reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A jaki powinien być estradiol i progesteron w ogóle? Bo patrzę ze co klinika to inne normy. A jak było u was? U mnie progesteron jest min 12 ale jednostek nie pamietam :-( a o estradiolu nic nie mówili oczywiście o krio mi chodzi;-)
Estradiol pow. 1000 (powyżej 3tys zmniejszają dawkę - nasza invicta)
Prog bezpiecznie pow. 20 (chociaż znam lekarza, ktory wymądrzał się, że i przy 8 jak ma się udać to wystarczy😉) Ale ja mu nie wierzyłam i zawsze podciągałam wyżej
Te cyfry to z 2/3dpt

Ostatnia edycja:
reklama
Niestety szansa jest 50/50 że się poprawi. Mój żre mięso na potęgę, a warzywa dziubie tylko. Ale nie dociera do niego, że warzywa są ważne, a mięsko trzeba ograniczyć. No i ma pracę stresująca, wychodzi czasem o 3 nad ranem z domu i wraca o 21 [emoji17] do tego remont domu, praca dodatkowa... Stres związany z poronieniami.. Urolog sugerował stres oksydacyjny. Myślę, że będziemy próbować do końca roku. W tym czasie przygotuję się do in vitro. Może schudnę parę kg. Zadbam o siebie... Pod koniec roku chciałabym najpóźniej albo być w ciąży albo w trakcie stymulacji.
Ale mój partner też musi się na to zdecydować. A narazie z tym ciężko. Ale zobaczymy. Nie ma co sie negatywnie nastawiać.
Ja to już jak zrozumiałam jak to działa przy in vitro, to nie robiłam takich planów typu kiedy chcialabym być w ciąży... Bo moje plany zawsze trafiał szlag, a życie toczylo się swoim rytmem. Lepiej planować to na co mamy wpływ, czyli tak jak piszesz, kiedy planujesz start stymulacji itp. A kiedy się uda, to już inna historia.
Rownie dobrze życie Cię może zaskoczyć za chwilę. Nie wiemy tego niestety😊

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekującym na wyniki i wizyty.

✊✊✊Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😊😊😊😘😘😘😘😘😘😘
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)😊😊😊😊
Będzie się działo 🥰🥰🥰🥰🥰

21.07. - histeroskopia @kate_p7
22.07. - punkcja @Kasiekt
22.07. - wizyta przed transferem @mary.m
22.07. - wizyta w trakcie stymulacji @olinka321
23.07. - wizyta w trakcie stymulacji @Natsnats
24.07. - histeroskopia @Ananasowa93
27.07. - BETA @Czarna1985

2020-07-30 nadzieja xxx - termin porodu ❤
2020-08-20 sandra777.12 - termin porodu ❤
2020-08-10 Dakita30 - termin porodu ❤
2020-08-25 candy - termin porodu ❤
2020-09-03 Nencia - termin porodu ❤
2020-09-28 E-lenna - termin porodu ❤
2020-10-04 Artemida90 - termin porodu ❤
2020-10-08 Liliana87 - termin porodu ❤
2020-11-02 Alicja90 - termin porodu ❤
2020-11-06 Netaskitchen - termin porodu ❤
2021-01-14 Curly89 - termin porodu ❤

@kate_p7 mocne ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ za bezproblemową histeroskopię i żeby ominęły Cię dolegliwości po narkozie 😘 daj znać jak poszło i czy coś znaleźli ✊

Estradiol pow. 1000 (powyżej 3tys zmniejszają dawkę - nasza invicta)
Prog bezpiecznie pow. 20 (chociaż znam lekarza, ktory wymądrzał się, że i przy 8 jak ma się udać to wystarczy😉) Ale ja mu nie wierzyłam i zawsze podciągałam wyżej
Te cyfry to z 2/3dpt
U mnie w sumie nigdy nie bylo ze musi byc tyle i tyle, prg przy pierwszej weryfikacji " powinien byc powyzej 10" ,estradiol 3dpat(pierwsza weryfikacja) przy 300-400 byli zadowoleni.po pozytywnej becie ,E2 spokojnie 1000,prg 20-30,z zaznaczeniem ze ma die rozbujac jeszcze.

Tez tak czytałam ale przy pierwszej stymulacji taka jest maksymalna. Ja już miałam mega mocne stymulacje gonal f 300 plus 150 menopur i miałam 8 i 7 komórek ( 2 razy takie dawki) i tylko jeden transfer z jedna blastocysta wiec lekarz powiedział, ze taka zastosujemy żeby coś wycisnąć ze mnie...ja się bardziej boje, ze za mała dawka i nic nie wyciśniemy niż ze za dużo...No ale to lekarz zadecydował.
A co ja mam piwiedziec mam tylko 4 pecherzyki🥺

reklama
Do góry