reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wyprosilam kontakt rano z embriologiem i..... Mamy już rano 3 pełne blastocysty!!! 4AA i 2 x 4AB, mówiła że tempo rozwoju książkowe! Jest jeszcze morula, jutro dadzą znać czy osiągnie etap blastocysty... Jedna za trzymała się na 6 blastomerach. Qrna patent na gacie sie sprawdził!!!! Jaaaaa nie wierze... Plemniki były tym razem klasy 1 i 2
Ale numer... widzisz nie liczy się ilość tylko jakość. Co z tego że u mnie 16 jajek pobrali skoro tylko dwie blastki były, w tym jedna 1bb. Super gratulacje...😘

Moim zdaniem @anka-1707 pisze, że do in vitro nie podejdą z powodów światopoglądowych. Szanujmy to... Spokojnie można się starać o adopcję zarodka. Może nie będą pierwsi na liście w kolejce, ale nie widzę powodu dlaczego mieliby nie dostać zarodka. @anka-1707 zawsze możecie powiedzieć że nie stać Was na in vitro, nie mają prawa tego negować. Procedura z zarodkiem będzie tańsza...
Adopcja zarodka....nie cóż też jest z in vitro. Uważam że to żadna różnica, zważywszy że z reguły jest więcej chętnych na zarodki niż pula oddawana do adopcji. Oczywiście każdy ma prawo do swoich decyzji .....

Aha i u mnie zawsze takim glupim wyznacznikiem poziomu estriadolu bol bol piersi ;) Ja mialam niski co lekarz mowil ze jest ok to moglam piersiami żąglowac na wszystkie sposoby 😂 😂 😂 i nic!!! I tak na dwa, albo trzy dni przed transferem esriadol musial mi mocno podskoczyc bo nagle piersi zaczely bolec tak ze nie moglam po schodach schodzic zeby ich nie czuc ;) Ale to takie moje odczucia ;) No i jeszcze po estrofemi tez mam zwiekszone libido 🤭🤭🤭

Hej dziewczyny ktore biora metformine zapomnialam dodac ze koniecznie do tego wit B12!!! Tak mi sie przypomnialo ;)
Ja w pracy ale znowu stres ;( W nocy awsze spie przy otwartym oknie kladlam sie spac bylo mi duszno a w nocy zrobilo mi sie tak zimno ze az dreszczy dostalam i spalam pod koldra i kocem!!!!
Dzieki bo nawet nie wiedziałam o tym ze trzeba suplementowac ta witaminę. Strasznie trudno jest dostać metformine!
A co do zmiany temperatury - leki moja droga i progesteron- nic się nie martw!!!

reklama
To super😊, ja nie mówię że się w ogóle nie udaje i może gdybym mieszkała w Polsce też bym spróbowała, ale ze jest 5% szans to stwierdziłam, że mija się z celem ciągłe latanie i może utrata pracy, tymbardziej że jeden jajowod niedrozny to jeszcze czekać, na ten drożny
Ja w grudniu próbowałam z jednym jajowodem bo drugiego brak, i też się nie udało....🤷‍♀️ metoda dla mnie przyjemniejsze niż in vitro- jeśli tak można powiedzieć 😖 ale fakt to bieganie na podgląd jest dość uciążliwe, z resztą jak do in vitro co drugi dzień na podgląd- takie u mnie są zasady 🤷‍♀️

Do góry