Mało tegp progesteronu. Masz jakiś co nie wychodzi w krwi ?Dzisiejsze wyniki po 48h od pierwszej bety:
Bhcg 183, przedwczoraj było 62
Progesteron 9,9
Tsh 0,64
W klinice mówią, że bardzo ładny przyrost i że wszystkie wyniki w normiekolejna beta w piatek
reklama
Super wiadomości!!Jestem po USG. Dziś 22 dpt i kochane widziałam pikajacy punkcik ❤ 140 uderzeń na minutę szok! Tak ciężko mi uwierzyć. Wiem, że jeszcze daleka droga przede mną, ale jak widać to się udaje! Jak to lekarz mowil na ten czas ciąży jest dobrze, a nawet bardzo dobrze Trzymam kciuki za Was wszystkie ❤
Gonia0605
Fanka BB :)
Oby tylko się w końcu udało...przykro mi. Kwoty zawrotne. Ja jeszcze do 70 tysięcy chyba nie dobiłam . Dziś idę do profesorka i zobaczymy czy będę się jeszcze stymulować... refundacji już brak więc sporo kasy będzie kosztować mnie to całe przedsięwzięcie
Gonia0605
Ja myślałam o tym... Dla mnie nie musiałoby byc moje dziecko biologicznie, chętnie adoptowałabym... Niestety mój mąż się nie zgadza...Dziewczyny czy przychodziły Wam do głowy myśli o adopcji? Ja rozważałam to jeszcze nie dawno tym bardziej że nasi znajomi dostali 5 miesięcznego chłopca.
Poza tym dużo słyszałam od znajomych, że procedury adopcyjne w tym kraju mogą zniechęcić nawet najwytrwalszych...
Gonia0605
Niby tak, ale najładniejsze już poszły...Wiesz czasem udaje się pierwszy a czasem ostatni transfer. Pytanie kiedy wylosujesz ten dobry zarodek. Jak któraś z dziewczyn będzie miała transfer i urodzenie dziecka przy każdym transferze to stwierdzę, ze to nie możliwe! Nawet w naturze tak nie ma. Jakoś z jednej procedury na 6 zapłodnionych komórek i ileś tam zarodków rzadko rodzi się dwójka dzieci. A raczej norma jest jedno o ile w ogóle. Kiedyś zapładniali 15 komórek to z tego mogła być dwójka dzieci nawet trójka tym bardziej, ze zdrowsze pary podchodziły do IVF. Bo sama metoda miała mnóstwo ograniczeń. Ale tobie jakieś ładne zarodki zostały :-)
Ja wiem, że ocena jest na moment zamrożenia i ten ładny może za chwilę przestać się rozwijać, a wolniejszy nagle wystrzelić... Ale tak trudno mieć nadzieję po tylu nieudanych próbach... I każde następne rozczarowanie boli o wiele bardziej...
Gonia0605
To w sumie masz statystykę podobnie do mnie, tylko inna kolejność.... Ja miałam pierwszą betę dodatnią i przy czwartym transferze troszkę drgnęła... Drugi, trzeci i piąty transfer nicjeden niedrożny, nasienie było w miarę dobre (ale jeszcze raz zbadamy dla pewności). Laparoskopia i histeroskopia zrobiona, wszystko w porządku. 3 razy beta zero, raz 8, i teraz 31
Chociaż przyczyny zupełnie inne...
Gonia0605
Przy powtarzających się niepowodzeniach i po 35 r.ż. chętniej dają dwa...To sama możesz zadecydować czy weźmiesz 2 czy 1 ?! Mój profesorek jest przeciwny podawaniu więcej niż 1 zarodka....
No, ale jakie ty masz teraz te zarodki? Jakie maja oznaczenia?Niby tak, ale najładniejsze już poszły...
Ja wiem, że ocena jest na moment zamrożenia i ten ładny może za chwilę przestać się rozwijać, a wolniejszy nagle wystrzelić... Ale tak trudno mieć nadzieję po tylu nieudanych próbach... I każde następne rozczarowanie boli o wiele bardziej...
U mnie pierwszy transfer jak wróciłam z nadzieja po drugie dziecko (35l) podali dwa zarodki. Jakoś się nie zastanawiali nad jednym. Przy FET lekarz mnie namawiał, żeby jeden wziąć bo dwa to duzo. No i zgłupiałam ;-) teraz biorę dwa. Szanse na bliźniaki są tak niskie w moim przypadku, ze i trzy mogłabym wziąć ;-))) a tak serio myslalam, żeby wszystkie trzy wziąć wtedy i się nie męczyć już. Nie dźwigać tego napięcia - uda się nie uda.Przy powtarzających się niepowodzeniach i po 35 r.ż. chętniej dają dwa...
reklama
Hej! Ja po podglądzie:
Na jednym jajniku 4 pecherzyki 18-22mm + jeden pęcherzyk 14-16 mm
Na drugim jajniku 3 pecherzyki 12 mm
W sobota punkcja. Zdecydowałam się na IMSI, chociaż kręcił mi nosem, ze to ma sens jak jest problem z plemnikami, ale trudno, uparłam się, niech wybiorą chociaż najlepszej klasy pod względem morfologii.
Sram w gacie.
Na jednym jajniku 4 pecherzyki 18-22mm + jeden pęcherzyk 14-16 mm
Na drugim jajniku 3 pecherzyki 12 mm
W sobota punkcja. Zdecydowałam się na IMSI, chociaż kręcił mi nosem, ze to ma sens jak jest problem z plemnikami, ale trudno, uparłam się, niech wybiorą chociaż najlepszej klasy pod względem morfologii.
Sram w gacie.
Podziel się: