reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam do Was pytanie

Czy po tych wszystkich hormonach nie czujecie, że się trochę zaokrągliłyście?!

Bo ja już nie wiem na co mam zrzucić, że guzik w spodniach mnie ciśnie....🤣😂
Sure. Chyba zależy od organizmu, ale nie przejmuj się tym zupełnie. Niech się uda to bedziesz mieć gdzieś extra kilogramy😘✊
Ja przy pierwszej stymulacji przytyłam parę kilo. Teraz przy drugiej juz chyba nie bardzo, może z kilogram.

reklama
Moich przemyśleń ciąg dalszy w związku z czym poszukuje informacji:
1. Czysta i niemalże niemożliwa teoria, ale czy gdyby pomylili się w laboratorium, i jednak beta nadal by rosła, czy odstawienie leków wykończyło by ciążę?
2. Dopiero wczoraj dopytałam że jak w piątek beta była 83, to progesteron wynosił 17. Czy to nie było za mało? Estradiol chyba 119 ale nie jestem pewna
3. Dlaczego jajniki mnie kłują? W zasadzie mocniej od dzisiaj
Ja też mam wrażenie że jajniki mnie kłują.... A na pytania nie znam odpowiedzi 😒

Wiem, że jesteś ze mną ❤ Bardzo bym chciała zeby sie udało, ale problem w tym niestety, że wcale nie musi sie udać. I dlatego muszę mieć jakąś alternatywę, coś w co mogę dalej wierzyć, że mi pomoże,czyli ten accofil. Dobra, nie dołujemy się❤ dziś muszę sobie zaparzyć moje ziólka żeby w końcu na kibelek iść
Moja babcia zalewala suszone sliwki okolo 2-3 sztuk goraca woda i cieple wypijala i jadla te owoce no i potem zalatwianie sZlo latwo czasem az przegonilo

A mnie nasuwa się pytanie czy przyjmowanie tabletek przeciwhistaminowych może wpływać na efekt transferu? Boja te leki odstawiłam 2tyg przed transferem...

1. Czysta i niemalże niemożliwa teoria, ale czy gdyby pomylili się w laboratorium, i jednak beta nadal by rosła, czy odstawienie leków wykończyło by ciążę?
2. Dopiero wczoraj dopytałam że jak w piątek beta była 83, to progesteron wynosił 17. Czy to nie było za mało? Estradiol chyba 119 ale nie jestem pewna
Beta spada??? Jakie to k**** niesprawiedliwe😪 Taki dobry miałaś wynik na początku 😪trzymasz się jakoś? Odstawienie leków na początku może spowodować niepowodzenie, to na bank. Dlatego odstawienie leków powinno być jak już nie ma szans i niektorzy lekarze nawet trochę za dlugo na te szansę czekają. Jak się wahasz to koniecznie powtarzaj. Zawsze lepiej o raz za dużo niż za mało. Kłucie jajników nie musi nic oznaczać, ale jak masz wątpliwości to usg też by mogło Cię upewnić co dokładnie jest i czy coś się nie dzieje złego.

Wpisz sobie w google "progesteron w ciąży normy" wyszukaj po grafice. Od razu pierwszy wykres. Wartość 17 jest całkiem ok. W 4 tygodniu ciąży średnio wynosi 20 ale rozstrzał jest bardzo duży. W ciąży zawsze miałam lekko poniżej średniej z tego wykresu i wszystko było ok.

Dziewczyny wybaczcie ale to zdjęcie to chyba najbardziej pojeb***a reklama invicty!!
Japrdl bo co autor miał na myśli robiąc to zdjęcie.
hmmm ogłaszam konkurs na „ co myśli przytulona do siebie para „
😔😔 czy tylko ja mam jakieś głupie skojarzenia ??

Załączniki

• F21F4E35-3BEE-4A90-AE5F-6C4396506EB2.png
    F21F4E35-3BEE-4A90-AE5F-6C4396506EB2.png
    217 KB · Wyświetleń: 115
Dziewczyny wybaczcie ale to zdjęcie to chyba najbardziej pojeb***a reklama invicty!!
Ta para biedna patrzy na ciążę i myśli czy kiedyś i nam się uda. Z racji tego że są rozmazani to widać są po przejściach . O to powyższe sobie pomyslalam. Rzeczywiście niezbyt udany produkt .

reklama
No chyba budżet promocyjny im się uszczuplił. Słabe. Trochę dziwne. Postaraj się nie przejmować. Coś jak z wynikami wyborów. Nie naprawimy tego durnego świata.
Wrzucam coś dla równowagi 😘

Załączniki

• FB_IMG_1585516254690.jpg
    FB_IMG_1585516254690.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 61
Do góry