reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Skoro są ciąże po świeżych transferach to widocznie wysoki estradiol nie przeszkadza. Podobnie jak wysoki progesteron w ciąży. Na sztucznym cyklu lekarze dają końskie dawki aby mieć pewność odpowiedniego stężenia tak w przypadku estradiolu jak i progesteronu.
Ja przd niektórymi transferami miałam estradiol >3000... I brałam nawet do 10 tabletek dziennie dopochwowo... Fakt, że endometrium nie chciało mi za bardzo rosnąć... Ale nikt mi nigdy nie powiedział że jest za wysoki... Poza tym mój lekarz mówi, że przecież hormon nie utrzymuje się na tym samym poziomie przez cały czas... Poziom we krwi to trochę takie zęby... Jak robisz badanie wkrótce po podaniu to możesz mieć bardzo wysoki poziom, ale to jest tylko tymczasowo... Powiedział też że to zależy od wielu różnych czynników, np. Od tego jak głęboko wprowadzisz tabletkę... Kazał tego naprawdę za bardzo nie analizować bo to bez sensu... Ma być odpowiednie endometrium...

Dokładnie tak jest 😂😂😂 Leżę i forum nadrabiam, czytam jak chcesz @bazylia128 przeprowadzic ekspertyzę śluzu 😂 czy się nadaje 🧐🧐🧐.
Ja dziś cały dzień w pracy miałam dużo pracy i tak jakoś szybko zleciało. Poza tym jak wróciłam to musiałam szybko ogarnąć co nieco, bo jutro znajomi przyjeżdzają po meble, bo im dajemy. Zrobiłam jeszcze pare kartonów i między czasie nałożyłam sobie peeling z kwasów na twarz i później mi się zapomniało 😂😂😂, ale na szczęście bez większych szkód się obyło. O i tak, leżę teraz i zaraz będę spać, bo już mnie wzywa kraina snów 🥱🥱🥱
aaa i jutro idę na obiad z szefowa i cała ekipa z pracy, to jest obiad urodzinowy dla mnie, miała być niespodzianka, ale ucha nadstawilam przed wczoraj jak dwie koleżanki gadaly i już wiem ze coś tam dla mnie szykują, dlatego musiałam się trochę ogarnąć, co nie 😁😁😁
Ekspertyza 😂😂😂. Dobrze to nazwałaś😂
To takie peelingi można robić w lato? Co one dają? Zaciekawilas mnie oczywiście 😘
Z tym obiadem urodzinowym to mega fajny pomysł 😍. Szpicel z Ciebie dobry 😂. Nic się nie ukryje 😜. Dobrze, musisz być czujna, a co😜 Musisz mieć w pracy zgraną ekipę, że taka piękna niespodziankę Ci szykują 😍.
Ps tyko cebulę sobie dziś odpuść z rana 😜

Ja czekam już pod labo. Ubrałam się w taka ładna zwiewną bluzeczkę bo chciałam być jak Lady, a tu pizga że szok. Gęsia skórkę mam nawet na paznokciach 😱. Do środka jeszcze nie wpuszczają i tak stoję jak głupia 🙄
powodzenia! :) kurde ja dopiero zaczynam wyglądać jak człowiek A nie baba w ciąży. Nigdy nie miałam super płaskiego brzucha ale po punkcji to wyglądało jak co najmniej 6 mc :o
@waleczna. jak tam? mam nadzieję że krwawienie ustalo i leki zadziałały. No i mam nadzieję że śpisz :).

Hej dziewczyny 😊takie pytanie mam. Czy któraś z Was miala robione usg w pierwszym dc przed rozpoczęciem procedury ??? Ja zawsze miałam dopiero przy podglądzie jajek . A tutaj mam się zgłosić w 1dc .. i z tych nerwow nie zapytałam co oni chcą tam zobaczyć w tym „ morzu czerwonym „ 😊

Hej dziewczyny [emoji4]takie pytanie mam. Czy któraś z Was miala robione usg w pierwszym dc przed rozpoczęciem procedury ??? Ja zawsze miałam dopiero przy podglądzie jajek . A tutaj mam się zgłosić w 1dc .. i z tych nerwow nie zapytałam co oni chcą tam zobaczyć w tym „ morzu czerwonym „ [emoji4]
Ja. Zawsze wizyta w 1 lub 2dc i od 2/3dc zaczynałam zastrzyki.
Spoko, ich miesiączka nie rusza.
Fakt średnio to komfortowe, ale co zrobić.

Hej dziewczyny 😊takie pytanie mam. Czy któraś z Was miala robione usg w pierwszym dc przed rozpoczęciem procedury ??? Ja zawsze miałam dopiero przy podglądzie jajek . A tutaj mam się zgłosić w 1dc .. i z tych nerwow nie zapytałam co oni chcą tam zobaczyć w tym „ morzu czerwonym „ 😊
Musiałam specjalnie jechać do kliniki w 2 DC. Lekarz podglądał ile mam pęcherzyków antralnych i dopiero wtedy rozpisał stymulację.

reklama
Ja miałam 2 dc, podobno wtedy wszystko najlepiej widac :)

Do góry