reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mądrze do tego podchodzisz😊widać że doświadczenie na własnej skórze zebrane. To prawda z tym początkowym podejściem. Też takie miałam. Zaliczylam zalamanie po pierwszym nieudanym transferze, potem trafiłam tu i poznałam wiele osób od których zaczęłam dowiadywać się wielu rzeczy.Resztę przerobilam na sobie. Bardzo Ci życzę, żeby się udało ✊✊✊
😘

Wiem, sama uważam, że metryka nie oddaje mojego wieku, jestem zdecydowanie młodsza:) Z drugiej strony wytoczyłem armaty bo znam statystyki i chciałam sobie pomoc.
Podejście „musi się udać” miałam jeszcze przy staraniach naturalnych, na monitoringu cyklu gdy nie wychodziło i wtedy miałam myślenie, aż wstyd to pisać, zrobię sobie in vitro to się uda...między mną z tego czasu a teraz jest przepaść.
Nie wiem, może za bardzo uwierzyłam w immunologie przy tym podejściu i zgubiłam po drodze zdrowy rozsądek, ze przecież to nie musi być gwarancja sukcesu.
Z drugiej strony jestem umysł ścisły wiec szukam jak mogę pomoc.
Niemniej jednak bardzo dziękuje za Twoje zaangażowanie i pomoc😘
Co wy z tym wiekiem dzisiaj. Wiadomo im komórki starsze tym troszkę gorzej ale pełno kobiet zachodzi w ciążę po 35 roku życia..Jeśli AMH jest dobre, produkujesz sporo komórek to już połowa sukcesu. Dlatego zapłodnić można wszystkie. Ja w wieku 39 lat pyk i ciąża z pierwszego transferu. Jeszcze mam jeden zarodek. Można napisać że miałam szczęście w losowaniu, bo to tak troszeczkę wygląda. Mój lekarz stwierdził że owszem muszę zapłodnić około 8-9 komórek aby mieć podobną szansę jak kobieta poniżej 35 roku życia (gdzie zapładniają 6 komórek).
Wszystko to są tylko statystyki. Najważniejsze dlaczego para nie może tej ciąży uzyskać i ile lat się stara. Czy zdiagnozowana jest przyczyna niepłodności? Zupełnie inaczej rokuje niedrożny jajowód w porównaniu np. zaawansowana endometriozą co rzeczywiście w połączeniu z wiekiem kobiety może rokować już gorzej. Najważniejsze trzeba próbować.

Jeszcze mam jedno pytanie, czy któryś z Panów u Was jest po Tese?! 🧐
No to jesteśmy w podobnym wieku, ja mam 36, moj mąż tez ma słabe nasienie, poniewaz ma zylaka powrózka, ale plemnikow jest na tyle, ze nie trzeba było punkcji, chociaż jedna procedura i dupa. U mnie do tej pory nic nie wyszło, po wielu badaniach, wiec chyba faktycznie te plemniki lub może immunologia jeszcze 🤔
Dlaczego chcesz już się poddać, Kochana wszystko przed Tobą, przecież młoda jestes🙂, a męż brał coś na poprawe? Moj brał Profertil i jest duża poprawa 😉

Dziewczyny powiedzcie mi czy do kriotransferu jakoś specjalnie trzeba się przygotować?? Niby mam jeszcze trochę czasu ale chciała bym zrobić wszystko co w mojej mocy aby mieć. Większe szanse na powodzenie.

No to jesteśmy w podobnym wieku, ja mam 36, moj mąż tez ma słabe nasienie, poniewaz ma zylaka powrózka, ale plemnikow jest na tyle, ze nie trzeba było punkcji, chociaż jedna procedura i dupa. U mnie do tej pory nic nie wyszło, po wielu badaniach, wiec chyba faktycznie te plemniki lub może immunologia jeszcze 🤔
Dlaczego chcesz już się poddać, Kochana wszystko przed Tobą, przecież młoda jestes🙂, a męż brał coś na poprawe? Moj brał Profertil i jest duża poprawa 😉
Brał profertil , Lkarnityne, testosteron, tamoxifen... o raczej tak średnio wszystko to działało...

Kochane ja mam pytanko bo w poniedziałek kasę na ten wymaz na COVID. I nie wiem jak się przygotować? Myć zęby normalnie? Jakoś przepłukać gardło i czy mogę coś jeść wcześniej czy trzeba jechać tak na surowo ?? Podpowiedzcie bo chce dzisiaj z teściowa drinka wypić ale nie wiem czy mogę ?? [emoji6][emoji6]
Możesz normalnie z marszu podchodzić. Nie musisz być na czczo, żeby myj normalnie, żyj jak gdyby nigdy nic. Nie ma żadnych wytycznych.

reklama
Do góry