reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ile bierzesz e2?
Bete masz w kosmos,cicho wroze ci blizniaki😍😍,prg jest ok E2 do podciagniecia,dlatego pytam ile bierzesz.

Cudnie jest❤❤❤❤❤
A jaki powinien być estradiol i progesteron w ogóle? Bo patrzę ze co klinika to inne normy. A jak było u was? U mnie progesteron jest min 12 ale jednostek nie pamietam :-( a o estradiolu nic nie mówili oczywiście o krio mi chodzi;-)

reklama
Tez tak czytałam ale przy pierwszej stymulacji taka jest maksymalna. Ja już miałam mega mocne stymulacje gonal f 300 plus 150 menopur i miałam 8 i 7 komórek ( 2 razy takie dawki) i tylko jeden transfer z jedna blastocysta wiec lekarz powiedział, ze taka zastosujemy żeby coś wycisnąć ze mnie...ja się bardziej boje, ze za mała dawka i nic nie wyciśniemy niż ze za dużo...No ale to lekarz zadecydował.
Dobrze kombinuje. :) masz go na refundację? Ja niestety nie do tego ciężko go w aptekach dostać.. Dziś będę kombinować jak z 72 wycisnąć 12 dawkę.. Rozpracowalas jak podać częściową dawkę z pena? A ile waży jak mogę zapytać, bo to rzekomo też do wagi się dobiera? Czytałam angielskie opracowania że łączą go z Menopurem a wg lekarza z Invicta z niczym się go nie łączy bo to jest lek syntetyczny w przeciwieństwie do Menopuru uzyskiwanego z moczu..

Dobrze kombinuje. :) masz go na refundację? Ja niestety nie do tego ciężko go w aptekach dostać.. Dziś będę kombinować jak z 72 wycisnąć 12 dawkę.. Rozpracowalas jak podać częściową dawkę z pena? A ile waży jak mogę zapytać, bo to rzekomo też do wagi się dobiera? Czytałam angielskie opracowania że łączą go z Menopurem a wg lekarza z Invicta z niczym się go nie łączy bo to jest lek syntetyczny w przeciwieństwie do Menopuru uzyskiwanego z moczu..
Ja wazę 60 kg. Ale wydaje mi się, ze to dobrał ze względu na AMh ( 1,33) a wcześniej miałam 1,89 i 1,59 po stymulacjach oczywiście spadło. I słabo odpowiadałam bo połowa pęcherzyków była nie dojrzała. A ustawia się ten lek tak samo jak gonal f, przekręcasz na dawkę jaka masz mieć podaną na gorze pena. Tez mam 72 pena, mam ostatnia stymulacje na refundację. Ja kupuje w Novum w aptece, bo tez się bałam, ze w Krakowie będzie ciężko z dostaniem go i wolałam nie ryzykować

Ja wazę 60 kg. Ale wydaje mi się, ze to dobrał ze względu na AMh ( 1,33) a wcześniej miałam 1,89 i 1,59 po stymulacjach oczywiście spadło. I słabo odpowiadałam bo połowa pęcherzyków była nie dojrzała. A ustawia się ten lek tak samo jak gonal f, przekręcasz na dawkę jaka masz mieć podaną na gorze pena. Tez mam 72 pena, mam ostatnia stymulacje na refundację. Ja kupuje w Novum w aptece, bo tez się bałam, ze w Krakowie będzie ciężko z dostaniem go i wolałam nie ryzykować
No to ja mam podobną wagę ale amh jeszcze niższe.. Ostatnio nie równo rosły pęcherze na 300 i 225 Menopur ale nie miałam nie dojrzałych. Powiedział że 12mgr to największa jaka się zaleca żeby nie pogorszyc jakości przy stymulowanie za dużymi dawkami.. Zobaczymy co z tego będzie.. Rekovelle jest rzekomo silniejszy niż Menopur..

No to ja mam podobną wagę ale amh jeszcze niższe.. Ostatnio nie równo rosły pęcherze na 300 i 225 Menopur ale nie miałam nie dojrzałych. Powiedział że 12mgr to największa jaka się zaleca żeby nie pogorszyc jakości przy stymulowanie za dużymi dawkami.. Zobaczymy co z tego będzie.. Rekovelle jest rzekomo silniejszy niż Menopur..
To Ty mąż jeszcze gonapeptyl dodatkowo? Ja nie mam nic tylko ten jeden lek. Czytalam teraz na angielskiej stronie, ze do 24 gramów maksymalnie można w zależności jak się stymulowało w pierwszym cyklu, to 12 mg to max dla pierwszej stymulacji. U mnie lekarz chyba założył, ze od razu potrzebuje większa dawkę bo na poprzednich stymulacjach niezbyt reagowałam a miałam mega dawki.

reklama
My tylko straciliśmy czas na suplementy, badania i leczenie mojego męża... Chyba ze e 2 lata w sumie... Może gdybyśmy się wcześniej zdecydowali na in vitro, nie bylibyśmy z wielkim niczym teraz [emoji22]
U mojego M witaminki i inne specyfiki na receptę nie zadziałały [emoji25]
Nie wiem czy u nas tez jest sens, bo mimo ze lekarz mówi żeby próbować naturalnie, to ja już całkiem straciłam nadzieje, ze np nie tak kiedyś nie napiłam się lampki wina, bo może zaskoczyłam, przez tyle lat już mi odeszły wszelkie nadzieje. Moj mąż nie jest przeciwny invitro, tylko ja go trochę chciałam podrasować, nawet do invitro, ale na ile to skuteczne, to nie wiem... parametry się poprawiły, na ilość na pewno i ruchliwość, ale tym razem nie badaliśmy czy na jakość.
Pierwsza procedura za nami, jeśli druga się uda, to pewnie powiem ze Profertil pomógł, jeśli nie to ze o du.pe to rozbić [emoji23][emoji6]
Niestety szansa jest 50/50 że się poprawi. Mój żre mięso na potęgę, a warzywa dziubie tylko. Ale nie dociera do niego, że warzywa są ważne, a mięsko trzeba ograniczyć. No i ma pracę stresująca, wychodzi czasem o 3 nad ranem z domu i wraca o 21 [emoji17] do tego remont domu, praca dodatkowa... Stres związany z poronieniami.. Urolog sugerował stres oksydacyjny. Myślę, że będziemy próbować do końca roku. W tym czasie przygotuję się do in vitro. Może schudnę parę kg. Zadbam o siebie... Pod koniec roku chciałabym najpóźniej albo być w ciąży albo w trakcie stymulacji.
Ale mój partner też musi się na to zdecydować. A narazie z tym ciężko. Ale zobaczymy. Nie ma co sie negatywnie nastawiać.

Do góry