reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
U mnie było taniej, bo z nasieniem nic się nie dało zrobić, takie było słabe... ALe za to mam wynik jaki mam: ZERO
U nas to duzo pomogła refundacja. No, ale i tak dwie procedury bez KD to jak jedna z KD. A co do zera. To z mojej procedury udanej mieliśmy tylko jeden zarodek, żadnych mrożonych zarodków. Teraz zaczynamy od początku. I co? Tez noc już trzy transfery za mną i dooopa tez ZERO. Z drugiej strony jeszcze masz zarodki i to ładne:-)

Podejście 12234.... przygarniecie człowieka ? :) Pisałam kilka razy , bez odpowiedzi więc juz w nerwach usuwałam posty a nawet założyłam nowy wątek [emoji2356] mimo to dostalam reprymende,że mam się tu odezwać [emoji23] ...

Dziś mój 2 dc i o 21:00 przyjmuję pierwszą dawkę menopuru 1200j w dawce 150ml ... w sobote pierwszwy monitoring [emoji2955] ...
Mam wysokie amh bo 5.05 i Dr powiedzial,że jestem na granicy i raczej mam się nie napalać na świeży transfer bo jest duze prawdopodobieństwo hiperstymulacji... ja oczywiście jestem napalona na granicy hehe i mam nadzieję,że się uda i nie będę musiała dlugo czekać [emoji6] generalnie staramy się już z 8 lat wiec ciąża to dla mnie abstrakcja [emoji2955]
No hej hej, ja pisałam, że masz się, odezwać. Witam siemka [emoji4][emoji4][emoji4]

Jak kriotransfer to dobry wynik:-) przy krio wyniki są niższe niż przy świeżych transferach :-) to wczoraj 7dpt? Się dopiero rozkręca ta beta:-) teraz w 10dpt niech będzie trzycyfrowa :-) teraz jest dwucyfrowa wiec wszystko zgodnie z planem.
Tak 7 dzien. Jutro z rana lece znowu na bete, wiec zobaczymy co będzie

W Novum też mrożone za 16tys 3-4 komórki więc już tu wypada bocian lepiej. Ale novum w tych 16 tys ma wszystko tj sprowadzenie, zapłodnienie, hodowla, transfer.. oprócz wizyt monitorujących i leków i badań. Teraz wydaje mi się że novum też trochę idzie po omacku bo poza monitoringiem endometrium nic więcej. Nie wiem jak progesteron, estradiol nic...
W Bocianie masz o tyle dobrze, że zawsze możesz do nich zadzwonić i się o wszystko dowiedzieć. Dostęp do swoich wyników masz w panelu pacjenta w internecie i wszystko co badają na miejscu masz po maks godzinie. np betę :). Embriolodzy cię informują następnego dnia ile komórek się zapłodniło i jeśli sobie życzysz, to dzwonią codziennie informując jak idzie... zawsze możesz zadzwonić do położnych, dziewczyny są bardzo pomocne i możesz nawet poprosić o konsultację z lekarzem, oddzwoni do ciebie tego samego dnia (gratis ;))
Ale mają swoje wady. Ja naprawdę poważnie się zastanawiam czy ostatnie 2 zarodki będę transferowała u nich.

U nas to duzo pomogła refundacja. No, ale i tak dwie procedury bez KD to jak jedna z KD. A co do zera. To z mojej procedury udanej mieliśmy tylko jeden zarodek, żadnych mrożonych zarodków. Teraz zaczynamy od początku. I co? Tez noc już trzy transfery za mną i dooopa tez ZERO. Z drugiej strony jeszcze masz zarodki i to ładne:-)
Wiem kate, ale mam też wszystkiego dosyć i męża nieczułego egoistę i dupka 😢
Myślałam, że przerwa będzie parę miesięcy, ale teraz już zastanawiam się czy podejdę jeszcze w tym roku... Może prędzej będzie rozwód niż transfer...
Tyle dobrego, że powiedział, że podpisze wszystko co będę chciała...

reklama
Ja piee.. E dlaczego jest zawsze coś... Zawsze pod górkę.... Mam dosc.... W przyszłym tygodniu mam miec wizytę przed transferem a jak na złość nie ma miejsc 😭😭😭😭 lekarz na urlopie teraz i dupa nie wiem co robić 😭😭😭😭😭 owszem mogę się zapisać do innego ale nie chce 😭😭😭 nie mam sumienia teraz dzwonić do lekarza jak on na urlopie, dopiero w poniedziałek będę mogła się z nim skontaktować. Babka na infolini powiedziała aby próbować codziennie może się zwolni miejsce. I jak człowiek ma się nie denerwować 😭😭😭😭

Do góry