reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zuzia2011 - u mnie nie ma opcji hiperki, bo mam bardzo niskie amh. Jakiś czas temu miałam 0,4. Teraz możliwe, że już mniej mam. W invimedzie nie stymulowali mnie Gonalem jeszcze, ale w poprzedniej klinice miałam dawki powyżej 200 ( nie pamiętam ile) plus jakieś inne zastrzyki i nic mi nie było. A protokół mam krótki.

Kinga - a no tak zapomnialam o tym AMH - u mnie bylo przed stymulacja wysokie to chyba dlatego az tak naprodukowalam. EEE wy to jednak tu niezle specjalistki jestescie. Krotki protokol - to ani sie obejrzysz a juz bedziesz testowac hihii - trzymam kciukasy zeby wszystko sie udalo:tak:

Ja juz wstalam po nocce - i jakas taka padnieta jestem, obiadek zjadlam wiec biore sie za nadrabianie ale chyba nie ma dzisiaj tak duzo;-)

Martaczki - fajnie ze kariotyp w porzadku

Martka - bardzo sie ciesze ze bole i krwawienie minely - jeszcze tylko ten katar i gardlo - duuuzo zdroweczka dbaj o was:tak:

Milagros - he he betka juz dodatnia - moze od lekow a moze to juz dzieciaczki - teraz moze byc tylko lepiej:) Trzymam kciuki

lili85 - witaj, ja wlasnie tak sobie pomyslalam jak twoja betka tak wypadla ze moze jednemu maluszkowi sie nie udalo przetrwac i stad taki wynik - trzymam kciuki za kolejna weryfikacje

Sylwia - oj ty to niezle przeszlas - no taki ten twoj organizm wyjatkowy;-) ale juz masz swoje babelki w brzuszku i od dzisiaj jestes w ciazy - wierze ze bedzie dobrze

Gotadora - piekny filmik:) A jak tam twoj mezus juz doszedl do siebie po super wiadomosciach???

Dziewczyny pomożcie :baffled: Ja z tą hiperką chyba zwariuje. Tak mnie wydęło, ze masakra. Jest mi już źle w kazdej pozycji. Nie mogę się całkowicie wyprostowac jak chodzę i chyba od tego już mnie plecy bolą. Jutro jade do dr i mam nadzieję, ze coś zaradzi. Bo to picie i leżenie g.... daje :-( Mam tak mega napięty brzuch jakby mi miała zaraz skóra pęknąć.

Oskaa kurcze a moze lepiej zadzwon do twojego lekarza bo to roznie - ja mialam hiperke ale od razu po transferze - nie moglam chodzic z bolu - kazali mi duzo pic no i dostalam zastrzyki na 10 dni to przeszlo... a i kazali polezec dwa dni ale pozniej mialam sie juz ruszac a nie lezec. u ciebie to troszke inaczej bo juz babelki sa w brzusiu ale moze jakas kroplowke albo cos ci podadza, do jutra w sumie niedaleko ale jesli sie bardzo zle czujesz nie ryzykuj

Oskaa wytrzymaj do jutra, na pewno lekarz coś pomoże!dasz radę!
A ja napisałam do tzw.specjalisty (na bocianie można zadać pytanie expertowi) opisałam moje bety i krwawienia, i mi odpisał,że prawdopodobieństwo poronienia jest niewielkie, ale możliwa jest ciążą pozamaciczna.Masz ci los...Wyczytałam,że bardziej na tą ciążę są narażone kobiety z niedrożnością jajowodów i generalnie osoby po in vitro.Tak się zastanawiam, bo moje zarodeczki pławiły się w EmbryoGelu przed podaniem, który miał pomóc im przykleić się do endometrium, to skoro się przykleiły, to co, miałyby możliwość przewędrowania gdzieś?Czy jest tu ktoś mądry w tym temacie???:confused2:

Martka273 - bywają różne przypadki. Ale powiedz mi po co się nakręcasz czytaniem o nich? Stresujesz się z tego powodu tylko, a tak nic to nie da. Proponuję zamiast czytania netu w tym temacie film relaksujący. Na mnie wpływają np. dobrze bajeczki i takowe polecam :-D

Oskaa - nie mam pojęcia co ci poradzić. A z tą wodą to pijesz naprawdę dużo? Żeby wypłukać organizm?

Milagors - super wyniki. A z objawami może być różnie. Raz są, a raz ich nie ma.

Sylwia_1985 - Ekstra, że wbrew przeciwnościom wszystkim masz swoje maleństwa z sobą już. Trzymam kciuki za to, żeby ładnie się wgryzły i zostały z tobą do końca 9 m-ca.

Gotadora - piekny filmik:) A jak tam twoj mezus juz doszedl do siebie po super wiadomosciach???

Zuzia :-) dziękuje ... jak tylko ma wolną chwilkę to do mnie dzwoni i pyta co u nas :-) i sms i że mam głaskać brzuszek od niego ... kołyskę jak obiecał tak nadal obiecuje,że nam zrobi :-) jejku dziewczyny to niesamowite - nie jestem sama :-) oczywiście mam stracha przed czwartkową betą, oby rosła prawidłowo

Oskaa jejku, jak Ty się męczysz, współczuje Ci tego, ja miałam kłopot po pierwszej stymulacji, więc wiem jak to może dokuczać, ale u mnie po Waszych opisach nie było jeszcze tak strasznie. Teraz miałam dwie tabletki dostinexu ( jedna, druga za tydzień) i czułam się dobrze, a estradiol miałam wysoki. Wytrzymaj do jutra, doktor na pewno zaradzi temu &&&&&&&& Oskaa mi kazano pić 3 litry wody

reklama
Gotadora - będziesz mieć piękną betkę. Nie denerwuj się kochana. Maluszki masz przebadane na maks, więc wszystko będzie dobrze. A propo jakie leki teraz bierzesz po transferze?

Kwiatuszekq20 - ja już niestety nie łapię się i tak i tak na ten program. Bo poniżej 0,5 amh odrzucają. Więc ja muszę sama sobie zapłacić i tak i tak. Ciut to niesprawiedliwe. No, a poza tym jak zwykle różne dziwne zasady wymyślili.

Do góry