reklama
Mój też nie chce się zgodzićspróbuję jeszcze negocjować ale strasznie uparty..To sama możesz zadecydować czy weźmiesz 2 czy 1 ?! Mój profesorek jest przeciwny podawaniu więcej niż 1 zarodka....
Przykro mi strasznieale Kochana najważniejsze że są 2 i oby były to te szczęśliwe dające największe szczęściePobrali 15, zapłodnili 11 i 9 doszło do 3 doby. Do 5 juz tylko 2
No ja jestem bardzo ciekawa co z ta ustawa... A ciekawe skąd jej fundacja nedzie miala kase na finansowanie ivf?
Ciekawe czy ta fundacja M. Rozenek faktycznie ruszy. Podobno ma pomagać finansować in vitro. Oby się pospieszyli bo za obecnych rządów może się szybko okazać że ich działalność to współudzial w zorganizowanej grupie przestępczej
nieagatka
Fanka BB :)
Są kraje gdzie prawie 60latki robią...Do śmierci to na pewno nie bo wątpię by in vitro 70 latce robili..
nieagatka
Miałaś badanie na cytomegalie?Dziewczyny potrzebuje porady, w szczególności może @annemarie, @Aduś16, @kate_p7 cos podpowiedzą, choć na każda z Was liczę, może macie jakiś pomysł dlaczego tak się stało... Jestem po in vitro, pierwszy transfer biochemiczna, teraz doszłam 20 tc i okazało się, że serduszko nie bije, płód obumarły, jutro idę do szpitala... Brałam za drugim razem steryd metypred i zastrzyki acoffil, czy one mogły spowodować, że zarodek był wadliwy genetycznie, ale przez to leczenie tak długo wytrwał? Miałam też krwiaka podkosmówkowego przy ujsciu szyjki macicy, niby miał takie położenie, że nie powinien zagrażac i później się sukcesywnie zmniejszał. Zrobimy badanie genetyczne płodu tylko boję się, że może nic nie wyjść i co dalej... Na teście pappa było wszytko ok. Wiem, że tam tylko sprawdzają cześć wad. Transferowana miałam blastocyste 4.2.1, teraz nie wiem czy przy kolejnej procedurze nie badać zarodkow. Podpowiedzcie coś...
Bardzo, bardzo mi przykro...
annemarie
Accofil to granocyty,immunologia na brakujace Kiry i brak implantacjiMi to wyglada na problemy z krzepliwością robiłaś mutacje MTHFR, leiden itp? Jeżeli robiłaś papa wszystko powinno być genetycznie z zarodkiem ok. Ja bym poszła w kierunku mikrozakrzepow. Nie wiem co to ten accofil to heparyna? Moim zdaniem powinnaś mieć heparynę. Wiesz to tez może być tak, ze była jakaś wada serca z dlatego jest smierć łóżeczkowa u dzieci tez. Zarodek był ładny, papa tez, macie konflikt serologiczny z mezem? Chlamydie zrobiona? Jeżeli ciąża przebiegała dobrze to raczej mikrozakrzep, albo pech. Czasem dopiero po urodzeniu widać różne trudności z jakimi będą się zmagały dzieci a niektóre nie maja szansy być po drugiej stronie brzucha. Bardzo mi przykro, daj sobie czas na żałobę. Dziewczyny napewno coś podpowiedzą więcej. Mocno przytulam.
JestemMama!
Wiecie co, nie poddaje się walczę do póki starczy mi sił, a już mam ich niewiele postanowilam właśnie z mężem ze jedziemy do Częstochowy, pomodlić się, poprosić Matkę Boska o cud. Będę robić wszystko aby z tych 2 była ciaza i maleństwo zrobię wszystko co w mojej mocy. Będę łykała wszystkie możliwe witaminy jadła niezliczoną ilość ananasa i orzechów (ponoć pomaga ) musi się udać. Wypłakałam się porozmawiałam z mężem i startuje do tej nierównej walki i mam nadzieję będzie to walka która wygram
Liliana87
Ja mam mutacje PAI i dwie mutacje MTHR. Dostałam do transferu heparynę 0.6 i lekarz odstawil. mi ją w 8tc z powodu krwawień. Nie biore od tamtej pory nic na trombofilie, nawet acardu. Powiedział, bo też się naczytałam na forum,że będę musiała brać do końca pologu,że heparyna ma wpływ na utrzymanie ciąży na początku, natomiast potem nie ma kompletnie wpływu na rozwój ciąży, że lekarze ja podają, czy heparynę czy acard raczej profilaktycznie, mają takie odgórne zalecenia natomiast jasnych badań na ten temat nie ma. Powiedział też,że co druga kobieta ma te mutacje a nawet o tym nie wie. Ja myślę,że tutaj raczej była jakaś wadą serduszka niestety ;(A jaka dawka heparyny może za mała była? Nie pamietam dokładnych dawek ale chyba 0.2 działa jak placebo bardziej, ukrwienie macicy jest lepsze, ale to może być za mało. Czasem kwas salicylowy jeszcze dodają bo ma inne działanie niż heparyna.
reklama
Słuchaj u mnie było jeszcze gorzej. Na 6 komórek zapłodnilo się tylko 3, w 3 dobie były 3 zarodki a w 5 dobie tylko jeden. Teraz ma 4,5 roku :-) nie wszystko stracone.Wiecie co, nie poddaje się walczę do póki starczy mi sił, a już mam ich niewiele postanowilam właśnie z mężem ze jedziemy do Częstochowy, pomodlić się, poprosić Matkę Boska o cud. Będę robić wszystko aby z tych 2 była ciaza i maleństwo ❤ zrobię wszystko co w mojej mocy. Będę łykała wszystkie możliwe witaminy jadła niezliczoną ilość ananasa i orzechów (ponoć pomaga ) musi się udać. Wypłakałam się porozmawiałam z mężem i startuje do tej nierównej walki i mam nadzieję będzie to walka która wygram
Podziel się: