reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W ciąży progesteron będzie narastal nie zależnie od suplementacji bo jest produkowany przez ciało żółte żeby podtrzymać ciążę. Po to się go też podaje przy IVF gdzie już przy podaniu zarodka powinien to być teoretyczne 5 dzień ciąży (jeśli podany był zarodek 5 dniowy) progesteron 17 na początek jest dobry.
Co do błędu w laboratorium to raczej mało prawdopodobne. Jeśli beta HCG spada to raczej nie ma szans na rozwój prawidłowej ciąży.
A kłucie czy ból w okolicy jajnika to może być np. spowodowany tym że jest tam też torbiel czynnosciowa lub po prostu taka odpowiedź organizmu na spadający poziom hormonów.
Wiem że teraz to marne pocieszenie ale to że beta HCG było dodatnie to bardzo dobrze wróży na przyszłość i daje szansę że następnym razem się uda.
To nie jest marne pocieszenie, to plaster na moje krwawiące serce i miód na me uszy. Dziękuję.

reklama
W ciąży progesteron będzie narastal nie zależnie od suplementacji bo jest produkowany przez ciało żółte żeby podtrzymać ciążę. Po to się go też podaje przy IVF gdzie już przy podaniu zarodka powinien to być teoretyczne 5 dzień ciąży (jeśli podany był zarodek 5 dniowy) progesteron 17 na początek jest dobry.
Co do błędu w laboratorium to raczej mało prawdopodobne. Jeśli beta HCG spada to raczej nie ma szans na rozwój prawidłowej ciąży.
A kłucie czy ból w okolicy jajnika to może być np. spowodowany tym że jest tam też torbiel czynnosciowa lub po prostu taka odpowiedź organizmu na spadający poziom hormonów.
Wiem że teraz to marne pocieszenie ale to że beta HCG było dodatnie to bardzo dobrze wróży na przyszłość i daje szansę że następnym razem się uda.
No nie do konca,bo to o czym piszesz to ciaza na cyklu naturalnym ,ciaze na cyklu sztucznym nie maja owulacji,nie ma owulacji nie ma cialka zoltego,proste.Dlatego tak wazne jest branie progesteronu.Lozysko zaczyna wydzielac progesteron od okolo 10-12 tc,do tego xzasu pozostaje BRAC😅.

Wogole jak nadrobie 10 stron i juz jestem na bierzaco to mam kolejne 10 🙈🙈🙈😅

Dziewczyny, wczoraj na wkładce była kuwa jasno różowa plamka zmieszaną z tabletką 😱😱😱. Trochę boli mnie po lewej stronie coś, chyba jajnik, no ja pierdziulę, chyba okres dostanę 😢. Ma niby za 1, 2 dni przyjsc. Dziś rano na aplikatorze też było trochę jasnoróżowego🙁 A jak dostanę okres to nie robić bety, bo bez sensu nie?

reklama
Do góry