reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak i nie, napewno sprobujemy jeszcze raz, ale nie wiem co nalezaloby poprawic, tym razem pokladalam wielkie nadzieje w immunologii, bo to pierwszy raz z prednisolem i granocytami. Zapytam o ta aktywnosc skurczowa macicy, bo mysle ze u mnie moze byc z tym problem, bo caly czas na nospie jade. No i dla mnie wielka tragedia ze tak malo komorek mam po kazdej stymulacji. Do nastepnego razu musze kilka kg schudnac i porzadnie io przebadac, bo homa ir czasami wychodzil mi dobry a czasami nie bardzo.

Ile komurek masz po stymulacji przeważnie??

reklama
Ja czekam już pod labo. Ubrałam się w taka ładna zwiewną bluzeczkę bo chciałam być jak Lady, a tu pizga że szok. Gęsia skórkę mam nawet na paznokciach 😱. Do środka jeszcze nie wpuszczają i tak stoję jak głupia 🙄
A u nas slonce dzisiaj a ja ze wczoraj zmarzlam to dzisiaj tak ubralam sue jak na Syberie i zdycham🤪

Hej. Właśnie chodzę dość często bo w nocy byłam dziś 4 razy, ale dużo moczu nie oddaje. Właśnie nie wiem czy zwiększyć picie widy czy nie.
I dokładnie mam tak samo, bóle w nerkach i dziwne kolki. Noc była beznadziejna 😔
Spróbuj liczyć ile pijesz ile siusiasz. Najlepiej do kubeczka niestety. Ja ograniczyłam picie na 3 dni. 3 doba wyraźnie była lżejsza. Nie dano mi w szpitalu leków po prostu obserwowano a mój lekarz w ogóle uznał że nie ma potrzeby hospitalizacji bo nic złego się nie dzieje. Jednak jeśli będzie gorzej to pojedz na izbę przyjęć lub zadzwoń do lekarza.

😭 😭 😭 jade dzisiaj jak na sciecie do kliniki 😢😢😢 jestem przerazona tym estriadolem - w poprzednim cyklu jak bylam u swojego gina to miałam endometrium na 11 mm i tak zachwalal - co ze mna nie tak? A jajniki mnie tak dziwnie bola i czuje się tam taka jakby pelna… jeszcze transferu nie było a ja już nie mam do tego sily;( do tego biegam codziennie żeby ukrwic macice - no tylko niedziele odpuscilam. Nie wiem już komu ufac - NAPEWNO nie sobie !!!!
Hmmmm mam wrażenie że " zabawy" w lekarzy mogą nam zaszkodzić. Tylko nakręcamy się i zaczynamy się stresować bardziej.

Ile komurek masz po stymulacji przeważnie??
Pierwsza procedura jakieś 4 lata temu, nie pamiętam dokładnie ile komórek ale 4 blastki z tego były, obstawiam że chyba 6 komórek. Druga procedura 6 pęcherzyków, 4 nadające się do zapłodnienia komórki, przetrwaly dwie blaski. I teraz 5 pęcherzyków, 4 nadające się komórki, w efekcie dwie blastki.

reklama
U mnie było tak samo przy wartościach rzędu 15-24, może jednak beta będzie pozytywna.
Oby. Już powoli zaczynam mieć nadzieję że może to się jednak udało. Gorzej będzie jak jednak nie, i trzeba będzie jutro zderzyć się z rzeczywistością. Mam jeszcze jeden test, to zrobię jutro rano przed betą.

Do góry