reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

martka, darii - przykro mi, że się nie udało (dopiero nadrobiłam dwa dni postów) . Tulę Was mocno!!

hola - biorę Clexane. Oby pomogło bo jajnik z torbielami daje mi popalić! Oby nie zaszkodziło to dzidziusiowi.

Wiecie dziewczyny coś o D-dimerach?? Znacie się na tym??

reklama
Dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że w poniedziałek wszystkiego się dowiem. Chyba czas napisać sobie karteczkę z pytaniami bo jak wchodzę do gabinetu to mi mowę i dech w płucach zapiera :)

Domat znalazłam tylko coś takiego:

[h=2]Opis badania:[/h] Pomiar stężenia D-dimerów wykorzystuje się w diagnostyce zaburzeń krzepnięcia: zakrzepicy żylnej lub tętniczej, zatoru płucnego, zespołu rozsianego krzepnięcia wewnątrznaczyniowego (DIC) i różnicowania hiperfibrynolizy.

[h=2]Znaczenie kliniczne:[/h] Oznaczanie stężenia D-dimerów znajduje zastosowanie w diagnostyce stanów zakrzepowo-zatorowych, a przede wszystkim zatoru płucnego i zakrzepicy żył głębokich kończyn dolnych. W tym przypadku małe stężenie D-dimerów pozwala z bardzo dużym prawdopodobieństwem wykluczyć te stany. W skojarzeniu z oznaczeniem FDP, D-dimery pozwalają różnicować hiperfibrynolizę pierwotną (z wysokim stężeniem FDP), wtórną (obecność D-dimerów) oraz różnicować rodzaje DIC. W zawale mięśnia sercowego wzrost stężenia D-dimeru jest nieznaczny.
D-dimery są fragmentami usieciowanej fibryny, która uległa degradacji w wyniku działania plazminy. W związku z tym wzrost stężenia D-dimeru odpowiada wzmożonej aktywności kaskady krzepnięcia z wytworzeniem usieciowanej fibryny oraz wtórnej aktywacji fibrynolizy.

[h=2]Przyczyny zmian:[/h] Wzrost stężenia: zakrzepica żylna, zator płucny, DIC, choroby nowotworowe (aktywacja układu krzepnięcia), hiperfibrynoliza, terapia trombolityczna, sepsa, zawał mięśnia sercowego, choroba niedokrwienna serca, ciąża, urazy, stany po zabiegach chirurgicznych, zaawansowany wiek pacjenta.

hola tsh powinno być max. 1,5 a najlepiej 1, masz niewiele więcej więc pewnie dostaniesz euthyrox 25 lub nawet pół tej tabletki i w moment się zmniejszy, prolaktyna w in vitro nie jest ważna tylko w naturalnych staraniach nie może być wysoka. Masz dobre wyniki, wg mnie nie ma się do czego przyczepić.

Ostatnia edycja:
kiwisia ale skoro nie było wogóle pęcherzyka ciążowego, można to uznać za ciążę biochemiczną?czy mam pewność,ze ta implantacja była?chociaż beta rosła, więc z czegoś musiała się pojawić...W marcu będe się dowiadywać jak to crio chcą zrobić, czyz jakąś stymulacją czy nie , na razie jestem zielona w tym temacie i w sumie teraz chcę się odciąć od tematu, żeby dojść do równowagi.Wiesz, tylko chyba też moze się zdarzyć,że te rozmrżone nie ruszą, albo ruszy jeden, prawda?Ciągle liczę na ten program państwowy, bo już na drugi cały proces nie mamy skąd wziąć.

Martka273 - zawsze jak jest pozytywna betka, a potem spada to jest to ciąża. Tylko, że niestety ze względu na jakąś wadę lub coś tam innego obumiera :-(

madzialenak - dziekuje za info. strasznie to brzmi, poważna sprawa.. oby te zastrzyki pomogły.
Boli mnie ten jajnik cały czas więc nawet kaszel odpada :/

domat mam nadzieję, że te torbiele jak najszybciej się powchłaniają a Ty nie będziesz cierpiała, skąd do cholerstwo się zrobiło, czyżby po stymulacji?? Myślę, że clexane będziesz brała trochę dłużej.
Jesteś teraz na zwolnieniu lekarskim czy chodzisz do pracy?

reklama
Dziewczyny a ja jadę w poniedziałek na godz.12 na wizytę do Invimedu celem zakończenia " programu z sukcesem ", mam ochronę do 12 tc, która właśnie dobiega końca. Trzymajcie kciuki za wizytę, aby przezierność karkowa nie urosła, tak się boję :-(

Do góry