisiaj nasze życie. Zawsze w biegu, na nic czasu, stres, przez co nie mamy możliwości zastanawiać się nad tym, czy nasz posiłek jest wystarczająco zwitaminizowany [emoji4]
Ja też brałam zawsze tylko kwas foliowy. Witamin nie chciałam. Teraz biorę arsenal, tonący brzytwy się chwyta [emoji28] ale czy ja wierzę, że po tych suplementach będę miała wszystkiego w normie? Hmmm [emoji2368] chciałabym zeby to było takie proste
Właściwie to muszę wierzyć że jednak dziajaja, bo mój chłop bierze te witaminy na poprawę nasienia, a jak się nie poprawi to czeka nas dalsza diagnostyka i pewnie in vitro z selekcja nasienia. Dlatego wierzę i na pewno będzie lepiej. Niedługo powtarza badanie.

EDIT: biorę witaminy vegan bez żadnych sztucznych rzeczy. Ale czy to wielka różnica? Ciężko powiedzieć...
Oczywiście masz rację... Ale ja wiem, że nie do końca żyję zdrowo... Teraz jest trochę inaczej, ale przed pandemią wstawałam czasem o 4 rano żeby dojechać na drugi koniec Polski do klienta. Jedzenie byle co, szybko. Czasem przez cały dzień nie było szansy, aby zjeść cokolwiek. Kawa musiała wystarczyć... Teraz staram się żyć zdrowiej, ale też nie umiem z dnia na dzień zupełnie zdrowego trybu życia wdrożyć... Czasem nawyki wracają...
Mój M. brał dość długo suplementy na poprawę nasienia, nawet przyjmował zastrzyki z hcg... Poprawiło to parametry na chwilę i nieznacznie... No ale tu też mają duże znaczenie nawyki żywieniowe, a on akurat jest niereformowalny pod tym względem...

reklama
Adopcja zarodka....nie cóż też jest z in vitro. Uważam że to żadna różnica, zważywszy że z reguły jest więcej chętnych na zarodki niż pula oddawana do adopcji. Oczywiście każdy ma prawo do swoich decyzji .....
Oczywiście masz rację. Ja nie uważam in vitro za coś nagannego etycznie, ale wiem, że niektórzy tak mają. Zarodki, które ktoś już stworzył inni ratują adoptując... No cóż... Tak jak napisałam wcześniej, szanuję poglądy innych ludzi, nawet jeśli się nie zgadzam...

Jak bedzie za nisko to mozesz sobie sama zaaplikowac wiecej - tak jak my tu wszystkie ;) Tu masz taka skarbnice wiedze ze napewno nie zginiesz ;)
Właśnie widzę i nie masz pojęcia jak bardzo się cieszę że tu trafiłam. Tak wiele się dowiaduje i uczę, ale też pytam i nie wiem czy że mną wytrzymacie 😂😂

A jakie a normy estradiolu i progesteronu przed transferem? Bo nigdzie tego nie mogę znaleźć...

Wyprosilam kontakt rano z embriologiem i..... Mamy już rano 3 pełne blastocysty!!! 4AA i 2 x 4AB, mówiła że tempo rozwoju książkowe! Jest jeszcze morula, jutro dadzą znać czy osiągnie etap blastocysty... Jedna za trzymała się na 6 blastomerach. Qrna patent na gacie sie sprawdził!!!! Jaaaaa nie wierze... Plemniki były tym razem klasy 1 i 2

Pieknie 😍

Ty to musisz byc w czepku urodzona - bo Twoj przypadek calej ciazy jest NIE DO OPISANIA !!!!!
Wiem kochana, im dłużej tutaj jestem tym bardziej doceniam że tak się u mnie skończyło z tymi betami. Chyba jeszcze większym cudem było zatrzymanie rozwierania szyjki i zasklepienie pęcherza płodowego, lekarze nie dawali szans.... codziennie przygotowali mnie na poród za chwilę. Nie wiem dlaczego tak to wszystko się potoczyło..... jeszcze tak miesiąc po porodzie już w domu podawałam córkę mężowi i wyślizgnęła nam się z rąk....w ostatniej chwili złapałam za nóżkę, była już głową w dół.

@bazylia128 wiesz że ja jednak mam nadzieję...u ciebie, tak gdzieś w głębi serducha wierzę....

Hej dziewczyny ktore biora metformine zapomnialam dodac ze koniecznie do tego wit B12!!! Tak mi sie przypomnialo ;)
Ja w pracy ale znowu stres ;( W nocy awsze spie przy otwartym oknie kladlam sie spac bylo mi duszno a w nocy zrobilo mi sie tak zimno ze az dreszczy dostalam i spalam pod koldra i kocem!!!!
Bazylko a możesz mi przesłać ten przepis na te cukinie Twoje bo nie mogę o nich przestać myslec a ślinka mi już cieknie !!!! Proszę pięknie !!!!

Oczywiście masz rację. Ja nie uważam in vitro za coś nagannego etycznie, ale wiem, że niektórzy tak mają. Zarodki, które ktoś już stworzył inni ratują adoptując... No cóż... Tak jak napisałam wcześniej, szanuję poglądy innych ludzi, nawet jeśli się nie zgadzam...
No właśnie o to ratowanie chodzi... bo zarodki wcale nie czekają latami na chętnych. Brzydko pisząc - idą na bieżąco. Z reguły trzeba na nie zaczekać.

reklama
Cześć kochana, stres trochę jest ale nic nie zrobię wiec trzeba czekać ;) Nie wiem nawet czy chce robić betę albo test bo mnie to przeraża ;) a w pon mamy jechać nad morze na urlopik...
A kiedy robisz bete???
Mi urlop przyniósł szczęście nad jeziorem białym robiłam 2 bety🥰 wiec wszystko przed Tobą !!!! Ja jechałam 180 km w sumie w ta i z powrotem żeby bete zrobic! Tobie tez tego życzę, czasami urlop pomaga we wszystkim 😊

Do góry