reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

😭 😭 😭 jade dzisiaj jak na sciecie do kliniki 😢😢😢 jestem przerazona tym estriadolem - w poprzednim cyklu jak bylam u swojego gina to miałam endometrium na 11 mm i tak zachwalal - co ze mna nie tak? A jajniki mnie tak dziwnie bola i czuje się tam taka jakby pelna… jeszcze transferu nie było a ja już nie mam do tego sily;( do tego biegam codziennie żeby ukrwic macice - no tylko niedziele odpuscilam. Nie wiem już komu ufac - NAPEWNO nie sobie !!!!
Przecież pisałaś wczoraj że faktycznie ten estradiol nie jest ważny a dziś już jesteś przerażona? Wyluzuj trochę, bo to nie jest powód do zmartwień akurat..

reklama
Pierwsza procedura jakieś 4 lata temu, nie pamiętam dokładnie ile komórek ale 4 blastki z tego były, obstawiam że chyba 6 komórek. Druga procedura 6 pęcherzyków, 4 nadające się do zapłodnienia komórki, przetrwaly dwie blaski. I teraz 5 pęcherzyków, 4 nadające się komórki, w efekcie dwie blastki.

Aha.. Rozumiem...
A ja głupia niepotrzebnie chyba panikowałam ze mam 9 pęcherzyków 🤦‍♀️
No ale jutro się okaże bo w sumie nie jestem pewna że było ich 9...

Aha.. Rozumiem...
A ja głupia niepotrzebnie chyba panikowałam ze mam 9 pęcherzyków 🤦‍♀️
No ale jutro się okaże bo w sumie nie jestem pewna że było ich 9...
Czyli u mnie już od początku szału nie było, przy tej stymulacji myślałam że będzie dużo bo mi tak brzuch napęczniał i co chwilę musiałam siku, ale okazało się że jednak nie. Jak to się mówi, wystarczy jeden odpowiedni zarodek w odpowiednim czasie, ale nie oszukujemy się więcej komórek=więcej blastusiów, więcej blastusiów=więcej transferów, a więcej transferów to większe szanse.

Przecież pisałaś wczoraj że faktycznie ten estradiol nie jest ważny a dziś już jesteś przerażona? Wyluzuj trochę, bo to nie jest powód do zmartwień akurat..
Ale to było wczoraj, dziś jest dziś 😂😂😂. Jak z zapomniała pewnie co wczoraj ustaliła 😜. A ja mam coś za dobry humor, aż podejrzane 🤔🤔🤔
Takie cuś mnie dziś rozwaliło 😂😂😂
Screenshot_20200709-112818.png

reklama
mysle ze sie udalo. Skoro wyszła druga krecha. A betę dziś możesz też zrobic chyba jeszcze?
Jutro jadę do kliniki na betę, w sumie się nie dopytywalam ale wydaje mi się że w Niemczech raczej nie zrobią mi bety tak o poza gabinetami lekarskimi.
Nawet jak będzie pozytywna to i tak będzie dopiero początek szczęścia, bo naturalnie byłam już 4 razy w ciąży, z ivf jeszcze nie.

Do góry