To jest hormon BetaHcg, często jest podawany tez przy crio transferze, poniewaz TWoj organizm zostaje jakby „oszukany” ze już jest w ciąży i wtedy zarodek ma większa szanse na implantację. Jakoś tak mi to tłumaczył lekarz, mam nadzieje ze nie pokręciłamDziewczyny, gdzies czytałam że po transfer daja czasami ovitrelle od czego to zależy? i na co wpływa?
reklama
Ananasowa93
Fanka BB :)
No tak tylko czy estradiol we krwi ma coś wspólnego z prawidłowym przygotowaniem endometrium ??No tak estriadol nas wprowadza w sztuczna menopazue ale efakt ma być taki ze sluzowka ma być przygotowana do przyjęcia zarodka jak na cyklu naturalnym - owulacyjnym. W novum pisza ze bardzo ważne jest prawidlowo dobranie sluzowki do przyjęcia zarodka wiec może tez tak być ze jeśli endo jest za duze to nie dobrze - tak oni pisza…
Nie wiem teraz sama zaczynam rozkminiac czy moje nie było przerośnięte i estradiol za wysoki.
Ale z drugiej strony Necia doczekała się dwójki dzieci przy takich wynikach jak moje i prowadzona była według zasad z invicty wiec pozostaje mi ufać im i wierzyć ze mi tez się uda
Aduś16
Hej, nie przejmuj sie tak bardzo tym estradiolem, wazniejsze zdecydowanie jest grubość endometrium, estradiol już powyżej 200 uważa się za wystarczający...lekarze wola jednak jak jest wyższy ale przy implantacji on się i tak podniesie.. grubość i dojrzałość endometrium niekoniecznie muszą iść w parze stąd badanie ERA może być bardzo pomocne aby wykluczyć przesunięcie okna implantacyjnego które wg Hiszpanów może dotyczyć nawet 20% kobiet. Ja zachodzilam przy estradiolu kilka tysięcy jak i przy kilkaset przy ostatnim transferze.. Pozatym badanie jest z krwi więc w endo może być więcej jak dowcipnie stosujeszNo tak estriadol nas wprowadza w sztuczna menopazue ale efakt ma być taki ze sluzowka ma być przygotowana do przyjęcia zarodka jak na cyklu naturalnym - owulacyjnym. W novum pisza ze bardzo ważne jest prawidlowo dobranie sluzowki do przyjęcia zarodka wiec może tez tak być ze jeśli endo jest za duze to nie dobrze - tak oni pisza…
motylek24
Nie znam się ale na logikę. Skoro na jedną dojrzałą komórkę przypada 200-300 estradiolu to raczej przed transferem na sztucznym cyklu nie musi być więcej. Może być tak.ze rzeczywiście po zapodaniu leków z reguły jest wyższy. Pewnie estradiol nie jest jakiś kluczowy w sensie wartości . Mogą być wyższe wartości (np. po stymulacji są bardzo wysokie) jak i dużo niższe na naturalnym cyklu. Zarówno w pierwszej i drugiej sytuacji ciąża jest możliwa.@Ananasowa93 szukałam i znalazłam Wedlug tej tabeli jest tak jak lekarz mi napisał do 400 jest w normie a według tej tabeli powyzej 356,7 jest powyżej normy...
bazylia128
zostawmy to - masz racje w jakims celu on mi kazal zrobić to w takim dniu cyklu i z krwi - jest mu to badanie do czegos potrzebne a mi odpisal ze jest ok i dodał jedna tabletkeNo tak tylko czy estradiol we krwi ma coś wspólnego z prawidłowym przygotowaniem endometrium ??
Nie wiem teraz sama zaczynam rozkminiac czy moje nie było przerośnięte i estradiol za wysoki.
Ale z drugiej strony Necia doczekała się dwójki dzieci przy takich wynikach jak moje i prowadzona była według zasad z invicty wiec pozostaje mi ufać im i wierzyć ze mi tez się uda ❤
bazylia128
No wiec wlasnie tez to tak probowalam rokminic ze na jedna 200-300 E2 jutro się dowiem …Nie znam się ale na logikę. Skoro na jedną dojrzałą komórkę przypada 200-300 estradiolu to raczej przed transferem na sztucznym cyklu nie musi być więcej. Może być tak.ze rzeczywiście po zapodaniu leków z reguły jest wyższy. Pewnie estradiol nie jest jakiś kluczowy w sensie wartości . Mogą być wyższe wartości (np. po stymulacji są bardzo wysokie) jak i dużo niższe na naturalnym cyklu. Zarówno w pierwszej i drugiej sytuacji ciąża jest możliwa.
bazylia128
Dzieki Adus, no ja tak mysle z krwi mi wychodzi tak a nie inaczej bo ja przecież stosuje tez dopochwowoHej, nie przejmuj sie tak bardzo tym estradiolem, wazniejsze zdecydowanie jest grubość endometrium, estradiol już powyżej 200 uważa się za wystarczający...lekarze wola jednak jak jest wyższy ale przy implantacji on się i tak podniesie.. grubość i dojrzałość endometrium niekoniecznie muszą iść w parze stąd badanie ERA może być bardzo pomocne aby wykluczyć przesunięcie okna implantacyjnego które wg Hiszpanów może dotyczyć nawet 20% kobiet. Ja zachodzilam przy estradiolu kilka tysięcy jak i przy kilkaset przy ostatnim transferze.. Pozatym badanie jest z krwi więc w endo może być więcej jak dowcipnie stosujesz
Waleczna36
@Waleczna36 ja nie krwawiłam dużo po punkcji, ale na drugi dzień dzwonił do mnie lekarz spytać czy krwawię i czy dużo i tez zaraz po punkcji powiedziała, ze mogę krwawić, wiec pewnie może tak być. Gdybys naprawdę mega dużo krwawiła i bolał Cię brzuch, myśle ze wtedy jedz na pogotowie. Daj znać jak sytuacja i trzymaj się mocno, masz dużo jajeczek, będzie z tego bobas
Dziękuję słońce, na razie mam priblem wogole z poruszaniem się, bił przechodzi na klatkę piersiową, nie mogę się położyć, siedzę na pół
Do tego martwię się ile zapłodni się do piątku całą w igłach jestem, pewnie to też, teraz nie pomaga Echhh
Ananasowa93
Ja miałam przed transferem 2200 estradiol a w 3 dpt przy pierwszej weryfikacji spadło do 1500 i pytałam pani dr czy zwiększyć estrofem to powiedziała ze bezpiecznie ma się utrzymywać około 1000. Ale u mnie nie było implantacji wiec chyba dlatego estradiol zaczął spadać ? Czy to nie ma znaczenia ?Hej, nie przejmuj sie tak bardzo tym estradiolem, wazniejsze zdecydowanie jest grubość endometrium, estradiol już powyżej 200 uważa się za wystarczający...lekarze wola jednak jak jest wyższy ale przy implantacji on się i tak podniesie.. grubość i dojrzałość endometrium niekoniecznie muszą iść w parze stąd badanie ERA może być bardzo pomocne aby wykluczyć przesunięcie okna implantacyjnego które wg Hiszpanów może dotyczyć nawet 20% kobiet. Ja zachodzilam przy estradiolu kilka tysięcy jak i przy kilkaset przy ostatnim transferze.. Pozatym badanie jest z krwi więc w endo może być więcej jak dowcipnie stosujesz
reklama
Aduś16
Ja też stosowalam zawsze dopochwowo, 3 ostatnie transferyestradiol powyżej 2tys przed ET i brak implantacji potem biochemiczna a ostatni transfer tylko 300 estradiol i bardzo słabo rosl na początku a i tak była ciąża.. ważne jest dojrzałość endometrium które oprócz badania grubości można tylko za pomocą biopsji w odstępach 2dni sprawdzić więc olej ten estradiol, serio..Dzieki Adus, no ja tak mysle z krwi mi wychodzi tak a nie inaczej bo ja przecież stosuje tez dopochwowo
Podziel się: