reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja miałam przed transferem 2200 estradiol a w 3 dpt przy pierwszej weryfikacji spadło do 1500 i pytałam pani dr czy zwiększyć estrofem to powiedziała ze bezpiecznie ma się utrzymywać około 1000. Ale u mnie nie było implantacji wiec chyba dlatego estradiol zaczął spadać ? Czy to nie ma znaczenia ?
Tak mogl spadać przez brak implantacji ale nie koniecznie skoro nadal go supementowalas. 1000 to wcale nie jest minimum, każdy lekarz będzie miał jak widać swoją teorię, jak u niebyt niski to jakieś badania dorwalam anglojęzyczne i tam też że od 200w górę było na wykresach

reklama
Tak mogl spadać przez brak implantacji ale nie koniecznie skoro nadal go supementowalas. 1000 to wcale nie jest minimum, każdy lekarz będzie miał jak widać swoją teorię, jak u niebyt niski to jakieś badania dorwalam anglojęzyczne i tam też że od 200w górę było na wykresach
Ja nigdy się nie interesowałam tymi wynikami bo lekarka mówiła w normie wszystko dobrze wiec jakoś nie wnikałam. Tylko jak spadł to zapytałam i ona powiedział ze 1000 powinno być. Nie twierdze ze to absolutne minimum bo właśnie widać ze każdy lekarz ma własna teorie. Inni nie badają wcale a skuteczność in vitro jest prawie taka sama we wszystkich przypadkach.
Mysle ze ten estradiol jest taki ważny tylko przy stymulacji a nie przed FET😉

Dziękuję słońce, na razie mam priblem wogole z poruszaniem się, bił przechodzi na klatkę piersiową, nie mogę się położyć, siedzę na pół 😔
Do tego martwię się ile zapłodni się do piątku całą w igłach jestem, pewnie to też, teraz nie pomaga Echhh
ale transfer masz w tym czy w następnym cyklu? No niestety, jak obrodzą pęcherzyki to się punkcję trudniej i dłużej odchorowuje. Jak w zasadzie po tygodniu poczułam pierwszy raz, że jest tak bezpiecznie lepiej. Wcześniej jak z jajkiem się z tymi jajkami obchodziłam, bo lekarz mi powiedział, że tak mam robić, żeby uniknąć ew. skrętu itp. Jak to zawsze - z czasem będzie lepiej, a teraz pozostaje Ci netflix czy coś na zabicie czasu :)

ale transfer masz w tym czy w następnym cyklu? No niestety, jak obrodzą pęcherzyki to się punkcję trudniej i dłużej odchorowuje. Jak w zasadzie po tygodniu poczułam pierwszy raz, że jest tak bezpiecznie lepiej. Wcześniej jak z jajkiem się z tymi jajkami obchodziłam, bo lekarz mi powiedział, że tak mam robić, żeby uniknąć ew. skrętu itp. Jak to zawsze - z czasem będzie lepiej, a teraz pozostaje Ci netflix czy coś na zabicie czasu :)
W nasteobym cyklu, za ok 7 dni na przyjść @ niby, już nie pamiętam jak miałam pół roku temu ale chyba też w kolejnym cyklu

Swoją drogą po punkcji w Bocianie przyjmowałam estrofem doustnie. Chyba zabezpieczają się przed gwałtownym spadkiem estradiolu po pobraniu komórek jajowych. Po 11 dpt odstawiłam ponieważ produkowałam bardzo dużo śluzu przezroczystego . Po pierwszej ciąży wiedziałam że śluz ciążowy jest gęsty i biały. Oczywiście za zgodą lekarza.

Dziękuję słońce, na razie mam priblem wogole z poruszaniem się, bił przechodzi na klatkę piersiową, nie mogę się położyć, siedzę na pół 😔
Do tego martwię się ile zapłodni się do piątku całą w igłach jestem, pewnie to też, teraz nie pomaga Echhh
Wiesz ja miałam bardzo dużo pecherzykow i punkcje bardzo trudna ale bolał mnie brzuch i tez ledwo chodziłam tylko ze ja nie miałam krwawienia czy bolu w klatce piersiowej - to wygląda na jakas huiperstymulacje - moze skontaktuj się z lekarzem...

Ostatnia edycja:
Ja miałam przed transferem 2200 estradiol a w 3 dpt przy pierwszej weryfikacji spadło do 1500 i pytałam pani dr czy zwiększyć estrofem to powiedziała ze bezpiecznie ma się utrzymywać około 1000. Ale u mnie nie było implantacji wiec chyba dlatego estradiol zaczął spadać ? Czy to nie ma znaczenia ?
no widzisz około 1000 przy transferze a ja jestem dopiero w 11 dc

Ja też stosowalam zawsze dopochwowo, 3 ostatnie transferyestradiol powyżej 2tys przed ET i brak implantacji potem biochemiczna a ostatni transfer tylko 300 estradiol i bardzo słabo rosl na początku a i tak była ciąża.. ważne jest dojrzałość endometrium które oprócz badania grubości można tylko za pomocą biopsji w odstępach 2dni sprawdzić więc olej ten estradiol, serio..
dzięki - tak zrobie ;) Już SIO poszlo !!!! ;)

Swoją drogą po punkcji w Bocianie przyjmowałam estrofem doustnie. Chyba zabezpieczają się przed gwałtownym spadkiem estradiolu po pobraniu komórek jajowych. Po 11 dpt odstawiłam ponieważ produkowałam bardzo dużo śluzu przezroczystego . Po pierwszej ciąży wiedziałam że śluz ciążowy jest gęsty i biały. Oczywiście za zgodą lekarza.
no wlasnie ja zauwazylam przy aplikacji estrofemu ze mam taki sluz gesty i bialy to o czym to swiadczy? I takkiiii rozciągliwyyyy jak bialko kurze - sory za dosłownosc ;)

reklama
Do góry