reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
U mnie było taniej, bo z nasieniem nic się nie dało zrobić, takie było słabe... ALe za to mam wynik jaki mam: ZERO
U nas to duzo pomogła refundacja. No, ale i tak dwie procedury bez KD to jak jedna z KD. A co do zera. To z mojej procedury udanej mieliśmy tylko jeden zarodek, żadnych mrożonych zarodków. Teraz zaczynamy od początku. I co? Tez noc już trzy transfery za mną i dooopa tez ZERO. Z drugiej strony jeszcze masz zarodki i to ładne:-)

Podejście 12234.... przygarniecie człowieka ? :) Pisałam kilka razy , bez odpowiedzi więc juz w nerwach usuwałam posty a nawet założyłam nowy wątek [emoji2356] mimo to dostalam reprymende,że mam się tu odezwać [emoji23] ...

Dziś mój 2 dc i o 21:00 przyjmuję pierwszą dawkę menopuru 1200j w dawce 150ml ... w sobote pierwszwy monitoring [emoji2955] ...
Mam wysokie amh bo 5.05 i Dr powiedzial,że jestem na granicy i raczej mam się nie napalać na świeży transfer bo jest duze prawdopodobieństwo hiperstymulacji... ja oczywiście jestem napalona na granicy hehe i mam nadzieję,że się uda i nie będę musiała dlugo czekać [emoji6] generalnie staramy się już z 8 lat wiec ciąża to dla mnie abstrakcja [emoji2955]
No hej hej, ja pisałam, że masz się, odezwać. Witam siemka [emoji4][emoji4][emoji4]

Jak kriotransfer to dobry wynik:-) przy krio wyniki są niższe niż przy świeżych transferach :-) to wczoraj 7dpt? Się dopiero rozkręca ta beta:-) teraz w 10dpt niech będzie trzycyfrowa :-) teraz jest dwucyfrowa wiec wszystko zgodnie z planem.
Tak 7 dzien. Jutro z rana lece znowu na bete, wiec zobaczymy co będzie

W Novum też mrożone za 16tys 3-4 komórki więc już tu wypada bocian lepiej. Ale novum w tych 16 tys ma wszystko tj sprowadzenie, zapłodnienie, hodowla, transfer.. oprócz wizyt monitorujących i leków i badań. Teraz wydaje mi się że novum też trochę idzie po omacku bo poza monitoringiem endometrium nic więcej. Nie wiem jak progesteron, estradiol nic...
W Bocianie masz o tyle dobrze, że zawsze możesz do nich zadzwonić i się o wszystko dowiedzieć. Dostęp do swoich wyników masz w panelu pacjenta w internecie i wszystko co badają na miejscu masz po maks godzinie. np betę :). Embriolodzy cię informują następnego dnia ile komórek się zapłodniło i jeśli sobie życzysz, to dzwonią codziennie informując jak idzie... zawsze możesz zadzwonić do położnych, dziewczyny są bardzo pomocne i możesz nawet poprosić o konsultację z lekarzem, oddzwoni do ciebie tego samego dnia (gratis ;))
Ale mają swoje wady. Ja naprawdę poważnie się zastanawiam czy ostatnie 2 zarodki będę transferowała u nich.

U nas to duzo pomogła refundacja. No, ale i tak dwie procedury bez KD to jak jedna z KD. A co do zera. To z mojej procedury udanej mieliśmy tylko jeden zarodek, żadnych mrożonych zarodków. Teraz zaczynamy od początku. I co? Tez noc już trzy transfery za mną i dooopa tez ZERO. Z drugiej strony jeszcze masz zarodki i to ładne:-)
Wiem kate, ale mam też wszystkiego dosyć i męża nieczułego egoistę i dupka 😢
Myślałam, że przerwa będzie parę miesięcy, ale teraz już zastanawiam się czy podejdę jeszcze w tym roku... Może prędzej będzie rozwód niż transfer...
Tyle dobrego, że powiedział, że podpisze wszystko co będę chciała...

reklama
Ja piee.. E dlaczego jest zawsze coś... Zawsze pod górkę.... Mam dosc.... W przyszłym tygodniu mam miec wizytę przed transferem a jak na złość nie ma miejsc 😭😭😭😭 lekarz na urlopie teraz i dupa nie wiem co robić 😭😭😭😭😭 owszem mogę się zapisać do innego ale nie chce 😭😭😭 nie mam sumienia teraz dzwonić do lekarza jak on na urlopie, dopiero w poniedziałek będę mogła się z nim skontaktować. Babka na infolini powiedziała aby próbować codziennie może się zwolni miejsce. I jak człowiek ma się nie denerwować 😭😭😭😭

Do góry