reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A jaki powinien być estradiol i progesteron w ogóle? Bo patrzę ze co klinika to inne normy. A jak było u was? U mnie progesteron jest min 12 ale jednostek nie pamietam :-( a o estradiolu nic nie mówili oczywiście o krio mi chodzi;-)
Estradiol pow. 1000 (powyżej 3tys zmniejszają dawkę - nasza invicta)
Prog bezpiecznie pow. 20 (chociaż znam lekarza, ktory wymądrzał się, że i przy 8 jak ma się udać to wystarczy😉) Ale ja mu nie wierzyłam i zawsze podciągałam wyżej
Te cyfry to z 2/3dpt

Ostatnia edycja:
reklama
Niestety szansa jest 50/50 że się poprawi. Mój żre mięso na potęgę, a warzywa dziubie tylko. Ale nie dociera do niego, że warzywa są ważne, a mięsko trzeba ograniczyć. No i ma pracę stresująca, wychodzi czasem o 3 nad ranem z domu i wraca o 21 [emoji17] do tego remont domu, praca dodatkowa... Stres związany z poronieniami.. Urolog sugerował stres oksydacyjny. Myślę, że będziemy próbować do końca roku. W tym czasie przygotuję się do in vitro. Może schudnę parę kg. Zadbam o siebie... Pod koniec roku chciałabym najpóźniej albo być w ciąży albo w trakcie stymulacji.
Ale mój partner też musi się na to zdecydować. A narazie z tym ciężko. Ale zobaczymy. Nie ma co sie negatywnie nastawiać.
Ja to już jak zrozumiałam jak to działa przy in vitro, to nie robiłam takich planów typu kiedy chcialabym być w ciąży... Bo moje plany zawsze trafiał szlag, a życie toczylo się swoim rytmem. Lepiej planować to na co mamy wpływ, czyli tak jak piszesz, kiedy planujesz start stymulacji itp. A kiedy się uda, to już inna historia.
Rownie dobrze życie Cię może zaskoczyć za chwilę. Nie wiemy tego niestety😊

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekującym na wyniki i wizyty.

✊✊✊Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😊😊😊😘😘😘😘😘😘😘
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)😊😊😊😊
Będzie się działo 🥰🥰🥰🥰🥰

21.07. - histeroskopia @kate_p7
22.07. - punkcja @Kasiekt
22.07. - wizyta przed transferem @mary.m
22.07. - wizyta w trakcie stymulacji @olinka321
23.07. - wizyta w trakcie stymulacji @Natsnats
24.07. - histeroskopia @Ananasowa93
27.07. - BETA @Czarna1985

2020-07-30 nadzieja xxx - termin porodu ❤
2020-08-20 sandra777.12 - termin porodu ❤
2020-08-10 Dakita30 - termin porodu ❤
2020-08-25 candy - termin porodu ❤
2020-09-03 Nencia - termin porodu ❤
2020-09-28 E-lenna - termin porodu ❤
2020-10-04 Artemida90 - termin porodu ❤
2020-10-08 Liliana87 - termin porodu ❤
2020-11-02 Alicja90 - termin porodu ❤
2020-11-06 Netaskitchen - termin porodu ❤
2021-01-14 Curly89 - termin porodu ❤

@kate_p7 mocne ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ za bezproblemową histeroskopię i żeby ominęły Cię dolegliwości po narkozie 😘 daj znać jak poszło i czy coś znaleźli ✊

Estradiol pow. 1000 (powyżej 3tys zmniejszają dawkę - nasza invicta)
Prog bezpiecznie pow. 20 (chociaż znam lekarza, ktory wymądrzał się, że i przy 8 jak ma się udać to wystarczy😉) Ale ja mu nie wierzyłam i zawsze podciągałam wyżej
Te cyfry to z 2/3dpt
U mnie w sumie nigdy nie bylo ze musi byc tyle i tyle, prg przy pierwszej weryfikacji " powinien byc powyzej 10" ,estradiol 3dpat(pierwsza weryfikacja) przy 300-400 byli zadowoleni.po pozytywnej becie ,E2 spokojnie 1000,prg 20-30,z zaznaczeniem ze ma die rozbujac jeszcze.

Tez tak czytałam ale przy pierwszej stymulacji taka jest maksymalna. Ja już miałam mega mocne stymulacje gonal f 300 plus 150 menopur i miałam 8 i 7 komórek ( 2 razy takie dawki) i tylko jeden transfer z jedna blastocysta wiec lekarz powiedział, ze taka zastosujemy żeby coś wycisnąć ze mnie...ja się bardziej boje, ze za mała dawka i nic nie wyciśniemy niż ze za dużo...No ale to lekarz zadecydował.
A co ja mam piwiedziec mam tylko 4 pecherzyki🥺

reklama
Do góry