reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej, jestem tu nowa :) szukałam "wsparcia" i chyba nigdzie nikt nie zrozumie tak dobrze jak inne "staraczki". W skrócie: jestem podczas pierwszej procedury :) 1 lipca miałam krio 3dniowego zarodka, nie miałam świeżego transferu ze względu na ryzyko hiperki (pobrali 16 komórek). Od 2 dpt mam bóle i kłucie jajników, bardzo bolące piersi. Dziś jest 8dpt i poza tym, że bolą piersi to wszystkie bóle brzucha, jajników minęły... wariuje już od tego analizowania i szukania objawów... 😢
Nie szukaj na siłę objawów, bo się wykończysz ;) Postaraj się nie myśleć o tym (tak, wiem, że to ciężko), czekaj spokojnie na betę. Trzymamy kciukaski ❤️

reklama
Dziewczyny jestem!!!!!!! R=Tel mi się rozladowal a bylam jeszcze z mama na zakupach ;) Ale JJJAJAAAAAAAA dzisiaj były w klinice... Jak wchodziłam do gabinetu to lekarz zrobil taka mine bo dzisiaj miałam tez mieć wynik po ostatnikm sraczingu i wycinku z endometrium. A on do mnie niestety jest bardzo zle !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mowi ze sa bakterii i to bardzo dużo !!!!!!!!!!!! Ze to jest tak przewlekle zapalenie ze tylko w 80% przy bardzo mocnej terapii antybiotykami i jakimiś dobrymi bakteriami będzie można to wyleczyć. Transref odwołany, ale jeszcze mnie zbadal i się zalamal bo tam piękne endometrium na 10 mm!!!!!! także z teym estriadolem to wiecie - o duu..pe rozczasc ;) On caly czas tlumaczyl w tym dc przed transferem straidol max do 400 - przecież nie będę się z nim klocic skoro takie piękne endo bo na 10 to chyba niezle co? No i poszedł mi zalatwic termin po antybiotykoterapii na następne krojenie a aj w tym czasie zostałam z pielegniarka i mowie do niej proszę mi pokazac ten wynik- mysle sobie zrobie sobie zdjecie i oczywiście będę czytac calymi nocami jakie mam szanse !!!! Ja patrze a tam dwie pierwsze litery mojego nazwiska imie takie same i pesel jakiś 85!!! - To nie moje wyniki!!!!!!!!!! On przyszedł a ja się tak smaialam ze az mi się ramiona trzesly - ten mnie chyba z 10 razy przepraszal!!!!! Mój wynik jest idealny wszystko ujemne ;) W przyszłym tygodniu transfer ;) I mam jakiś inny progesteron kotry musze szybko zamowic bo jest specjalnie pod in vitro i się lepeiej wchłania. Wysylam wam zdjęcia 12 dc endo 10 mm ;)
Ooooo matko toz to można jajko znieść 😂😂😂😂 najważniejsze ze wszystko ideolo ❤️ Kiedy zaczynasz progesteron kochana ? I chwal tu się szybko co to za wynalazek ten nowy prog ??

Niezłe masz przeboje! :D Ale oni też się nie popisali kurde z tymi wynikami, ja bym chyba z nerwów mu dowaliła coś...
Niiieeeeee my się uwielbiamy - nie o to chodzi oczywiście ale to nie jegow ina tylko rejestracji a jak ja przychodzę to on już wcześniej wszystko przegląda i spojzal tylko na wynik jaki mu przynieśli ;) Ale TAK diewczyny które sa tu dluzej wiedza ze takie przeboje to tylko ja chyba mam - a to jest i tak pikus przy tym co przeszłam ;) poza tym jak się kapnelam ze to nie moje wyniki i jestem zdrowa to bylam tak szczesliwa ze już tylko smiac się potrafiłam i to w glos ;) Swoja droga bardzo wspolczuje i dopiero do mnie doszło jakie dziewczyny maja niestety choroby ;(

Ooooo matko toz to można jajko znieść 😂😂😂😂 najważniejsze ze wszystko ideolo ❤ Kiedy zaczynasz progesteron kochana ? I chwal tu się szybko co to za wynalazek ten nowy prog ??
już napisałam Cyclogest 400 mg x 2, tak mialam zawsze luteinę 100 mg x 3 … i tez dawalo rade ale jak to mi przepisal to oczywiście nie odmowie ;) no i od jutra będę się kluc zapobiegawczo już fraxiparine ;)

Hej dziewczyny, ja jestem 7 dzień po transferze blastki. Nie wiem kiedy robić ten test ale się boje, że mi nie wyjdzie (to już drugi transfer, pierwszy nieudany). Dziś zauważyłam kropkę krwi.... i się stracham.

Trzymam kciukaski :)

Mocno

Mocno

Mocniej!

A zrobili Ci w końcu tę laparoskopię? Postawili diagnozę? Lekarz powiedział, że w moim przypadku robić teraz laparo jest ryzykowne, może to pomóc, ale może też przynieść szkody w postaci drastycznego obniżenia amh. Myśle też nad tym czy nie podejść do procedury, wszystkie uzyskane daj mi Boże zarodki zamrozić i później zająć się leczeniem endometriozy.

Mi robili tylko ze względu na ciąże pozamaciczną a endometriozy to mi w ogóle nikt nie diagnozował...

Jedynie co mi powiedział pewien lekarz to że nigdy nie urodzę - jaki on miły nie? może jednak miał racje...

Hej, jestem tu nowa :) szukałam "wsparcia" i chyba nigdzie nikt nie zrozumie tak dobrze jak inne "staraczki". W skrócie: jestem podczas pierwszej procedury :) 1 lipca miałam krio 3dniowego zarodka, nie miałam świeżego transferu ze względu na ryzyko hiperki (pobrali 16 komórek). Od 2 dpt mam bóle i kłucie jajników, bardzo bolące piersi. Dziś jest 8dpt i poza tym, że bolą piersi to wszystkie bóle brzucha, jajników minęły... wariuje już od tego analizowania i szukania objawów... 😢

Witamy :)

Rozgość się!

Trzymam kciuki za Twój transfer :)

Nie warto szukać bo się wykończysz. Spróbuj jakiegos relaksu - dobra muzyczka, wyjazd cokolwiek :)

Glukoza 89,5 mg/dl
po 1h 153,5 mg/dl
po 2 h 110,5 mg/dl

Insulina 11,9 µU/ml
po 1h 130,2 µU/ml
po 2 h 67,4 µU/ml

I bardzo interesowały go te problemy z zajściem w ciążę
Moje wyniki wyglądają następująco:
Glukoza 91 mg/dl
po 1h 181 mg/dl
po 2 h 152 mg/dl

Insulina 9,5 µU/ml
po 1h 63,1 µU/ml
po 2 h 78,4 µU/ml

Powiedział, że przy tych wynikach dieta i ruch powinny wystarczyć. Nie wiem czy go słuchać, bo 2 lata temu byłam na kilku wizytach u polecanej u mnie w mieście endokrynolog i ona przy podobnych wynikach przepisała mi metę 3 x 500... Oczywiście wdrożyłem to leczenie, ale czułam się tak koszmarnie, że odstawiłam tę dawkę i przeszłam na 500 XR raz dziennie do kolacji...

reklama
Do góry