reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wyprosilam kontakt rano z embriologiem i..... Mamy już rano 3 pełne blastocysty!!! 4AA i 2 x 4AB, mówiła że tempo rozwoju książkowe! Jest jeszcze morula, jutro dadzą znać czy osiągnie etap blastocysty... Jedna za trzymała się na 6 blastomerach. Qrna patent na gacie sie sprawdził!!!! Jaaaaa nie wierze... Plemniki były tym razem klasy 1 i 2
Ale numer... widzisz nie liczy się ilość tylko jakość. Co z tego że u mnie 16 jajek pobrali skoro tylko dwie blastki były, w tym jedna 1bb. Super gratulacje...😘

Moim zdaniem @anka-1707 pisze, że do in vitro nie podejdą z powodów światopoglądowych. Szanujmy to... Spokojnie można się starać o adopcję zarodka. Może nie będą pierwsi na liście w kolejce, ale nie widzę powodu dlaczego mieliby nie dostać zarodka. @anka-1707 zawsze możecie powiedzieć że nie stać Was na in vitro, nie mają prawa tego negować. Procedura z zarodkiem będzie tańsza...
Adopcja zarodka....nie cóż też jest z in vitro. Uważam że to żadna różnica, zważywszy że z reguły jest więcej chętnych na zarodki niż pula oddawana do adopcji. Oczywiście każdy ma prawo do swoich decyzji .....

Aha i u mnie zawsze takim glupim wyznacznikiem poziomu estriadolu bol bol piersi ;) Ja mialam niski co lekarz mowil ze jest ok to moglam piersiami żąglowac na wszystkie sposoby 😂 😂 😂 i nic!!! I tak na dwa, albo trzy dni przed transferem esriadol musial mi mocno podskoczyc bo nagle piersi zaczely bolec tak ze nie moglam po schodach schodzic zeby ich nie czuc ;) Ale to takie moje odczucia ;) No i jeszcze po estrofemi tez mam zwiekszone libido 🤭🤭🤭

Hej dziewczyny ktore biora metformine zapomnialam dodac ze koniecznie do tego wit B12!!! Tak mi sie przypomnialo ;)
Ja w pracy ale znowu stres ;( W nocy awsze spie przy otwartym oknie kladlam sie spac bylo mi duszno a w nocy zrobilo mi sie tak zimno ze az dreszczy dostalam i spalam pod koldra i kocem!!!!
Dzieki bo nawet nie wiedziałam o tym ze trzeba suplementowac ta witaminę. Strasznie trudno jest dostać metformine!
A co do zmiany temperatury - leki moja droga i progesteron- nic się nie martw!!!

reklama
To super😊, ja nie mówię że się w ogóle nie udaje i może gdybym mieszkała w Polsce też bym spróbowała, ale ze jest 5% szans to stwierdziłam, że mija się z celem ciągłe latanie i może utrata pracy, tymbardziej że jeden jajowod niedrozny to jeszcze czekać, na ten drożny
Ja w grudniu próbowałam z jednym jajowodem bo drugiego brak, i też się nie udało....🤷‍♀️ metoda dla mnie przyjemniejsze niż in vitro- jeśli tak można powiedzieć 😖 ale fakt to bieganie na podgląd jest dość uciążliwe, z resztą jak do in vitro co drugi dzień na podgląd- takie u mnie są zasady 🤷‍♀️

Do góry