Otóż toMoże jak głupia ale za to jaka elegancka
reklama
annemarie
Fanka BB :)
Tobie nie mogl nikt powiedziec,bo sama napisalas ze przy poziomie 3000 niezbyt roslo...i 10 tabletkach.Ja przd niektórymi transferami miałam estradiol >3000... I brałam nawet do 10 tabletek dziennie dopochwowo... Fakt, że endometrium nie chciało mi za bardzo rosnąć... Ale nikt mi nigdy nie powiedział że jest za wysoki... Poza tym mój lekarz mówi, że przecież hormon nie utrzymuje się na tym samym poziomie przez cały czas... Poziom we krwi to trochę takie zęby... Jak robisz badanie wkrótce po podaniu to możesz mieć bardzo wysoki poziom, ale to jest tylko tymczasowo... Powiedział też że to zależy od wielu różnych czynników, np. Od tego jak głęboko wprowadzisz tabletkę... Kazał tego naprawdę za bardzo nie analizować bo to bez sensu... Ma być odpowiednie endometrium...
Ja swoj pierwszy transfer mialam przy wartosci 5600 ,endo 20 mm,a normalnie przy 15 zaczyna sie zluszczac q normalbym cyklu.
Mam kolezanke,ktorej endo rosnie do 6-7 mm i na tym jest koniec pomimo garsci tabletek.
Mysle ze u niektoryxh osob to moze byc kluczowym problemem i qarto sie temu przyjrzec blizej.
Ja mam dzieki temu dzieci.
bazylia128
no tez wlasnie ja specjalnie przed badaniem nie wzielam porannej dawki tylko wieczorna o 20:00 dzień wcześniej - nie chciałam brac rano przed samym badaniem bo wiedziałam ze wtedy wynik tez może chyba być przekłamany - nie wiem już tak na moje rozumowanie...Ja przd niektórymi transferami miałam estradiol >3000... I brałam nawet do 10 tabletek dziennie dopochwowo... Fakt, że endometrium nie chciało mi za bardzo rosnąć... Ale nikt mi nigdy nie powiedział że jest za wysoki... Poza tym mój lekarz mówi, że przecież hormon nie utrzymuje się na tym samym poziomie przez cały czas... Poziom we krwi to trochę takie zęby... Jak robisz badanie wkrótce po podaniu to możesz mieć bardzo wysoki poziom, ale to jest tylko tymczasowo... Powiedział też że to zależy od wielu różnych czynników, np. Od tego jak głęboko wprowadzisz tabletkę... Kazał tego naprawdę za bardzo nie analizować bo to bez sensu... Ma być odpowiednie endometrium...
bazylia128
Ja miałam - on mi zawsze tam patrzy czy na morzu czerwonym czy na suchej pustyni DLA NIEGO nie ma roznicyHej dziewczyny takie pytanie mam. Czy któraś z Was miala robione usg w pierwszym dc przed rozpoczęciem procedury ??? Ja zawsze miałam dopiero przy podglądzie jajek . A tutaj mam się zgłosić w 1dc .. i z tych nerwow nie zapytałam co oni chcą tam zobaczyć w tym „ morzu czerwonym „
bazylia128
miałam tak samo zawsze mu o te antralne chodzi...Musiałam specjalnie jechać do kliniki w 2 DC. Lekarz podglądał ile mam pęcherzyków antralnych i dopiero wtedy rozpisał stymulację.
bazylia128
Mam nadzieje ze na dobrego trafilas bo niestety nie każdy uznaje IO - niektórzy jeszcze nie wiedza co to jest Patrzylam na twoje wyniki kochnie i naprawdę sporo odbiegają od normy. Niektórzy lekarze nie chcą dawac metforminy bo uwazaja ze taki stan przedcukrzycowy można zbic sama dieta i ruchem - bo można ale my nie mamy tyle czasu i potrzebujemy mety. Poiedz ze starasz się o dziecko - nietorzy dobrzy ginekolodzy na podstawie USG przepisują mete żeby jajniki lepiej pracowaly...Dziś w kalendarzu pusto, ale kciuki za działających poza
Trafiła mi się na dziś wizyta u diabetologa, a właściwie e-wizyta, bo ktoś zwolnił termin ciekawe co powie na moją krzywą
bazylia128
Tak jest ❤❤❤Cebula bym się zakrztusiła ze śmiechu chciałaś być lady to masz
To już jutro ten wielki dzień, jejku będę przezywać chyba jakbym to był moj transfer
Nadziejka85
Zaciekawiona BB
Cześć Dziewczyny Zrobiłam wynik AMH i aktualnie wynosi 0,63 A to oznacza, że nie będę miała refundacji leków... Czy któraś z Was miała podobny wynik i mimo tego udało się jej uzyskać kilka komórek? Dodatkowo lekarz kazał mi zrobić CA125, wynik 64, a norma do 35. Zadzwoniłam dzisiaj do niego i powiedział, że prawdopodobnie mam wieloogniskową endometriozę. Zapytałam o laparoskopię i jakieś próby leczenia, to powiedział, że laparo tylko potwierdzi diagnozę, ale tak naprawdę to jest poważny zabieg i każde grzebanie w okolicy jajników może tylko pogorszyć sprawę. Nie wiem już co myśleć i robić z tym wszystkim. Poza tym, że moje miesiączki są dosyć obfite i tego, że mój brzuch jest często wzdęty oraz tego, że czasem podczas seksu zaboli mnie w środku, to nie mam innych objawów. Mimo tego boję się, że jest tam niedobrze z tą endometriozą... Dodam, że 12 lat temu miałam usuwaną operacyjne torbiel na lewym jajniku, podobno po operacjach i poronieniach endometrioza często szaleje. A poronienie miałam w listopadzie 2019... Czy macie jakieś doświadczenia w temacie endometriozy? Czy mój lekarz ma rację? No i czy znacie dobrego specjalistę w tej dziedzinie?
bazylia128
Chcialabym być z toba w ekipieNie można takich peelingów w lato , klientkom nie robie absolutnie, bo nie wiem czy później nie pójdzie się opalać i będzie ze plam dostała . Faktycznie tak sobie pomyślałam, ze mamy bardzo zgrana ekipę, oczywiście czasami są jakieś spiny, jak wszedzie, ale ogólnie każdy się lubi i ja tez bardzo lubię swoją prace
reklama
bazylia128
jade dzisiaj jak na sciecie do kliniki jestem przerazona tym estriadolem - w poprzednim cyklu jak bylam u swojego gina to miałam endometrium na 11 mm i tak zachwalal - co ze mna nie tak? A jajniki mnie tak dziwnie bola i czuje się tam taka jakby pelna… jeszcze transferu nie było a ja już nie mam do tego sily;( do tego biegam codziennie żeby ukrwic macice - no tylko niedziele odpuscilam. Nie wiem już komu ufac - NAPEWNO nie sobie !!!!Tobie nie mogl nikt powiedziec,bo sama napisalas ze przy poziomie 3000 niezbyt roslo...i 10 tabletkach.
Ja swoj pierwszy transfer mialam przy wartosci 5600 ,endo 20 mm,a normalnie przy 15 zaczyna sie zluszczac q normalbym cyklu.
Mam kolezanke,ktorej endo rosnie do 6-7 mm i na tym jest koniec pomimo garsci tabletek.
Mysle ze u niektoryxh osob to moze byc kluczowym problemem i qarto sie temu przyjrzec blizej.
Ja mam dzieki temu dzieci.
Podziel się: