reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

, da
A Ty Murawa tu nam oczu nie zamydlaj i gadaj co u ciebie??????????
Nie ma o czym, to nie gadam😉
Kokejne badania do dupy, czyli nic nowego 🤣🤣🤣
Brakuje mi w UJ kirów implantacyjnych.
Ale... Co nie zabije, to... Zdołuje😁😁😁
A serio nie poddaję się.
Niech Pasikonik coś wymyśli, Biere wszystko i jadymy z koksem😉
A kiedy co, nie pytaj. Ja już nie myślę o terminach, tylko o krokach do przodu😉

reklama
Gratulacje. Przyrost jest bardzo dobry.
Hej hej Kochana [emoji8] dzięki za pamięć [emoji8] a Ty tu nie miałaś wejść na forum dopiero w 6dpt?
Cześć wszystkim [emoji3526]
Nie jestem w stanie Was nadrobić. Gratuluję wszystkim, którym się udało! Za resztę trzymam kciuki [emoji1307][emoji8]
Zrobiłam sobie małą przerwę od forum. Czulam, że muszę się wyciszyć przed transferem. Dziś u mnie jest 9dpt i beta 142,5 [emoji3590] w 7dpt beta 35,7. Czy taki przyrost jest ok? Jakiś kosmicznie duzy mi się wydaje. Tak ciężko uwierzyć, że się jak na razie udało [emoji7]

, da
A serio nie poddaję się.
No co ty😢. Ale byłaś już u niego czy sama odczytała wyniki?

, da
A serio nie poddaję się.
Murawa a czy Twój romans z Paśnikiem trwa długo? ;) Ja wybieram się na pierwszą wizytę na koniec lipca, dopiero wtedy będę robić też badania, które zaleci. Czy dużo czasu zajęła mu diagnoza i dobranie leczenia? Dużo razy u niego byłaś?

Ja trochę to rozumiem. Ja bym się nie spieszyla. Wiem że łatwo się mówi i że narwy są bardzo duże. Jesli w macicy jest pecherzyk to najwazniejsze ze wiesz gdzie jest ciaza i nie ma ryzyka ciazy pozamacicznej. Ale jak ma byc serduszko to lepiej isc tak zeby ma 100%je zobaczyc a nie denerwowac sie i potem czekac na kolejne USG jeszcze nastepne dni. Ja na początku też miala trochę przebojów i w sumie żałuję że tyle nerwów mnie to kosztowało.
1.07 byłam pęcherzyk 7 mmm, a w pt. 03.07 zaczęły się krwawienia. Miałam usg w piątek ×2 i w pon. Pęcherzyk dalej był.
Wiem ,że bez sensu ale lekarze upieraja się, że już wtedy będzie wiadomo napewno. A niechce iść do pierwszego lepszego , bo nie wiem na kogo trafie i jaki będzie miał sprzęt;(. A stresu mi już dosyć

Mary a można wiedzieć jakie masz wyniki? Ja byłam na mecie 500XR przed pierwszym j drugim transferem, a później zrobiłam badania i lekarz powiedział, że nie muszę brać mety... Mój lekarz jest gin-endo.

Glukoza 89,5 mg/dl
po 1h 153,5 mg/dl
po 2 h 110,5 mg/dl

Insulina 11,9 µU/ml
po 1h 130,2 µU/ml
po 2 h 67,4 µU/ml

I bardzo interesowały go te problemy z zajściem w ciążę

reklama
Hej, jestem tu nowa :) szukałam "wsparcia" i chyba nigdzie nikt nie zrozumie tak dobrze jak inne "staraczki". W skrócie: jestem podczas pierwszej procedury :) 1 lipca miałam krio 3dniowego zarodka, nie miałam świeżego transferu ze względu na ryzyko hiperki (pobrali 16 komórek). Od 2 dpt mam bóle i kłucie jajników, bardzo bolące piersi. Dziś jest 8dpt i poza tym, że bolą piersi to wszystkie bóle brzucha, jajników minęły... wariuje już od tego analizowania i szukania objawów... 😢

Do góry